ostatnio często jem tylko ryż z mieszanką ziaren mieszam wszystkie dostępne ziarna : kaszę pęczak, kaszę jaglaną, komosę ryżową czarną, białą i czerwoną, sorgo, czarny dziki ryż i co tam tylko kupię
powstaje kilka kg wartościowej mieszanki i dodaję tego do ryżu w proporcji 1:4, 1:5
Ja piekłam w 180 stopniach pół godziny , bo nie chciałam ,żeby papryki rozmiękły. Jak już nadzianie , zamknęłam górę, położyłam na to plaster boczku i zalalam sosem pomidorowym
Sroki dostały okruchy pleśniaka made by Teściowa. Miały obiad, śniadanie i dziś obiad. I teraz patrzą na mnie, bo okno mam otwarte, patrzą i skoki wyczyniają, zawsze mają nadzieję, jak okno się otwiera, że "coś rzucą".
Komentarz
A jutro najlepsze danie - mlode ziemniaki z koperkiem.i maselkiem i zsiadle mleko.
a potem spaghetti dopchneli...
gotowany ryż (lubię taki o nazwie Kimpo)
ostatnio często jem tylko ryż z mieszanką ziaren
mieszam wszystkie dostępne ziarna : kaszę pęczak, kaszę jaglaną, komosę ryżową czarną, białą i czerwoną, sorgo, czarny dziki ryż i co tam tylko kupię
powstaje kilka kg wartościowej mieszanki i dodaję tego do ryżu w proporcji 1:4, 1:5
ale sos był pyszny
a teraz chcę zrobić takie kluski z ziemniaków, co to u nas się "prażoki" nazywały , tylko nie wiem czy dodaje się mąkę ziemniaczaną czy pszenną...
zupa ze świeżych ogórków mnie zaintrygowała - w sensie chłodnik?
makaron z kurkami i fasolka
potrawka z indyka z brokułem, ziemniaki, surowka z lodowej sałaty
Jak już nadzianie , zamknęłam górę, położyłam na to plaster boczku i zalalam sosem pomidorowym
przyprawa to mieszanka ziołowa
ziemniaki, ogórek kiszony, majonez z keczupem do maczania
ryż z ziarnami, na to liście szpinaku, zmielone awokado i suszone pomidory w oliwie
też czasami tak jecie ?
U mnie dziś pizza z brokulami i mozzarella, była extra!