Ja za kzdym razem robie inaczej, wyszukując przepisy w necie. Al może ktoś zechciałby sie podzelić swoim, sprawdzonym?
Krolika na noc z solą, pieprzem i tymiankiem + cebula i czosnek trzymam w naślą xe. Potem opłukuję, osusza i Rozczłonkowane kawałki krolika obsmażam na maśle. na tłuszczu co zostanie z podsmażania podduszam cebule, pora (więcej niż cebuli) i marchew, korzeń pietruszki i seler - albo startowanie albo pokrojone na zapałki. Po kilku minutach podduszania zalewam kremówka lekko odparowuje i zalewam tym wszystkim krolika. Wsio w naczyniu żaroodpornym albo w rzymskim do piekarnika nam bardzo smakują do tego kluseczki z dyni. Jsk brak dyni to kopytka czy nawet pyzy, kluski śląskie itp
Ja robie dla moich alergikow b prosto. Obsmazam posolony i ciut popieprzony na oleju. Przysypuje mieszanka typu zupa kalafiorowa mrozona i do piekarnika do miekkosci. Potem podduszam i mieszam z mlekiem roslinnym zeby zabielic. Chcialam jakos wykwintniej ale wszedzie maslo i smietana.
Ja za kzdym razem robie inaczej, wyszukując przepisy w necie. Al może ktoś zechciałby sie podzelić swoim, sprawdzonym?
Krolika na noc z solą, pieprzem i tymiankiem + cebula i czosnek trzymam w naślą xe. Potem opłukuję, osusza i Rozczłonkowane kawałki krolika obsmażam na maśle. na tłuszczu co zostanie z podsmażania podduszam cebule, pora (więcej niż cebuli) i marchew, korzeń pietruszki i seler - albo startowanie albo pokrojone na zapałki. Po kilku minutach podduszania zalewam kremówka lekko odparowuje i zalewam tym wszystkim krolika. Wsio w naczyniu żaroodpornym albo w rzymskim do piekarnika nam bardzo smakują do tego kluseczki z dyni. Jsk brak dyni to kopytka czy nawet pyzy, kluski śląskie itp
Królik już pożarty. Zrobiłam po swojemu i wyszedł przepyszny... Ale dzieki za przepis.
Ja krolika jesc nie moge....bo mam wrazenie, ze zjadam przyjaciela, moze to sie wydawac smieszne ale probowalam sie zmuszac i dostaje torsji, odrzuca mnie, nie daje rady.
...i ukręcić jałowe tj bez jajka ciasto Z 1/4 mąki ziemniaczanej o konsystencji gęstszej niż na naleśniki z solidną ilością przypraw i ziół i soli. Ja daje dużo czubrycy zielonej, pieprzu ziolowego, czarnego. Cukinię pokroić wzdłuż na paski, pomazać trochę sosem sojowym albo winiarami w płynie Maczać w cieście i na gorący tłuszcz Dietetyczne to to nie jest ale pyszne
Komentarz
Golabki
Spaghetti
Zapiekana cukinia faszerowana miesem (niestety)
Deser: figi uduszone w sosie wlasnym z jogurtem naturalnym
Figi zerwalismy rano z figowca w ogrodku .
Rozczłonkowane kawałki krolika obsmażam na maśle.
na tłuszczu co zostanie z podsmażania podduszam cebule, pora (więcej niż cebuli) i marchew, korzeń pietruszki i seler - albo startowanie albo pokrojone na zapałki. Po kilku minutach podduszania zalewam kremówka lekko odparowuje i zalewam tym wszystkim krolika. Wsio w naczyniu żaroodpornym albo w rzymskim do piekarnika
nam bardzo smakują do tego kluseczki z dyni. Jsk brak dyni to kopytka czy nawet pyzy, kluski śląskie itp
Chcialam jakos wykwintniej ale wszedzie maslo i smietana.
! I jutro też i po jutrze i w sobotę! Mniam
Ale dzieki za przepis.
Czyli
1 pójść do ogródka po cukinię
2 przynieść ja
3 umyć
4i co dalej...?
Z 1/4 mąki ziemniaczanej o konsystencji gęstszej niż na naleśniki z solidną ilością przypraw i ziół i soli. Ja daje dużo czubrycy zielonej, pieprzu ziolowego, czarnego.
Cukinię pokroić wzdłuż na paski, pomazać trochę sosem sojowym albo winiarami w płynie
Maczać w cieście i na gorący tłuszcz
Dietetyczne to to nie jest ale pyszne