Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

12223252728265

Komentarz

• @Agnieszka, a teraz my jesteśmy górą i dopiero zaczynamy truskawkowy sezon!:bigsmile:

:di::di::di:
  • O tak:)
    Zaczynamy sezon truskawkowy:bigsmile:
  • Na obiad dziś sos makaron z sosem pomidorowym własnej roboty.
  • Po ile są truskawki?
    Serio pytam, bo muszę się wybierać dość daleko. Nie mam żadnego bazarku w okolicy:sad:
  • Jajka w sosie musztardowym,ziemiaki I marchew z jablkiem
  • [cite] Agnieszka:[/cite]
    [cite] Dorotak.:[/cite]@Agnieszka, a teraz my jesteśmy górą i dopiero zaczynamy truskawkowy sezon!:bigsmile:

:di::di::di:

ciesze się,choć w tym roku nie będzie mi dane korzystać z dwoch sezonów :sad:

zatapiam smutek w arbuzie i brzoskwiniach :bigsmile:

no patrzcie... i się chwali... Ech, zawsze marzyło mi się zjedzenie prawdziwej brzoskwini, a nie takiej dojrzewającej w transporcie pod wpływem różnych spryskiwaczy...

w Gda też 7zł za kg.:wink:
  • Ja dziśna obiad nic nie jadłem, bo jest dopiero godzina 07:57
  • zupa chrzanowa
    soczewica z duszonymi warzywami (brokul, pieczarki, marchewka, cebula), smak jeszcze niesprecyzowany, bo dopiero gotuje soczewice (niech zyja szybkowary!)
    [cite] Gregorius:[/cite]Ja dziśna obiad nic nie jadłem, bo jest dopiero godzina 07:57

to napisz coś o śniadaniu :wink:
    Dwie skibki z twarogiem i rzeżuchą oraz jedna z miodem. Do tego herbata.
    Na drugie skibka ze słoikową ale najpierw kalarepka i redyszki
  • skibka to inaczej sznytka. :cool:
  • [cite] Gregorius:[/cite]skibka to inaczej sznytka. :cool:
    A ty skad wiesz o tej sznytce?
  • [cite] Agnieszka:[/cite]domyślam się ,ze chodzi o kromkę chleba??bo to nie po polskiemu ta sznytka
    No wlasnie ...ciekawam skąd Gregorius to wie ,bo u nas tak sie mowi..:wink:
  • Bo ja jestem poznaniak tej, w Poznaniu są sznytki, tudzież skibki. Nie mylić czasem ze szneką z glancem (w tytkę, ino na zaś potem).
  • Nie!no !a o tym szneku to skąd wiesz!
  • [cite] Agnieszka:[/cite]Na drugie skibka ze słoikową ale najpierw kalarepka i redyszki
    ???:shocked:
    Na drugie śniadanie. Pierwsze jadłem o 05:30 drugie kolo 09:00.
    Słoikowa to kiełbasa taka ze słoika, wyrób zaprzyjaźnionego rzeźnika. Mniam.
    Kalarepa, to chyba wiesz co to jest? No a redyszki to po ogolnopolskiemu rzodkiewki.
  • [cite] Bridget:[/cite]Nie!no !a o tym szneku to skąd wiesz!
    Bo to gwara mego rodzinnego miasta? Przepraszam, nie gwara tylko germanizm znowu. Ale co tam.
  • To u nas szneka jest panem:eo:
    sznek z glancem tzn z kruszonką
  • Nie, z lukrem
    i pomyśleć,ze na Śląsku się mówi wyczyscic coś na glanc :bigsmile:
    U nas tyż. Picuś glancuś to znaczy wyczyszczone aż się świeci.
  • Truskawki u nas już po 5 zł.
  • Oooo, bo u nas jeszcze po 7 zł :shocked:
  • U nas truskawki po 8 zł.
    Dziś na obiad ...co znajdą w lodówce,jestem dziś bez sił.
  • Zdązylam karkówkę chłopcom zrobic na grillu a mala i ja krupniczek
  • U nas ryba sola na parze - zdrowotnościowo posypana kurkumą :cool:, mąż ziemniaczki, my oboje jeszcze sałata ze szczypiorem i ogórkiem :shocked: jakiś element sensacji musi być :wink: mam nadzieję, że ten ogórek to nie z tzw. Zachodu :tongue:
  • Ziemniaki z masłem i śmietaną.
  • U nas buchty. Pierwszy raz robiłam.:cool:
  • U nas dla Poldka kasza jaglana z cukinią, marchewką i czosnkiem i liwą, oraz zupa soczewicowa.
  • [cite] Cart&Pud:[/cite]U nas buchty.
    A szto eto?
  • [cite] Anka:[/cite]U nas dla Poldka kasza jaglana z cukinią, marchewką i czosnkiem i liwą, oraz zupa soczewicowa.
    Dzisiaj obiad dla Poldka, jutro dla Zosi, pojutrze dla męża i jakoś się do wypłaty dociągnie... :wink:
  • A wiecie jaki jest przepis na tort po żydowsku?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.