Pleśniak, drożdżówki z truskawkami, rogal drożdżowy z pieczarkami, karkówka, kurczak pieczony, hiszpańskie ogórki, pomidory, banany, ... niech ktoś z piknikowiczów dopisze , bo jeszcze było dużo
Ja dzis z rodzinka po mszy pojechalismy do ikei ,musielismy kupic kilka rzeczy;od razu zjedlismy tam obiad-byl znosny I bardzo tani,fajnie,Ze byly porcje dla dzieci;-)
W hinduskim prawie-wege był kurczak? Ja myślałam, że tylko mrówki, jako źródło witaminy B-12 :bigsmile:
Na pikniku były też minikanapeczki z pesto i własną pierwszy raz robioną wędliną z piersi indyka (według przepisu ProMamy) no i ciastka holenderskie. Niektórzy też jedli stokrotki
U mnie ostatnio koperek jest sypany do wszystkiego, co na talerzu.
Mąż się dzisiaj ze mnie śmiał, że następny etap to będzie kawa z koperkiem.:bigsmile:
Dziś kalafiorowa z koperkiem i albondigas w sosie koperkowym.
U mnie też dużo koperku, przywiozłam od taty ze szklarni całą reklamówkę. Mam zamiar pokroić, włożyć w słoiczki i zamrozić. Bo tylko my z Prayboyem koperkowi, dzieci potrafią przez pół godziny wyławiać z zupy do ostatniej łodyżki...
Zjadłam zupę krem z grochu . Chyba nie do końca na ten sezon ta zupa, bo bardzo rozgrzewa, ale lubię . pożywna. Dodaję kminek, kurkumę, oliwę i trochę masła. :shamed:
Jajko sadzone z kartoflami i kalafiorem i oczywiście chłodnik litewski, choć bez szyjek rakowych( coś dużo wyszło tego chłodnika - przykład dania dla nielicznych w restauracji DOM)
Komentarz
:di::di::di:
Na pikniku były też minikanapeczki z pesto i własną pierwszy raz robioną wędliną z piersi indyka (według przepisu ProMamy) no i ciastka holenderskie. Niektórzy też jedli stokrotki
Mąż się dzisiaj ze mnie śmiał, że następny etap to będzie kawa z koperkiem.:bigsmile:
Dziś kalafiorowa z koperkiem i albondigas w sosie koperkowym.
no, ale to dopiero za jakieś 5-6 godzin
jajko sadzone, kalafior, ziemniaki, dorosli dostana zielony sos (jogurt z duza iloscia swiezych ziol)
na deser morele i jagody (jesli doczekaja do deseru)