Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

17778808283265

Komentarz

• UJu Droga, w Polsce Centralnej kupujemy chlebek, masełko, ziemniaczki, pomidorki i ogóreczki, czasem mięsko, a płacimy pieniążkami :D
  • Bea, godzinę temu wyjęłam dwa bochny z piekarnika, ale zanim do Ciebie by dotarł, też by był... zdrowszy! :D
  • @AnnaMaria ; - a potem prosimy o fakturkę :)
  • Chicken noodles- czyli taki makaron (sa Rozne-ja dzis mam filipinski ryzowy) z podsmazonym kurczakiem,warzywami,uzylam przyprawy garam masala,dodalam kardamon,liście laurowe,pieprz,sos sojowy i cynamon a potem wodę i mleko kokosowe-razem polaczylam z makaronem i wyszło rewelacyjnie:-)
  • resztki z tygodnia (curry i makaron z lososiem) do tego jeszcze marchew i kukurydza gotowane na parze, losos smazony. Zrobilam jeszcze ciasto z morelami i wlasnie pieke jeszcze foccacie z kurkami na jutro jako dodatek do kury pieczonej.
  • edytowano lipca 2012

Pizza i cukinie faszerowane :), a wypadałoby zapytać w czyim towarzystwie, no nie wytrzymam i muszę się pochwalić. Jedliśmy z @ProMamą i @DOEtatą oraz Jankiem, Tosią i Michałkiem.

Edit: Oczywiście obecny był mój mąż ArturN i nasz syn Janek.

Edytowanie na sugestię Irenki :)

• AgaAga
    edytowano lipca 2012
    jajko sadzone, kalafior, salata z pomidorami, oliwkami, itd., ziemniaki

tagliatelle z kurkami w sosie smietanowym

dzisiaj pizza z mrozonki, nie mam sily

jutro golabki w sosie grzybowym, jak nie dam rady, to niech odmrazaja kolejna pizze
  • Pizza i cukinie faszerowane :), a wypadałoby zapytać w czyim towarzystwie, no nie wytrzymam i muszę się pochwalić. Jedliśmy z @ProMamą i @DOEtatą oraz Jankiem, Tosią, Jankiem i Michałkiem.

Welcome to stolyca!

Tak to napisałaś, że nie wiadomo, który Janek czyj? Czy pierwszy Twój,a drugi Doetaty, czy drugi Artura, a pierwszy Pro? @-)
  • @IrenaB hahaha. sprawa prosta, mój się wcisnął między Tośkę, a Michałka, pisałam po wieku. Janek (Pro i Doe), Tośka (Pro i Doe), Janek (ArturN i MonikaN) no i Michałek (Pro i Doe). 

Ale faktycznie edytuję, bo wygląda, to jakbym "dokoptowała" naszego Janka do rodziny Pro i Doe :D.

• u nas dzis leniwie. kurczak kminkowy i pomidory malinowe z cebula i smietana. 
    jak upal minie to sie wezme za gotowanie :)
  • A ja się wezmę za gotowanie, jak chata znów będzie pełna. Na razie puuuusto.
  • Dorsz w ziolach i z madelkiem,młode ziemiaczki,surowka z kapusty,na deser domowe lody truskawkowe.
  • Pax,
    Zaproś mnie na obiad!
  • Risotto na winie- por, marchew, cukinia, resztki papryki, pomidora i kalarepy. Wszystko polane kwaśnym mlekiem i posypane natką i koperkiem. :)
  • U nas wielka ilość kurek,w śmietanie. 
    Ziemniaki i surówka. 

• Pieczarkowa

Pieczone ziemniaczki ProMamy :)

• Faszerowane bakłażany.

Dziś na targu zakupiłam cukinię po 2 zł za kg, normalnie jakby darmo dawali.

• kluski dyniowe z dyni z ogródka
  • Razowy makaron z sosem ponidorowym,warzywami i piersią kurczaka,na deser zawijance cynamonowe.
  • Leczo :) Podobnie jak Monika, skusiła mnie niska cena cukinii - więc zrobiłam cały gar, część na dzisiejszy obiad, część do słoików na zimę. I jutro chyba zrobię drugą taką porcję, bo wyszło pyyyyyyszne!
  • Leczo :) Podobnie jak Monika, skusiła mnie niska cena cukinii - więc zrobiłam cały gar, część na dzisiejszy obiad, część do słoików na zimę. I jutro chyba zrobię drugą taką porcję, bo wyszło pyyyyyyszne!
    Ja też leczo, też tania cukinia, pomidory i papryka;)
  • edytowano lipca 2012
    Kotlety z fasoli i płatków owsianych + sałata i ogórek kiszony :)
  • edytowano lipca 2012
    @mala_zu, @Ola od Pawła jak robicie to leczo? Mam w domu cukinię, pomidory i paprykę. Zapodajcie przepis :). Na jutro zrobię. No i podajecie samo czy z ryżem?
  • Ja podobnie jak jukaa, ale posiłkuję się też przecierem pomidorowym (nie koncentratem, tylko przecierem takim w półlitrowych kartonikach, ostatnio zrobiłam zapas w Lidlu). Dodałam też przyprawę do gulaszu :) i pieczarki, bo akurat miałam. Można jeść w wersji wegetariańskiej, ale dla męża koniecznie muszę dodać kiełbaskę - osobno podsmażoną.
    No a jak coś zostanie, to następnego dnia można zrobić placki ziemniaczane z takim "leczowym" sosikiem... mmmm ale się głodna zrobiłam :)
  • Golabki, wersja tradycyjna miesna (tyle ze z kasza zamiast ryzu)  i wersja bezmiesna (soczewica + pieczarki + kasza) z ziemniakami. Teraz zabieram sie za rolade z kurczaka (zamiast kupnej wedliny). Jutro albo cukinia ;)  albo knedle morelowo-serowe (ew. tradycyjne knedle).
  • Ja lubię jak jest nietłusto, więc paprykę, pokrojone pomidory (mniej więcej tyle samo papryki co pomidorów) i kabaczek lub cukinię duszę w garnku bez żadnego tłuszczu i przypraw. Potem dodaję podsmażoną kiełbasę z cebulką. O tej porze roku warzywa są na tyle dobre (nawet te ze zwykłego spożywczaka), że leczo wg mnie nie trzeba przyprawiać, i tak jest pycha:)
  • edytowano sierpnia 2012

Wybrałam wersję Oli od Pawła, najprostsza w wykonaniu, bez tłuszczu i przypraw. Wywaliłam jedynie tę kiełbasę ;), ale cebulkę zachowałam. Jutro spróbujemy :D i opiszę wrażenia smakowe. 

godzina 13:40 1 sierpnia 2012: po obiedzie.

Dobre było, wszyscy zjedliśmy ze smakiem, mąż bez zbytniego entuzjazmu :).

• Na jutro: musaka od serca :)

• ładna ta musaka. Mogłabym ją sobie na ścianę w kuchni walnąć :)

tzn. to zdjęcie

• och, dziekuje :) 
    Bawie sie wlasnie programami do przerobki zdjec. Te pomidorki w realu takie czerwone nie sa... Chyba zaczne dawac mezowi do pracy zdjecia potraw zamiast jedzenia, bo lepiej wyglada ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.