Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

15253555758265

Komentarz

• Roladki z ogórkiem, sos, ziemniaczki, surówka i buraczki. Będzie jeszcze na środę :-)
  • [cite] juka:[/cite]
    przy okazji, jak sklarować rosół? bo zapomniałam obniżyć temp i mętnawy wyszedł...:cry:
    Lepiej za późno niż wcale, ponoć... Może na przyszłość...
    Białko z jaja trzeba wbić na gotujący się, a jak się zetnie, to odłowić razem z całym szlamem.
  • [cite] Maciejka:[/cite]:rolling:

MonikoN
    przeczytalam ..."jak Ciedorwe kiedys zobaczysz za ten przepis" i juz chcialam googlowac, czy to limbus jakis, albo inny stwor :tooth:

Ciedorwę brzmi jak z innego języka. Fakt! A i tak Ciędorwę kiedyś.:wink:
  • A mnie się dziś zachciało:ziemniaków,parówek i korniszonów. I jeszcze sos musztardowy za mną chodzi do tego,ale jestem taka głodna, że mi się nie chce czekać na niego.
  • Zaśliniłam klawiaturę... :fm: Juko, miej litość nad moimi śliniankami!:wink:
  • Katarzyno, śliczny kulebiak. A jak robisz taką piękną górę?
  • Zupa szczawiowa. Pierogi z kapustą i grzybami.
  • Moja nieskończona ośmiolatka odmówiła dzisiaj zjedzenia fasolki paprykańskiej.:shocked: :bigsmile:
  • Szczawiowa... Moja ulubiona... :fr:
  • [cite] Barbara:[/cite]Moja nieskończona ośmiolatka odmówiła dzisiaj zjedzenia fasolki paprykańskiej.:shocked: :bigsmile:
    Zdradz proszę cóż to za danie?
  • No cóż też bym nie wiedziała, gdyby to nie moje dziecko powiedziało. :bigsmile:
  • Dobre, a ja się zastanawiam że może robisz fasolkę z sosem paprykowym, albo paprykę nadziewaną fasolką, szkoda bo mój małż uwielbia paprykę.
  • mam kiepski humor zjadłam chipsy...
  • @AniaD. - góra kulebiaka jest dekorowana wycinankami z ciasta. Nic skomplikowanego, a fajnie wygląda.
  • pierogi z miesem (u nas dyspenza :bigsmile:)
    salata
    barszczyk

dziekuje wielodzietni! wszystkie przpisy zebralam z forum.
  • Kapuśniak :-)
  • Pierogi z serem i kaszą gryczaną. A czyjej roboty? Pani Pierożkowej, oczywiście, czyli Mańki!
  • ide se kanapki zrobic... poczytalam troche Was i ... masakra... slina sie leje
  • U mnie dziś pieczarkowo- serowa z makaronem.
    Na drugie filet z mintaja z surówką z kiszonej kapusty.
  • U mnie piecze się kurczak z rozmarynem, tymiankiem i całą główką czosnku w środku. Do tego brukselka.
  • Karczek w sosie musztardowym,ziemniaki,kapusta kiszona.
    Ja tylko wącham:gq: a zajadam się piersią z kurczęcia, gotowana na parze z warzywkami.
  • Ja się zastanawiam skąd wy macie taką górę pomysłów na obiady...
  • ja mam pierogi z kapustą i grzybkami i barszcz do picia.
    Już się zdążyliśmy stęsknić od Świąt...
  • ja tez,,, szczegolnie wpisy Cart na mnie dzialaja... dolujaco-marzaco-slinotokowo..
    u nas dzis watrobka... jakas nie za bardzo... miejscami gorzka nawet...
  • ruskie i minestrone z paluszkami z ciasta kruchego
  • A nam wyszedł dziś smaczny obiadek i łatwy :cool:
    warzywa na patelnię typu chińskiego (bez konserwantów, podobno :tongue:), polane sosem sojowym, na patelni na oleju, w miedzyczasie zalałam wrzątkiem makaron sojowy, następnie składniki połączyłam...
    szybko znikało
    :cool:

fajne te warzywka miały posmak trawy cytrynowej
    popiliśmy oczywiście zieloną herbatką :tongue:
  • Pieczen cieleca w ostrym sosie pieprzowym (z zielonym pieprzem), kluski slaskie, fasolka szparagowa.

Pieczen miala byc w sumie na niedziele, ale za pozno sie zabralam za marynowanie miesa:ag:

Jutro pewnie cannelloni wypelnione farszem czosnkowo-szpinakowo-serowym (przypuszczam, ze czosnku bedzie wlasnie najwiecej, ale kolezanki corki mnie zarazily katarem).
  • A my jesteśmy wierni naszej smacznej, taniej wątróbce drobiowej lub indyczej z cebulką... :cool:
  • Mniaaam!:bigsmile:

ps: Indyk to tyż drób, że tak peem ;)
  • Jo, Cart, miało być z kurczaka albo indyka. A mi wyszło masło maślane...
    :ag:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.