Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

12930323435265

Komentarz

• Ja nie związuję ,trzymają się ładnie.Oczywiście muszą być odpowiednio rozbite i farszu nie za dużo :wink:
    Jeszcze nigdy się nie rozwaliły.POWODZENIA!!:wink:
    I Smacznego!
  • U nas dziś gorące placuszki z jabłkami posypane cynamonem i cukrem :smile:
  • Gotuję brokuły na zupę krem! :cool: Uwielbiam to! Małż już zaspokoił głód wołowiną z puszki i chyba za brokuły podziękuje! A ja ufam w to, że mają sporo błonnika... I że mi pomogą...
    Właśnie zasiliłam nas truskawami miksowanymi z kefirem.
    Biedaczek :sad: usiadł do nauki, a tu chyba sąsiad wrócił z pracy i zaczął wiercić w ścianach :sad::wink:
  • Wędzony łosoś z ryżem i sosem sojowym (miało to być coś w stylu sushi:wink:)
  • Rissotto z warzywami
  • wątróbka i ziemniaki
  • u nas gulasz kaszą
  • Dzieci coś zrobiły
  • Zupa brokułowa,marchew z natka pietruszki i sokiem z cytryny,ogórki małosolne
  • pieczarkową
  • Włoskie 'oscypki' (scamorza) podgrzane, żeby rozpuściły się w środku + fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą + ryż z sosem sojowym + pokrojone pomidory z olejem lnianym i oregano.
    Do picia kompot z imbiru i cynamonu.
  • a u nas dziś pierogi z jagodami, bo tylko jedno dziecko w domu.
  • Piers z kurczaka, mlode ziemiaczki pieczone I coleslaw light wlasnej roboty
  • [cite] mańka:[/cite]a u nas dziś pierogi z jagodami, bo tylko jedno dziecko w domu.
    U nas też.
  • [cite] maniek:[/cite]
    [cite] mańka:[/cite]a u nas dziś pierogi z jagodami, bo tylko jedno dziecko w domu.
    U nas też.
    A skąd jagody?
  • Kalafior z masełkiem.
    Zeżarli na stojąco prawie i zawrzasnęli, że głodni :sad:
    Poprawiliśmy plackami ziemniaczono-marchwianymi.
  • Razowy makaron z sosem pomidorowym,czerwona nebula, selerem naciowym I fasolka
  • Wątróbka drobiowa z cebulką posypana natką, ziemniaczki, ogórek małosolny :tongue:
  • ogórkowa
  • kluski na parze
  • Klopsiki,ziemniaki +bób z koperkiem
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem z sosem czosnkowym.
    Mniam!:bigsmile:
  • O! Olesia :bigsmile:
  • [cite] Bridget:[/cite]
    [cite] maniek:[/cite]
    [cite] mańka:[/cite]a u nas dziś pierogi z jagodami, bo tylko jedno dziecko w domu.
    U nas też.
    A skąd jagody?
    z lasu
  • AB, Katarzyna -
    Właśnie dojadam resztę.:wink:
    Dorota też zjadła. I była bardzo zadowolona - w wolnej chwili między karmieniami.:wink:
  • Świeże własnoręcznie zebrane figi na śniadanie i na obiad :) Chyba przesadziłam trochę z ilością....
  • Botwina z własnych warzyw.:bigsmile:

:wink::wink::wink:
  • ooo to tak jak u nas tyle że nie własnych
  • @gielki - mam tą radość, że mam ogródek i to spory. A do tego chorą Dorotę - muszę o nią zadbać. Jadłospis więc ułożony pod nią, a że i ja takie wiktuały lubię bardzo, więc całą rodzinkę nimi raczę, czy chcą, czy nie chcą. Chłopcy raczej nie chcą, niestety...:wink:
  • Hejka, a botwinka to też dobra na krew jest? Pytam, bo czuję się słaba jakby życie ze mnie uszło? :sad:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.