Ja bardzo przepraszam, że niekoniecznie obiadowo, ale czy jest coś pyszniejszego niż świeże truskawki polane jogurtem waniliowym?? Można wkroić banana ewentualnie, albo podsypać jagód, ale świeże truskawki z jogurtem waniliowym to dla mnie ostateczny synonim pyszności :-)
Wow, bób!!!!!!!!! W sobotę mamy bazarek w mieścinie, to się przejdę, może upoluję ten rarytas.
U nas dzisiaj po najmniejszej linii oporu - ryba w sosie rozmarynowym, ziemniaki i surówka z kapusty. Za to mus truskawkowy i kompot truskawkowy na deser. Swoją droga, czy kompot truskawkowy można posłodzić stewią?
Tym razem nie były to ruskie i nie był to kebab ... młode ziemniaczki z koperkiem, skwareczki z boczku i kefirek ... zapomniałem o zupce: krupniczek na młodych warzywkach i oliwie z oliwek. Pychotka.
Kluska- gotujesz osobno ziemniaki i kapustę włoska ,robisz gniecione ziemniaki dodając trochę maselka i ciepłej słodkiej smietany.Kroisz pokrojona kapustę włoska drobno a na patelni podsmazasz bocznek drobno krojony z cebula i mieszasz to razem.To takie irlandzkie i bardzo smaczne,czasem to robię;-)
DZis pieczone ziemniaki z bukietem warzyw, jutro naleśniki na słodko z roznosciami-to życzenie córki bo jutro koniec roku szkolnego:-)))Przyszło świadectwo poczta -opisowe i jestem z niej bardzo dumna:-)
Kura pieczona, wołowina pieczona i szynka pieczona (do wyboru) do tego pieczone ziemniaki Promamy (mniam, mniam ) i buraczki, albo fasolka szparagowa (do wyboru).
Do obiadu zasiadły trzy osoby w tym jeden już dwulatek (oczywiście mnóstwo zostało, ale obiad urodzinowy musi być wystawny ).
A na deser: tort w kształcie ciuchci blok czekoladowy i sałatka owocowa.
Kura pieczona, wołowina pieczona i szynka pieczona (do wyboru) do tego pieczone ziemniaki Promamy (mniam, mniam ) i buraczki, albo fasolka szparagowa (do wyboru).
Do obiadu zasiadły trzy osoby w tym jeden już dwulatek (oczywiście mnóstwo zostało, ale obiad urodzinowy musi być wystawny ). A na deser: tort w kształcie ciuchci blok czekoladowy i sałatka owocowa.(to się wreszcie porządnie pochwaliłam )
Komentarz
Mam pytanko, bo wczoraj w Lidlu nabyłam pęczek szparagów. Jak najprościej ugotować te bobki?
=:)
Marzą mi się na kolację, jak małżu wróci.
Dla siebie na obiad robię danie dla bezzębnych: rozgotowana jaglanka z cukinią
:-B :PJa dziś jadłam zupę kalafiorową.
u nas dziś ziemniaczki, kalafior i pyyyyyyszna kura faszerowana
odmrożona , bo robiona przez babcie na świeta
U nas dzisiaj po najmniejszej linii oporu - ryba w sosie rozmarynowym, ziemniaki i surówka z kapusty. Za to mus truskawkowy i kompot truskawkowy na deser. Swoją droga, czy kompot truskawkowy można posłodzić stewią?
Hejka, szparagi były i to nienajgorsze...wg mnie smaczne delikatne jedzenie :P
*Duke kurak faszerowany to jedno z niewielu tradycyjnych dan, które potrafię przyrządzić
Zatem kiedyś Was zaproszę
=P~
Do obiadu zasiadły trzy osoby w tym jeden już dwulatek (oczywiście mnóstwo zostało, ale obiad urodzinowy musi być wystawny ).
A na deser: tort w kształcie ciuchci blok czekoladowy i sałatka owocowa.
(to się wreszcie porządnie pochwaliłam )
Prawdziwe szaleństwo!
Hejka, a u nas dziś nie było obiadu ">
Na kolację szliśmy na grilla do cioci, więc obiad sobie darowałam...