Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

12728303233265

Komentarz

• spaghetti bolognese :) (tylko że makaron - świderki) :)
  • [cite] uJa:[/cite]Nika8 to kiełbaski też nie jadasz?
    Kiełbaska już zrobiona, najgorzej sie wtym flaku babrac.... Miastowam....
  • kluski z truskawkami na drugie sniadanie i młoda kapusta na kolacje obiadu niet, park zaliczony :wink:
  • tortilla de patatas ze szpinakiem :af:

najbardziej jestem dumna z faktu ze w ogole udalo mi sie w tym upale cos ugotowac.
  • ziemniaki i polędwiczki wieprzowe z cebulą. Ppomidorów nie byłłło, bo je wcześniej wyjadłam :cool: z cebulką :cool:
    Jestem trochę smutna:confused:. Przeczytałam ortodoksyjny artykuł o diecie antyrakowej. Prawie wszytkiego nie wolno: przede wszsytkim cukru pod każdą postacią, mięsa, nabiału (poza kefirem), mąki, wszelkiego pieczywa, ryżu nawet naturalnego, grochu :cry:, słodkich owoców, rodzynek :cry:, etc. Pozostaje pytanie, co można? Niewiele. Trochę surowych i gotowanych warzyw posypanych kurkumą, polanych olejem lnianym i zapitych zieloną herbatą - oczywiście liściastą. :cool:
    Ogólny wydźwięk jest taki, że jak ktoś tych zaleceń nie stosuje, to sam sobie winien, że na tego raka umrze :sad:.
    Mogę stosować te zalecenia od czasu do czasu i to wybiórczo, iść na całość się nie podejmuję :cry:
  • AgaMaria, moja znajoma miala najgorsze stadium raka. lekarze postawili na niej krzyzyk. zaparla sie, ze chce wyzdrowiec, zmienila diete.

po pol roku nie bylo sladu raka. lekarze ponoc takiego czegos nie widzieli. wlasciwie to patrza na nia i nie wierza, ze zyje.

wiem ze ona faktycznie drastycznie zmienila nawyki zywieniowe, sporo schudla itp. ale z tego co mowila jej dieta wcale jakas uboga nie jest.

w przyszlym tyg. sie z nia bede widziec to ja popytam co dokladnie je :)

ale mysle ze i tak najwazniejsze jest nastawienie wewnetrzne, nie daj sie zwariowac :)
  • Pustynna - dzięki. Cieszę się, że Twojej znajomej pomogło i uratowała się. :bigsmile: Jasne, intuicyjnie czujemy, że żywność przetworzona to w dużej mierze świństwa są i na pewno nie pomagają w zwalczaniu raka :confused:
    Masz rację - nie zwariować :bigsmile:
  • @Aga Maria trzymaj się

U nas dzisiaj pomidory zapiekane z rybką, ziołami i parmezanem, do tego młode ziemniaczki. Tak mam że kupuję sobie co miesiąc Kobietę i Życie i wypróbowuję przepisy. Tylko po to zresztą kupuję:), bo niewiele tam więcej oprócz porad zdrowotnych i historyi życiowych, których nie znoszę. Ale przepisy na żarełko pierwsza klasa:)
  • Odrobinko - rybka, pomidory, parmezan mniem zabrzmiało pyszasto - pycha :cool:
  • szaszłyki z kurczakiem i cukinią
    cienkie kiełbaski
    kaszankę
    karkówkę
    grillowane pieczarki w zalewie (smak surowego muchomora z igliwiem - nie polecam)
    grillowane serki camembert
    szparagi
  • skrzydełka z rożna
    surówka
    ziemnaki
  • nie wiem jak poprawnie brzmi nazwa tej "panierki"
    składa się z jajka i z parmezanu startego .
    Jajko rozbełtać dodać do niego drobno starty parmezan ( nie raz dodaję taki "parmezan"
    :wink: już starty w torebkach po ok 100g chyba ).
    odstawić na chwilkę do lodówki aż napęcznieje i moczyć w tym kawałki mięsa po czym smażyć jak tradycyjnego schabowego.
    Jak dla mnie pychota.
    polecam bardzo.
  • Dziś będzie świeża rybka.
  • ogórkowa mamy:bigsmile:
  • Kotlety jaglano-slonecznikowe z przepisu Ani D. (z małą modyfikacją), pieczone, młode ziemniaki, fasolka szparagowa i młoda kiszona kapusta. Pyszne było ;)
  • Leczo. Na deser ciasto marchewkowe, truskawkowe, drożdżowe, morele, czereśnie, pistacje, żelki i co tam jeszcze się trafiło na pikniku. Ponownie było świetnie!
  • I popcorn:bigsmile:
  • Wątróbka z indyka zapieczona z jabłkiem młode ziemniaczki, pomidory z cebulką, herbata z cytryną :bigsmile:
    Tęsknię za truskawkami. Męża trzeba posłać po nową dostawę truskawek. :smile:
  • Makaron pełnoziarnisty z pesto domowej roboty i pomidorkami. Ostatnio nie chce mi się gotować więc wymyślam dania niewymagające dużej ilości pracy a pyszne
  • Krupnik z grzankami czosnkowymi,truskawki ze śmietana
  • Odrobinko, a jak robisz domowe pesto?
  • Wczoraj gulasz irlandzki z duszonymi ziemiakami a dzis nalesniki z pelnoziarnistej maki z twarogiem ,miodem I wanilia.
  • buraczkową ze swoich buraczkiem.
    ps. ale wy wypasione obiady robicie:shocked:
  • U nas dzisiaj był chłodnik: botwinka, ogórek, koperek , jaja na twardo, kefir :bigsmile:. Małż skomentował, że u nas w domu chłodnik podaję, gdy jest chłodno :shamed:. Ugotowałam więc jeszcze zupę krem z grochu z kurkumą i kminkiem mielonym :smile: to bardziej rozgrzewające i kaloryczne :tongue:
  • Własnie - Odrobinko, poprosimy przepis na pesto! :smile::cool:
  • Pesto ze słoika nie mogę, nie trawię - są kłopoty później :confused:
  • Ale bym chlodnik zjadla...mniam.A tutaj botwiny ja nie widziala:-(
  • ja dzis swoja buraczkową "dobijam":bigsmile:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.