Sos pyszny , ja dodaję wodę, trochę musztardy, sok z cytryny, olej *nierafinowany, się zważył, ale nam to z mężem nie przeszkadza Jak robiłam z rafinowanego to byli dobrze
Kotlety z kaszy gryczanej nieprazonej są pyszne Zapytano mnie z jakiego to mięsa
Do kotletów podsmażoną cebulkę i tymianek, oregano i do zlepienia jogurtu naturalnego trochę , (ostatnio dodałam podsmażone pieczarki) i potem obtaczam w jajku i bułce tartej
A u nas dzis "wielka improwizacja" z powodu pustej lodówki po powrocie. No nic nie było...
Znalazlam jedynie pol wiaderka .lodych ziemniaków. Byla wiec zapiekanka ziemniaczana "na winie" A nawinely sie dwie cebule, główka czosnku, zwiedła marchewka, niewiele lepsza papryka, kilka oliwek, kawalek podwawelskiej, ktora przezyła podroz i duzo ziół. Nawet zjadliwe było. A ja cala z siebie dumna byłam, ze w ogóle udało sie coś wyczarowac
Cukinia cebulą pomidor resztki wędliny sól pieprz czosnek papryka w proszku i chyba wsio W garnku kolejno dokładane do duszenia 1 wędlina 2 cebulą 3 cukinia 4 pomidory i na koniec przyprawy sól pieprz czosnek niedźwiedzi papryka czerwona słodka w proszku Czosnek zwykły koncentrat pomidorowy
ziemniaczki wielkości kasztanów z kefirem i koperkiem
Mmm, ale bym zjadła.... A u nas dziś kupna pizza i surówka z kubka( żeby jakieś warzywo było;-)) ,bo tyle czasu spędziłam u okulisty i w ''prądowni'', że nie miałam ani czasu ani sił, nic przygotować ambitniejszego.
A ja dzisiaj zaszalalam bo mam domowe przedszkole. Są naggetsy z piekarnika, ziemniaki, fasolka z bułeczka. Do tego kompot porzeczkowy przepyszny, porzeczka czarna po 3zl. Do tego tarta z budyniem i borówkami i sorbety truskawkowo bananowe. I ja jestem z siebie dumna ale patrząc na M36 to jak dzień codzienny.
Komentarz
Jak robiłam z rafinowanego to byli dobrze
Kotlety z kaszy gryczanej nieprazonej są pyszne
Zapytano mnie z jakiego to mięsa
Jade do pracy obiad gotowac .
mąż ugotował
Zupa owocowa
Klopsy
Ziemniaki
Buraczki
Golabki
Do wyboru, do koloru
Znalazlam jedynie pol wiaderka .lodych ziemniaków. Byla wiec zapiekanka ziemniaczana "na winie"
A nawinely sie dwie cebule, główka czosnku, zwiedła marchewka, niewiele lepsza papryka, kilka oliwek, kawalek podwawelskiej, ktora przezyła podroz i duzo ziół.
Nawet zjadliwe było.
A ja cala z siebie dumna byłam, ze w ogóle udało sie coś wyczarowac
W garnku kolejno dokładane do duszenia 1 wędlina 2 cebulą 3 cukinia 4 pomidory i na koniec przyprawy sól pieprz czosnek niedźwiedzi papryka czerwona słodka w proszku Czosnek zwykły koncentrat pomidorowy
Lody + espresso
A u nas dziś kupna pizza i surówka z kubka( żeby jakieś warzywo było;-)) ,bo tyle czasu spędziłam u okulisty i w ''prądowni'', że nie miałam ani czasu ani sił, nic przygotować ambitniejszego.
Latem, to najchętniej się zywie kawą, owocami i lodami.
A dla dzieci spagethi
co prawda przywiezione ze stołówki, ale za to ręcznie robione
zniknęły w mig
Ktoś chce? Tu leży ich tak ze 12 a na polu też pewnie są