Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

17677798182265

Komentarz

•  Rosół z makaronem - kupnym bo mi się robić nie chce.
  • bigos z zamrażarki + młode ziemniaki z koperkiem
  • Kotlety z kurczaka z pieczarkami,buraczki i kopytka.Jutro grochowka:-)
  • Jajecznica, pomidory, ogórki, rzodkiewki, chleb, zimna mięta do popicia. Lato wróciło.
  • wstyd się przyznać ale dopiero będę jadła śniadanie :D
    o obiedzie pomyślę w okolicach kolacji 

mamy jeszcze bigos i fasolową 
    :))
  • u nas ryż brązowy z warzywami i kurczakiem
    to znaczy ma być dopiero bo jeszcze nie przygotowałam obiadu

ale mam PLAN :D
  • U nas rosołkowa jak ja moje dziewczyny nazywaja i pyzy ala slaskie tzn ciasto identyczne jak na kluchy slaskie z farszem z tego co sie ugotowało w rosołkowej ;)
    Polane sosem piczarkowym.Wreszcie jakis prawdziwy obiad po urlopie wakacyjnym podczas którego królowały frytki...
  • Ziupka owocowa z wiśni z makaronem
  • Acha, w sobotę zrobiłam tę cukinię zapiekaną z pomidarami i mozzarellą. Aga, dzięki za pomysł :P
  • obiad, jak obiad ale na kolację mam jaglankę z warzywami z własnego ogródka... :-)
    jaglanka z własnego ogródka to jest coś:)
  • Truskawki z Truskawkowa
  • Ja dziś improwizuję... Bakłażan pieczony z kaszą gryczaną... hm...
    siedzi w piecu właśnie:)
  • Ja dziś improwizuję... Bakłażan pieczony z kaszą gryczaną... hm...
    siedzi w piecu właśnie:)
    łaaaa, daj przepis :)

u nas dziś makaron ze szpinakiem i resztka wczorajszego ryżu z warzywami i kurczakiem - co ja mam za pioruny że nie chcą takich rzeczy jeść?! żeby to jeszcze niedobre było, ale gdzie tam! smaczne! a one bunt na pokładzie i nie chciały jeść
  • @Aga82, nie mam przepisu... Miałam bakłażana, kasze i resztę mielonego, trochę cebuli, kawałek pomidora malinowego... wymieszałam, doprawiłam, najpierw zrobiłam dziurę, potem wypchałam bakłażana i się piecze...

Wiesz co? A może ich tak na chleb i wodę na kilka dni? Chyba za dobrze mają, że jeść nie chcą:P
  •  U mnie zadziałało to że jak nie chce niech nie je ale nie ma nic innego i czeka na kolejny posiiłek. Teraz je aż miło.  
  • edytowano lipca 2012

ogórkowa:D

i nektatrynki....kwaśnie czyli ciążowo///

• U nas dzisiaj chłodnik litewski, według przepisu mojej babci - prosto, szybko, mega zdrowo i idealnie na upały :)
  • @Aga82, nie mam przepisu... Miałam bakłażana, kasze i resztę mielonego, trochę cebuli, kawałek pomidora malinowego... wymieszałam, doprawiłam, najpierw zrobiłam dziurę, potem wypchałam bakłażana i się piecze...

Wiesz co? A może ich tak na chleb i wodę na kilka dni? Chyba za dobrze mają, że jeść nie chcą:P
    chleb i woda ??? pffff, toż to dla nich najlepsze jedzenie! chlebek domowej roboty to one by rąbały na okrągło i to nawet nie pokrojony, tylko biorą bochenek i we trzy jedzą :D wodę też żłopią cały czas, dla nich karą jest kiedy im obiad na kolację podaję, czyli to czego nie zjadły :)

u nas dziś plan na pierogi z soczewicą :)
  • @jukaa u nas to niestety nie działa - posty to one często mają, czasem jest tak, że nic im z obiadu nie smakuje, wrrrrr ja się nastoję i nagotuję a one się wypinają.

chociaż często jest tak że zjadają to co lubią z talerza :)
  • Wlazłam tu, bardzo zaciekawiona tymi, co jedzą obiad o ósmej rano ;))

Osobiście większą część lata jem bób albo fasolkę - o ile nie jest za gorąco na gotowanie ;) Proste, zdrowe i przepyszne :D
  • AgaAga
    edytowano lipca 2012
    krem porowo-ziemniaczany
    feijoada (taka w wersji favela przed wyplata, bezmiesna znaczy sie), ryz, surowka z marchwi

Dzisiaj kompletny brak weny twórczej i lodówka zaczyna światło przepuszczać. Może pizzę kupimy? Gorąco jest...

• Będzie ryż i leczo z kiełbasą.
  • Ja w ramach pokuty przeczytałam sobie ostatnie 200 postów tego wątku...  Zaraz idę zjeść gotowanego kalafiora i brokuła z surówką z marchwi i kalarepy....  :((
    (Post Daniela, dzień 17)
  • Nie mam już fasolowej i bigosu, pomysłu na obiad zresztą też :D
    więc pewno mąż zadowoli się grochówką, którą gotował wczoraj 
    a my z młodym makaronnn :D
  • a ja gotowalam dzis na jutro takie typowe indyjskie curry (madras curry) z tego co mialam: cebula, marchew, baklazan, fasola zielona, indyk i kurki. Troche sie obawialam takiego polaczenia smakow, ale w koncu sie odwazylam :D i wrzucilam te kurki. No i calosc zrobila sie jakby lekko gorzkawa :( No to dodalam brazowego cukru. Dalej bylo cos nie tak, wiec dodalam jeszcze troche czerwonej pasty curry (ostre!!!), zeby zlagodzic jeszcze lyzke masla orzechowego. No i wyszlo(wbrew oczekiwaniom) cos naprawde dobrego :)
  • lazania i duszona cukinia z fetą.pękam
    b-(
  • Wczoraj panierowana cukinia, dzisiaj fasolka szparagowa polana bułeczką tartą z masełkiem :P

Małż jeszcze ziemniaki pardon ziemniaczki

=:)
  • a czym się różnią ziemniaki od ziemniaczków?

chociaż wiem ziemniaczki to są takie zlepione w kakaową kulkę okruszki obtoczone w kokosie i koniecznie z rumem :)
  • Zapiekanka pasterska:-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.