Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

16768707273265

Komentarz

• Autorkę, która zapewnia, że ciasto jest pyszne, prosimy o przepis. :)
  • Wczorajsze resztki będą.
    Może trochę nie wypada, przy niedzieli, ale resztek mam dużo, a upał zniechęca do działań kulinarnych.
    Mam pstrągi z grilla, ziemniaczki pieczone, cukinię grillowaną, i nieśmiertelną jaglankę :-)
  • Olesia - jeszcze dodaj że bez krowizny i kupuję w ciemno :)
  • edytowano kwietnia 2012
    Zupa jarzynowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, sałata. Na deser ciasteczka siekane.
  • Przez ostatnie dwa dni na obiad był grill,czyli rozpusta. dziś mi się nawet nie chce myśleć o obiedzie.
  • @Agga - opisalam w poscie nad Twoim, znaczy sie, pewnie pisalysmy razem, ja odpowiedz, a Ty pytanie ;)

Rogan Josh z kurczakiem, okrą, cebulą, pomidorami, oczywiście pod górą kolendry i jeszcze szczypioru czosnkowego dodatkowo, dla dzieci w miarę łagodny, dla dorosłych palący gardło. Jedno z lepszych curry, jakie jedliśmy. Wczoraj.

Dzisiaj - krupnik dla dzieci i wietnamska zupa pho dla nas.
  • Zaraz robię zupę krem z brokuła - uwielbiam to. Dla mnie samej, bo małż je w pracy =:)
  • my wczoraj przywieźliśmy zupę pho, mniam mniam. uwielbiam. bum bo hue chyba jeszcze bardziej, ale w Wawie jeszcze nie znalazłam dobrego.
  • Dziś pulpeciki w sosie pomidorowym i sałata. I tyle, bo gorąco.
  • Wczorajsze resztki będą.
    Może trochę nie wypada, przy niedzieli, ale resztek mam dużo, a upał zniechęca do działań kulinarnych.
    Mam pstrągi z grilla, ziemniaczki pieczone, cukinię grillowaną, i nieśmiertelną jaglankę :-)

niezłe resztki..... Pycha!
  • ^aga^
    czuję się natchniona, żeby wypróbować kolejny smak. U nas w ogóle festiwal kuchni azjatyckiej, ale w sobotę pojechałam do azjatyckiego marketu, nabyłam skrzynkę przypraw, sosów, różne makarony, ryż ciemny, warzywa, świeże zioła... teraz musimy to przejeść :)
  • Przepis dam jak tylko znajde chwilke -po ciescie już ani śladu ;-)
  • Przepis na ciasto ze sliwkami i kokosem: 1 szklanka mąki pszennej,1/3 szklanki popingu z amarantusa,1/3 szklanki wiorkow kokosowych,1/4 szklanki cukru brązowego ,1/3 kostki masła,ok.10 sliwek,3 łyżki mleka kokosowego.Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą,do posmarowanej masłem formy wsypujemy mieszankę sucha na której układamy cienkie plasterki masła.Maslo przykrywamy polowkami sliwek.Pomiedzy śliwki wlewamy małe ilości mleczka kokosowego.Pieczemy ok.15 min w nagrzanym do 200st piekarniku na termoobiegu aż ciasto sie przyrumieni:-)Smacznego:-)))
  • DZis domowa szybka Pizza z pelnoziarnistych chlebkow pita-na to własnej roboty sos pomidorowy,ser i jakie kto lubi dodatki:-)
  • Ja też robię dziś pizzę,ale ciasto robię sama.Na wierzchu będzie salami ,a miejscami tuńczyk ,papryka,pomidorek,sporo cebulki,bo tak lubimy i samodzielnie stary serek,a po upieczeniu listki bazylii i opcjonalnie kukurydza oraz jajeczko.
  • u nas dziś ruskie pierogi
  • gulasz warzywny, coś ala leczo ale uboższe bo w lodówce papryka i cukinia jeno były i do tego jaglanka - uparcie od tygodnia podaję dzieciom kaszę jaglaną na obiad mając nadzieję że ją w końcu zjedzą :) a na deser kuleczki kokosowe z......kaszy jaglanej:) wg przepisu AniD - jak nie zjedzą kaszy z obiadu to na deser zjedzą - tak czy siak - moje na wierzchu hyhy
    :D
  • jukaa mi te kotlety jakoś zaczęły się rozpadać na patelni i mi jakaś breja zaczęła z nich wychodzić więc przerzuciłam się na jaglankę w normalnej postaci - kasza z czymś tam i już :) nooo chyba że te kuleczki - normalnie pyyycha!!! nasze ferrero domowe jak mawia mój mąż :)
  • kurde,muszę wygrzebać ten przepis,narobiłyście mi smaku na te kulki!
  •  My dziś grilowaliśmy, więc nieśmiertelne kiełbaski i karkówka + cukinia i ziemniaczki i jabłko, a mały jaglankę z brokułami i cukinią( szczerze wyznam podjadałam mu ostro), a wieczorkiem upiekłam struclę i bułeczki, ale to pewnie już na jutrzejszy deser.
     Katarzyno, czy pstrąga robisz jakoś specjalnie? Nigdy nie jadłam z grilla- może warto spróbować
  • Krem ze świeżych pomidorów (kupiłam na konstancińskim targu pachnące, dojrzałe pomidory na zupę za 1,80 zł/kg!!!
    Jajko sadzone, podsmażane ziemniaczki, marchewka z kukurydzą i kefir.
  • DZis zupa krem warzywna z mlekiem kokosowym i chleb podpiekany z masłem czosnkowym i serem :-)
  • Zupa-krem  brokułowo-kalarepkowy, kulebiak na drożdżowym, półkruchym cieście.
  • dla męża poddusiłam pieczarki z cebulką i zrobiłam taki sosik ze śmietaną,nie wiem z czym sobie wymyśli, że chce to zjeść, a dla siebie zrobiłam zakupy w ekosklepie i będę jeść placuszki z mąki żytniej z jabłkami.
  • Nie jadam ostatnio obiadów.

Za to truskawki.........:)

Ale jeszcze nie nasze, prawda? Czy pojawiły się już polskie?

U nas dziś barszcz zabielany, a na drugie wieprzowina z warzywami i podsmażane ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem, o takie....
  • U nas były ziemniaki z górą koperku ,pietruszki i szczypiorku.Do tego jajko i maślanka. 
    mniam.

Ale jeszcze nie nasze, prawda? Czy pojawiły się już polskie? U nas dziś barszcz zabielany, a na drugie wieprzowina z warzywami i podsmażane ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem, o takie....

Pojawiły się były po 16 zł za kg, ewentualnie po 15 spod folii.

Są też takie za 10 zł na naszym targu, ale slabe, trochę zjadam reszta na koktajl.

• Te kotlety jaglankowe też się trochę rozpadały i wychodziło coś a la gulasz :)) też było dobre, tylko nie w kulkach
  • Kotlety jaglankowe ze słonecznikiem dodam =:)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.