Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

15859616364265

Komentarz

• Makaron z sosem pomidorym i pulpecikami wolowymi i warzywami i posypane tartym parmezanem. Na deser pokrojone mango z orzeszkami pistacjowymi i jogurt grecki.
  • Jaglanka :bigsmile: z mięchem i warzywami.
  • Pierś z kury z przyprawami, kurkumą, ryż, kapusta kiszona, zupa krem z brokułów :cool:
  • Manno, ekstra. Brokuły dziś nowe nabyłam, bo nie mogłam odżałować tych zmarnowanych :sad:
  • Ziemniaczki, marchewka z groszkiem i ryby :-)
  • A dziś krupnik , mniam a syn marudzi.
  • PIZZZZAAAA! mniam, mniam!
  • [cite] IDUSIA:[/cite]A dziś krupnik , mniam a syn marudzi.
    Dobre, zjedli wszystko a miało być na dwa dni. Co ja zrobię jutro?
  • Ziemiaki,surowka z marchewki I pieczony schab z sosem,Na deser pieczone jablka z musli.
  • Już po obiedzie? Szybko. U nas będzie zapiekanka porowa.

@Pax, a mogłabyś założyć wątek ze swoimi deserami? Czasem są to proste rzeczy, np. mango z jogurtem i pistacjami. Ale ja bym na to nie wpadła, a na pewno ładniej wygląda niż samo mango.
  • Zaloze-jakos Tak staram sie ostatnio proste desery robic ;-)
  • U nas zostały ziemniaki z wczorajszego obiadu, to zrobiłam dziś kotleciki ziemniaczane.
    Moje dzieci je uwielbiają.
  • a ja gotuję kaszę jaglaną pierwszy raz i tak się zastanawiam co do niej?

a i zupę z soczewicy z przepisu AB

mam nadzieje że coś będzie zjadliwe - bo to dla mnie same nowości :bigsmile:
  • Będzie zapiekanka ziemniaczana :-)
  • U nas będą kopytka - dla mnie z masełkiem i cukre (wiem kaloryczne :tongue:), a dla małża ze schabem pieczonym i zasmażaną kapustką :smile:

wczoraj znowu mnie coś trochę uczuliło - podejrzane jest mięso (dlatego dziś nie zjem schabu) oraz kakao w cieście
  • U nas dzisiejszy obiad będzie jutro:shamed:

Najpierw ryba nie zdążyła się rozmrozić, a potem ja nie zdążyłam jej usmażyć:shamed:
  • Makaron z podsmazonym miesem z indyka,warzywami i zapieczone to wszystko z serem:) Na deser dzis plasterki pomaranczy z cynamonem i syropem klonowym.
  • Pax,

zainspirowałaś mnie - już wiem co zrobię na kolację :)

Dzięki!:bigsmile:
  • monotonnie zapiekanka ziemniaczana
  • Wczorajszy krupnik.
  • A u nas ten pieczony schab na zimno. Zjadłam i żyję. :bigsmile:
  • Wolowina w sosie z mieszanych grzybow, makaron z chili i salata.
    Na deser czekoladki Mozarta (wyrwalam ostatnie 3 mezowi :wink:)
  • Macieja, czyli to wszystko, co mnie potencjalnie uczula :confused:. Dopóki mi nie zrobią testów alergicznych unikam wołowiny, grzybów i czekolady :sad:.

Jak te rzeczy jadłam, to wyłaziło uczulenie. Ale czekoladki Mozart superzaste.
  • AgaMaria

jesli zaszczycisz mnie wizyta obiecuje co innego ugotowac :cool:
  • Dzięki, ale Ty Dziewczyno mieszkasz chyba w mieście niedaleko gór wysokich? Dobrze czaję? I byli tam kiedyś pewnie nawet Rzymianie? Uniwersytet znany i galeria obrazów?
  • Co do Rzymian, to nie jestem pewna, zbyt mlode miasto jest, ale tak, to niedaleko gor, mamy super galerie i dwa uniwersytety (studiowalam oczywiscie na tym lepszym, na ten drugi to same cieniasy chodza :wink:).
  • Zupa z ziemniakami, makaronem, parmesanem, boczkiem i pesto (mąż mi przywiózł z Włoch książkę kucharską, po włosku, więc muszę tłumaczyć i tym sposobem się uczę - to a propos naszej nauki języków).

Po takiej zupie drugiego dania nikt by już nie zjadł. :-)
  • Irenko, myślę...zupa naprawdę zimowa :bigsmile:
  • Ale fajny wątek!!!
    Nie zaglądałam tu wcześniej...a teraz mnie oświeciło, że przecież inspiracji tu szukać...!
    Ile to razy... no...za cholerę...nie mogę nic wymyślić:confused:
    A jakby teraz u mnie ważny i czas wykonania i łatwość, przy takiej rodzince:shocked:
    Cieszę się, że maluchy, to jeszcze maluchy,mało jedzą, Marysia to mleczko...ale zacznie się dziać, jak będę musiała przygotować 9 dorosłych porcji:shocked::shocked::shocked:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.