Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

17172747677265

Komentarz

• Ja bardzo przepraszam, że niekoniecznie obiadowo, ale czy jest coś pyszniejszego niż świeże truskawki polane jogurtem waniliowym?? Można wkroić banana ewentualnie, albo podsypać jagód, ale świeże truskawki z jogurtem waniliowym to dla mnie ostateczny synonim pyszności :-)
  • Mam pytanko, bo wczoraj w Lidlu nabyłam pęczek szparagów. Jak najprościej ugotować te bobki?

=:)

Marzą mi się na kolację, jak małżu wróci.

Dla siebie na obiad robię danie dla bezzębnych: rozgotowana jaglanka z cukinią

:-B :P
  • AgaMaria, chyba ważne,czy białe czy zielone, bo jedne się obiera, a drugich nie,poszperaj w necie.
    Ja dziś jadłam zupę kalafiorową.
  • pomidorowa!!!!!!!i rizotto!!!!!
  • Białe - chyba się nie obiera? Spojrzę do neta. Dzięki.
  • Acha, jest odwrotnie białe są podobno bardziej łykowate i wymagają obierania.
  • No właśnie my ostatnio też białe,nie obraliśmy i były gorzkawe,nie wiem, czy nie przez skórkę.
  • AB gdzie kupujesz gryczaną niepaloną, bo wszedzie widzę paloną???
  • No to ja sie dzis pochwalę:)
    u nas dziś ziemniaczki, kalafior i pyyyyyyszna kura faszerowana
    :)

odmrożona , bo robiona przez babcie na świeta
    ;)
  • Wow, bób!!!!!!!!! W sobotę mamy bazarek w mieścinie, to się przejdę, może upoluję ten rarytas.

U nas dzisiaj po najmniejszej linii oporu - ryba w sosie rozmarynowym, ziemniaki i surówka z kapusty. Za to mus truskawkowy i kompot truskawkowy na deser. Swoją droga, czy kompot truskawkowy można posłodzić stewią?
  • Ziemniaki z kapustą włoska,pulpeciki w sosie ponidorowym i surowka z selera,jabłka i rodzynek:-)
  • Hejka, szparagi były i to nienajgorsze...wg mnie smaczne delikatne jedzenie :P

*Duke kurak faszerowany to jedno z niewielu tradycyjnych dan, które potrafię przyrządzić

Zatem kiedyś Was zaproszę

:P
  • Tym razem nie były to ruskie i nie był to kebab ... młode ziemniaczki z koperkiem, skwareczki z boczku i kefirek ... zapomniałem o zupce: krupniczek na młodych warzywkach i oliwie z oliwek. Pychotka.
  • jukaa - jesteś bezbłędna, siedze i ryczę ze śmiechu oczywiście =))
  • Pax, a te "ziemniaki z kapustą włoską" to jakieś specjalne danie, czy- osobno ziemniaki, osobno kapusta włoska? 
  • u mnie dziś pomidorowa, a na deser chcę zrobić muffiny
    :D
  • będzie kalafiorowa
  • warzywna na rosole z kury domowej - dodalam ryż i słonecznik.
  • czekamy na pensje.. jemy resztki :)... makaron z sosem cukiniowo- cebulowo- schabowym :) i frytki z resztki ziemniakow  noi... tort :)
  • gulaszowa , ostra ;)
    będzie, bo póki co padam a moje chłopaki na rybach, to jeszcze się byczę 
  • "wykończyłam" kalafiorówkę. a teraz marzy mi się.....................makowiec.
    =P~
  • Pomidorowa, jajko sadzone, frytki i fasolka
  • ziemniaczki z czosnkiem z przepisu IrenyB, kurczak ala gyros, sałatka warzywna, a na deser nieudane muffinki:)
  • edytowano czerwca 2012
    ja też :D

• Kluska- gotujesz osobno ziemniaki i kapustę włoska ,robisz gniecione ziemniaki dodając trochę maselka i ciepłej słodkiej smietany.Kroisz pokrojona kapustę włoska drobno a na patelni podsmazasz bocznek drobno krojony z cebula i mieszasz to razem.To takie irlandzkie i bardzo smaczne,czasem to robię;-)
  • DZis pieczone ziemniaki z bukietem warzyw, jutro naleśniki na słodko z roznosciami-to życzenie córki bo jutro koniec roku szkolnego:-)))Przyszło świadectwo poczta -opisowe i jestem z niej bardzo dumna:-)
  • Pierogi z jagodami. Trochę się mężowi skleiły, ale i tak dobre były.
  • Kura pieczona, wołowina pieczona i szynka pieczona (do wyboru) do tego pieczone ziemniaki Promamy (mniam, mniam :D ) i buraczki, albo fasolka szparagowa (do wyboru). 

Do obiadu zasiadły trzy osoby w tym jeden już dwulatek (oczywiście mnóstwo zostało, ale obiad urodzinowy musi być wystawny :D ).

A na deser: tort w kształcie ciuchci :D blok czekoladowy i sałatka owocowa.

(to się wreszcie porządnie pochwaliłam :D )

• Kura pieczona, wołowina pieczona i szynka pieczona (do wyboru) do tego pieczone ziemniaki Promamy (mniam, mniam :D ) i buraczki, albo fasolka szparagowa (do wyboru). 

Do obiadu zasiadły trzy osoby w tym jeden już dwulatek (oczywiście mnóstwo zostało, ale obiad urodzinowy musi być wystawny :D ).
    A na deser: tort w kształcie ciuchci :D blok czekoladowy i sałatka owocowa.(to się wreszcie porządnie pochwaliłam :D )

Prawdziwe szaleństwo!
  • Hejka, a u nas dziś nie było obiadu :\">

Na kolację szliśmy na grilla do cioci, więc obiad sobie darowałam...

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.