Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

16869717374265

Komentarz

• Tego samego
  • Krem szparagowy
    nalesniki (orkiszowe) z twarogiem i sosem waniliowym

Na jutro marynuje sie wolowina w sosie gochujang (bedzie ostro i po koreansku).

Truskawki tez mamy kiepskie. Sporo z importu (Europa poludniowa albo Holandia, te holenderskie sa idealnie bezsmakowe, cos jak holenderskie pomidory w styczniu), niemieckich malo, male, blade i cierpkie. Za zimno w tym roku, bo rok temu objadalismy sie przepysznymi truskawkami juz w pierwszym tygodniu maja.
  • jeszcze nic,ale na kolację dla gości zrobiłam sałatkę z tuńczyka z blogu Ireny i jest ciekawa w smaku!ananas i czosnek
    B-)
  • mąż wchłonął resztę zupy, więc ja na szybko makaron z mozarellą, pomidorem i kiełkami. W sam raz na gorący dzień.
  •  u nas dzis botwinkowa z Irenkowego bloga.pyszna, tylko przesolilam troche... 

a za chwile biore sie za quiche z pieczona papryka. mam nadzieje ze dzieci zjedza.
  • znowu cos nie tak zrobilam. chyba przestane pisac z telefonu... to wyzej to nie cytat tylko moj wpis :)
  • no tak w ogóle nie w stylu Małgorzaty to było
    @-)
  • Ugotuję chyba makaron, do którego wbije jajka

proste, łatwe, ekonomiczne

smak z dzieciństwa

• Ugotuję chyba makaron, do którego wbije jajka

proste, łatwe, ekonomicznesmak z dzieciństwa

Jeszcze śmietaną, boczek i ser i będzie spaghetti alla carbonara. U nas właśnie to dziś na obiad. I zupa z mnóstwem różnych warzyw.
  • Mielone,ciemny ryż,salatka z pora.
  • podbijam , co to?
  • U nas dziś pyzy z miąskiem, sałatka grecka i kompot wieloowocowy.

Ostatnio nie mam weny do gotowania, ani ochoty, ani smaku. Wrzucam w siebie co mi wpadnie pod rękę, byle głodu nie czuć.
  • Cart   chcesz  się pochwalić?
  • Pyzy to ziemniaka w sobie mają, czyż nie?

Ale jajko chyba wskazane, żeby się to ciasto lepiło?

Juko, pewnie można zamiast mąki jakieś inne zapychacze - ekologiczne :))

Jakieś ziarna? Kasza jaglana?

:bz
    Niestety nie. To nie ciąża, tylko zwykłe lenistwo. ;)
  • Trzeci dzień to samo - nie umiem gotować dla trzech osób :D
  • edytowano maja 2012
    pyzy własnej roboty??? ;;) ;;) ;;)
    jak to się nazywa brak ochoty, to strach pomyśleć, co jecie jak masz ochotę....

a czy można zrobić pyzy bez dodatku pszennej mąki i bez jajek? kto wie?
    Wiesz, mięso miałam zamrożone już zmielone i przyprawione (na szczęście - widać wtedy jeszcze mi się chciało ;) ) Ziemniaki tłuczone dostałam od sąsiadki, która wczoraj miała komunię i ugotowała wszystkiego jak dla armii a przyszło niewielu. Więc zrobić z tego pyzy to już była bułka z masłem.
    A do robienia sałatki przekonałam dzieci. Powiedziałam, że ich sałatka smakuje mi bardziej, niż moja własna.
    Na szczęście są tak samo próżne, jak ich mama i łyknęły przynętę. :D
  • Pyzy bez jajka się da. Trzeba po prostu tylko króciutko zagotować, żeby się nie rozpadły.
    Ale bez mąki to już nie wiem...
  • Moja mama, jeśli używała świeżo ugotowanych ziemniaków, to nie używała jajek. Jeżeli ziemniaki były zimne, z poprzedniego dnia, to z jajkiem. Ale używała mąki pszennej. A może z kukurydzianą ziemniaki by się kleiły? O ile kukurydziana jest ok.
  • u nas dzis bedzie  indyk curry z ryzem
    Niestety nie. To nie ciąża, tylko zwykłe lenistwo. ;)
    Cart właściwa odpowiedz:"jeszcze nie"
  • cienkie parówki z chlebem i pomidorem, ha !
    :O)
  • - japoński makaron gryczany soba z wołowiną w marynacie fusion gochujang - jabol, z woka, z warzywami
    - zupa pomidorowa, polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym, kopytka, salata
    - dzisiaj Maultaschen, czyli szwabska wersja pierogow, sałata z rucolą i ogórkiem

jutro pójdę na nasz lokalny rynek, mam nadzieję na młode ziemniaki, poza tym pojawiły się wreszcie tubylcze truskawki i zaniedbany sezon sparagowy wypadałoby reaktywować. Rabarbar też jest, ale powstrzymuję się z ciastem do weekendu (zobaczymy, jak wyjdzie).
  • Chyba zrobię resztę makaronu z wczoraj i posypię serem startym żółtym - wiem, wiem niezbyt zdrowe, ale surowizny nie mogę

no może utarta marchewka z jabłkiem ujdzie

• A my wlsnie zjedlismy makaron ze szparagami, na deser byly truskawki z bita smietana :)
  • @manna
    no meczy sie troche, ale chyba jest to niezalezne od tego co jem, tylko spowodowane niedojrzaloscia ukladu pokarmowego. Nie przestrzegam zadnej diety dla karmiacych, jak na razie zauwazylam, ze po swiezej cebuli intensywnosc rykow sie nasilala, wiec juz nie jem.
  • Ryż z warzywami z sosem ostrygowym i jabłka pieczone z sosem waniliowym.
  • Macieja, moja intensywność ryków też się zwiększa...po surowiźnie ~X(
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.