Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

15960626465265

Komentarz

• [cite] manna:[/cite]Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu, gotowane brokuły plus dużo surówki (sałata, pomidory, marchewka, kalarepa, rzodkiewka, seler naciowy).
    Bardzo, ale to bardzo proszę o przepis...:whorship:
    Ja po prostu kocham kaszę gryczaną...i nie umiem jej inaczej robić jak tylko ugotowanej...i tyle:confused:
    Chciałabym, żeby dzieci polubiły tę kaszę w innej wersji:bigsmile:
  • Zupa pieczarkowa, wątróbka indycza w sosie z cebuli, jabłek i borowek, ziemniaki i surówka z selera z jabłkiem i orzechami.
  • Ja mam od kilku dni slinotok na ogorki kiszone, ale jak otworzyłam dzisiaj zamrażarkę,to moje ślinianki zaakceptowały i wątróbkę. Z dodatkiem ogórka dało sie zjeść:wink:
  • U nas wczorajsza zupa, a na drugie makaron z sosem pomidorowym. Najstarszy syn nieszczęśliwy, bo obiad bez mięsa
    A ja bezwęglowodanowo zjadłam świeży szpinak podsmażony chwilę na masełku z ogromną ilością czosnku i z serem pleśniowym. Pycha!
  • Boszsz... co myśmy dziś jedli?!:shamed:
    Coś na pewno, bo wrzasków głodowych nie odnotowałam, lodówka też jakoś zatrważająco często nie kłapała, więc coś było.

A, już wiem!
    Kartoflanka i penne a la carbonara.
  • Krupnik...drugi dzień już spożywamy...w związku z powyższym gęsty niemożebnie
    @-)

@Manna
    Dziękuję za przepis
    :-*
  • U nas dziś będą resztki domowej roboty chińszczyzny.
  • Penne razowe ze szpinakiem i śmietaną. Oczywiście z czosnkiem i kiełkami - ostatnio wszystko z kiełkami jemy  ;)
  • Dziś jaglana z buraczkami i zrazy z szynki
  • U nas cannelloni z sosem pomidorowo-mięsnym aspirującym do bolognese :)>-
  • A u nas wczorajsze resztki i barszczyk.
  • bigos
    zapiekana cykoria
    ananas
  • zupa krem z pomidorów z oliwą i czosnkiem :O) :-))
  • spaghetti po mafijsku
  • U nas cannelloni z sosem pomidorowo-mięsnym aspirującym do bolognese :)>-
    to samo :)
  • Niezmiennie mi opada szczęka - za każdym razem jak tu wchodzę.
  • Unas kotlety z dekoldu jak to nazywaja nasze dziecjaki ziemniaczki czerwona kapustka i buraczki
  • Bulion z pierożkami, a na drugie ryba, ryż i kalafior. Wszysto po chińsku.
  • kalafior po chińsku? czyli jak? 8-}
  • kalafior po chińsku? czyli jak? 8-}

Zrobiłam sos mieszając: olej, ocet ryżowy, czosnek, odrobinę sosu chili, kilka kropelek oleju sezamowego i łyżeczkę cukru. Dobrze wymieszałam trzepaczką i polałam tym rybę i kalafior. Smakowało bardzo "chińsko".

A zupa też. Do zwykłego rosołu wrzuciłam świeży imbir, przez co rosół nabrał aromatu. A te pierożki to były won-ton. Zobaczyłam na YouTube, jak się je klei.

8->
  • Dziś mam w planie naleśniki z twarogiem na słodko. W końcu u niektórych jest dziś nasz odpowiednik tłustego czwartku-pancake Tuesday
  • imagenie mogłam się powstrzymać, te emotki wciągają !
  • kapuśniak

i kruche pierożki z kurczakiem i czosnkowym jogurtem
  • poprosze o przepis na pierozki z kurczakiem  ^:)^
  • Och! Irena!
    nie dajesz nam wytchnienia!
    ;)

Czy u Was nie może być kiedyś po prostu prosty obiad?

Poproszę o przepis również
    :-h
  • Też proszę o przepis na te smakowite pierożki.  
  • o tak! trzeba jutro sobie "odbić" ;).
  • U nas w domu od pokoleń je się w środę popielcową i w wielki piatek postną zupę śledziową na zimno.Czy ktoś z Was to zna? Jest to mało znana potrawa z okolic Torunia,Golubia i Włocławka.

Kiedy poznałam mego męża i dowiedziałasm się ,że u niego w domu też się je w te dni ową zupę,to wiedziałam ,że to - to ! Tzn., że trafił swój na swego.

:)
  • Nigdy nie słysząłam o takiej zupie. Stokrotko - napisz co i jak :)

I podbijam prośbę o pierożki. image

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.