Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

13435373940265

Komentarz

  • Pax, na co przepis? Nie bardzo łapię, na liście buraczane?
  • Tak:)
  • Aha, już chyba wiem, te botwinki, to taki producent różnych sałat sprzedaje, są trochę jędrniejsze, niż zwykłe. Odcinam łodygi i je kroję drobno. Liście parzę, hartuję i wyciskam, następnie trochę siekam, wrzucam na patelnię masło, drobno posiekany czosnek i liście, krótko podsmażam, solę, pieprzę to wszystko, dodaję łodyżki, a na koniec słodką śmietankę, nie za dużo, żeby potrawa nie pływała. Po zredukowaniu płynu życzę smacznego, ja jestem zadowolony z dzisiejszego odkrycia.
  • O, Aga!
    Pedrowi się dziś przypomniało, że Cię zapomniał spytać, czy u Was się mieszka w piramidach.
    Obiecałam, że Cie spytam.:tooth:
  • Dzięki, przekażę.:wink:
    Tak mi się chciało śmiać z tego pytania, że się wykpiłam, że muszę zapytać osobiście.
    Dzięki, że potraktowałaś pytanie poważnie!:cool:
  • Bridget- to ostatnie to akurat sama robiłam- prościusieńko:
    Tuńczyka w puszce odciskam z oleju, wrzucam na patelnię na odrobinę oliwy z oliwek. Dorzucam wypłukaną w bieżącej wodzie garść kaparów (bo używam tych pod solą) i załączam ogień.
    Jak się tuńczyk trochę rozdrobni (zwykle po ok 3-4 minutach) to wlewam trochę przecieru pomidorowego i na koniec doprawiam suszonym koperkiem.
    Kapary można również zastąpić zielonymi wydrylowanymi oliwkami :)
    Czas przygotowania- od wrzucenia do odcedzenia makaronu- czyli około 12 minut :smile:

    Po odcedzeniu wrzucam makaron na patelnię i podsmażam chwilkę w sosie - mieszając (ogólnie dotyczy to wszystkich rodzajów sosów).
  • Wczoraj u nas do makaronu sos z pomidorów własnej roboty - sypnęłam kurkumę, oregano :cool:
  • buraczkowa na zeberkach
  • [cite] agnieszkamamaani:[/cite]buraczkowa na zeberkach
    tak samo tylko po myśliwsku
  • Kapusniak,schabowy,mlode ziemiaczki I mizeria.
  • suchary i mineralka.:cool:
  • Dziś fasolka szparagowa polana przyrumienioną na maśle bułeczką :cool:
    Mąż uczestniczył w obieraniu fasolki :bigsmile:
  • Smażona polenta, pomidory oraz soczewica z puszki i surówka z czerwonej kapusty ze słoika.
  • Mam jedzeniowa depreche po powrocie z PL.
    Niemniej, cos zrec trzeba.
    Wczoraj biala kielbaska duszona z cebula, papryka i resztka wina, ziemniaki opiekane, surowka z burakow.
    Dzisiaj zupa pomidorowa (na zadanie dzieci), jajka, sos ziolowy, ziemniaki, surowka z marchwi i skoro po poludniu ma padac, to upieczemy z cora murzynka.
  • Słuchajcie - mam w domu: tuńczyka w puszcze, kukurydzę, ryż, śmietanę, cebulę
    da się zrobić z tego coś zjadliwego?
  • [cite] Aśka:[/cite]Słuchajcie - mam w domu: tuńczyka w puszcze, kukurydzę, ryż, śmietanę, cebulę
    da się zrobić z tego coś zjadliwego?

    Gotujesz ryż,na patelnię wrzucasz tuńczyka,kukurydzę i ugotowany ryż,odrobina śmietanki i smaczne danie gotowe!Jadłam ,bardzo mi smakowało!
  • Ryż ugotować, cebulę posiekać, pomieszać wszystko i pycha.
  • Rosół z makaronem
  • Niezaleznie od tego co jest na obiad - juz trzeci dzien jemy na drugie danie kluski z jablkami od MonikiMa - pyycha :tongue:
  • Domowy sos z pomidorów, spaghetti
  • frytki z piwem:shamed:
  • pulpeciki wieprzowo-wołowe,ziemniaczki i surówka z marchwi
  • Pyzy ziemiaczane z cebulka I szynka I coleslaw
  • @Juka
    wegierski paprykarz albo perkelt wg Maklowicza? Jak chcesz, to wklepie przepis.


    U nas klops fasolowo-warzywny, sos pomidorowo-oliwkowy, ryz i mieszana salata.
  • kluchy z sosem pomidorowym
  • W trakcie przygotowań-kurki w sosie smietanowym z pietruszka,zupa rybna ze świeżutkiego leszczyka i tez męzulkowi w occie:bigsmile:
  • Bridget, te kurki w śmietanie to był cios poniżej pasa, wiesz?:wink:

    peesik: paczkę wyślę dopiero jutro, bo chore dzieci miałam, nie mogłam się ruszyć. Bardzo Cie przepraszam za opóźnienie.
  • Cart -ale co tu zrobic -dzis piątek akurat z lasu wrocilam,żeby to mozliwe bylo to Ty i Oleśka byscie odrazu,,to''dostaly:tongue:
  • u nas dziś eko-obiad, z własnego ogródka:fasolka szparagowa w bułce tartej, duszona kapustka z marcheweczką i sadzone.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.