Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

17071737576265

Komentarz

• kurczak slodko-kwasny z przepisu IrenyB. Jest naprawde super! Robilam go juz kilka razy, na swoje potrzeby dodaje tylko chili ;)
  • AgaAga
    edytowano czerwca 2012
    koreanski makaron, warzywa z woka i kimchi (moje pierwsze domowe)
    mialo byc z krewetkami, ale mi sie nie chcialo
    dzieci wolaly makaron z pesto
    a teraz piwo grzane z miodem i gozdzikami, u nas jest naprawde zimno!!! I leje!!!
  • Ej, no Aga, cos nie tak z ta pogoda u was  @-)
    My wlasnie doczekalismy sie zbawiennej burzy i pijemy piwko na tarasie obserwujac blyskawice.
  • No nie wiem... Ale ludzie mowia, ze Ren prawie wylewa :(
    Piwko tez pije, dla rozgrzania :!!
  • piątkowo-sałatkowo. Jadłam ostatnio na imprezce-pycha! Brokuł, jajka,pomidory, feta, wyciśnięty czosnek, majonez, trochę Maggi, sól, pieprz, na wszystko posypać uprażone płatki migdałów. Mniam !
  • a u nas piatkowo miesnie..bo mi sie dnii pomylily jak planowalam zakupy..
    wiec dziis golabki
  • no mój mąż wczorqaj do mnie: może zrobimy tą sałatkę jutro,co tak chwaliłaś,bo piątek? i przed chwilą zrobił sobie 3 kanapki z pasztetową(zapomniał)
    :-))

• Na deser domowe drożdżówki razowe orkiszowe z truskawkami.
    AB przepis poprosze
  • pierogi z jagodami... ;)
  • Pampuchy z truskawkami i śmietaną
  • A u nas dopiero będą młode ziemniaczki z jajkiem sadzonym i kefirem ewentualnie z pomidorkami :P
  • edytowano czerwca 2012
    uwielbiam młode ziemniaczki, ostatnio jedliśmy z koperkiem, polane masełkiem :-)
    a dziś był makaron razowy z sosem śmietanowo cytrynowym, ulubione danie starszaka :-)
  • Golabki :-)))
  • Naleśniki z farszem: szpinak, kapusta kiszona, pieczarki. I żeby było kwaśniejsze - z kawałkami cytryny. 
  • chicken korma, ryż jaśminowy, na deser arbuz
  • Naleśniki z farszem: szpinak, kapusta kiszona, pieczarki. I żeby było kwaśniejsze - z kawałkami cytryny. 
    Ultymatywny dowód na to, że jesteś w ciąży :D
    szpinak i kapusta kiszona w jednym czasie w tym naleśniku? tak na raz? :-B ;;)
  • knedle serowe (z wczoraj)
    grochowke (z zamrazalki)
    ciasto czekoladowe z porzeczkami i galaretka (sama wczoraj zbieralam porzeczki! to dla nas ciezkodostepny rarytas :) )
    poza tym przygotowalam juz sos na jutrzejsza lasagne,
    upieklam ciasto migdalowo-porzeczkowe (do zamrozenia)
    zrobilam zapas pulpecikow w sosie koperkowym (tezdo zamrozenia)
    a! jeszcze kompot porzeczkowo- mietowy ugotowalam (duzo tych porzeczek bylo)

lubie gotowac :)
  • Tak. Szpinak podduszony, po czym stwierdziłam, że trochę mało, dodałam posiekane pieczarki i resztę kapusty kiszonej. Dalej mało wyszło, więc otworzyłam kolejny słoik kapusty, dalej dusiłam, wkroiłam cytrynę. Mąż chwalił. Mówi, ze lubi kwaśne. 

A ile cytryn teraz u nas schodzi...
  • A w lodówce na jutro czeka kurczak w przyprawach i oczywiście obłożony cytryną :)
  • edytowano czerwca 2012
    knedle serowe (z wczoraj)
    grochowke (z zamrazalki)
    ciasto czekoladowe z porzeczkami i galaretka (sama wczoraj zbieralam porzeczki! to dla nas ciezkodostepny rarytas :) )
    poza tym przygotowalam juz sos na jutrzejsza lasagne,
    upieklam ciasto migdalowo-porzeczkowe (do zamrozenia)
    zrobilam zapas pulpecikow w sosie koperkowym (tezdo zamrozenia)
    a! jeszcze kompot porzeczkowo- mietowy ugotowalam (duzo tych porzeczek bylo)

lubie gotowac :)
    Brawo Maciejka =D> ja też lubię gotować, ale dzisiaj mam tyły ;)
  • kiełbasa pieczona w bułce z  sałatą i rzodkiewką prosto z ziemi-na działce :D
  • Kotlet schabowy, ziemniaki młode z koperkiem, surówka z pomidorów z cebulką i śmietaną,surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem. Po obiedzie idziemy do Marianów , do Męża kolegi,  i tam zjemy ciasto ...Mniam :) :) A tyłek urośnie... Ale co tam :D
  • @Żaba, dzisiaj wymiatasz. Ale ja za to będę miała czym się pochwalić w kąciku remontowicza (chyba że wszystko zrypię :P).
  • uwazaj na konkurencje, bo od poniedzialku (jak maz da, czyli wszystko przygotuje) mam zamiar sypialnie malowac ;)
    Chyba mi sie jakies ADHD po porodzie ujawnilo, jak dalej takie tempo zachowam, to mi wkrotce szaf do sprzatania zabraknie :))
  • Wow, Maciejko... Ależ miałaś natchnienie - pysznie   =D>

U nas dziś tradycyjnie - ziemniaczki młode z koperkiem, kotlety z piersi kurczaka i surówka z pora; na deser dojedliśmy placek z truskawkami i kruszonką.
    Na jutrzejszy deser zrobiłam sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami - wspomnienie początków naszego małżeństwa, kiedy to z braku piekarnika jedliśmy takowy w każdą niedzielę.
  • Gazpacho, bo pomidory na zupę znalazłam dobre. Naleśniki z serem. A teraz na balkonie studzi się mój pierwszy kompot z rabarbaru, a w piekarniku ciasto jogurtowe z rabarbarem. 
    Na jutro kotlety z kurczaka, a ponieważ w poniedziałek mam gości na kolacji, będę chyba już jutro szykowała strogonowa i sernik... 
    Też lubię gotować, ale niestety cierpię na ciężkiego lenia w tej ciąży... 
  • Jak Was czytam to  @-) kiedy Wy macie czas na takie wielkie gotowanie.
    Ilość dań i do tego deser , normalnie czuję się jak leń śmierdzący 
    :\">
    Usprawiedliwić mnie może tylko to, ze u nas i tak zawsze każdy je co innego, a desery - czytaj ciasta robiliśmy i robimy dość rzadko, nie przepadamy za słodyczami, no chyba, ze nas "weźmie na słodkie" wtedy pichcimy w kuchni we dwójkę jednocześnie coby było dużo i słodko :)
  • Gulasz,ryż i sałata ,deser ciasto czekoladowe.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.