Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

17980828485265

Komentarz

• Dziś jeszcze nic. Ale będzie pomidorówka bezmięsna (na marchewce i cebuli) z ryżem, a na drugie schab z brytfanny z pęcakiem i surówką z jabłka. Schab z wczoraj, nie to, że my tak codziennie :)
  • Wczoraj curry panang z indykiem i mlekiem kokosowym, na deser mrożona tarta kawowa z białą czekoladą. Na dzisiaj dzieci zamówiły zupę pomidorową, do tego gulasz warzywny z dużą ilością selera naciowego, dla dzieci dodatkowo małe kawałki kurczaka (żeby przełknęły tego selera...).
  • @Aga - a jak tą tartę robisz? Brzmi smakowicie :)
    k.
  • u nas dzis zupa brokulowo cukiniowa z czosnkowymi grzankami
    moussaka, ktora wlasnie pochlaniam..
  • Lubię kluski z ziemniaków ( nazywane kładzionymi ) z twarogiem i skwarkami :)
    o takie kluchy image

A dziś
    Piersi z kurczaka w ziemniaczanej panierce z sosem z podgrzybków :D
    Cena grzybów taka, że ino na sos kupiłam :( oby szybko staniały 
  • u nas tarta z tym-co-było-w-lodówce czyli szpinakowo-pomidorowa :) wchłonięte przez dzieci.
  • dzisiaj  takie tam ze nie warto pisac.. ale wczorajsza tarta  ziemniaczana byla taka ze zalowalam ze zrobiilam tylko jedna..
  • Sezon dyniowy otwarty - gulasz dyniowy (z dyni maślanej, chyba moja ulubiona), ziemniaki prosto od eko-chłopa, wcześniej krem kurkowy
    Wczoraj - fasola (od tego samego eko-rolnika) taka jak szparagowa, tylko większa, bardziej mięsista, brązowy ryż, cebula z papryką z woka (z curry madras), surówka z marchewki z jabłkiem i imbirem, końcówka dyni, sos satay
    Dzisiaj ryba, tylko jeszcze nie zdecydowałam, którą odmrożę ;), wcześniej zupa dyniowa z ryżem, pomidorami i kolendrą.
  • A ja dziś to samo co wczoraj-pieczony łosoś plus rzodkiewka i pomidor
  • kotlety z jajek, surówka z pekińskiej i chyba dorobię marchewkę z groszkiem bo mi się goście córek szykują w trybie nagłym #:-
    rumuński arbuz i jakieś ciasteczka made by moje córki
  • Kotleciki z ziemniaków, tzn. jednego ziemniaka, kukurydzy, krewetek, paluszków krabowych (z braku prawdziwego kraba, którego zresztą nigdy nie jadłam), jajka i szczypiorku. Wyszły przepyszne, ale na bloga się nie nadają, bo trochę za mało zwarte, więc trzeba by dopracować przepis. A poza tym te paluszki krabowe, jak się wczytać w listę składników, to nic wartego polecania.
  • Razowy makaron z warzywami w ponidorowym sosie.
  • Lubię kluski z ziemniaków ( nazywane kładzionymi ) z twarogiem i skwarkami :)
    o takie kluchy image

A to nie są szare kluchy? Jak tak to ze skwarkami i kiszoną kapustą uwielbiam.
  •  U nsa dzś placki ziemniaczano - cukiniowe. Miały być na jutro ale chyba nie starczy ;-(
  • A to nie są szare kluchy? Jak tak to ze skwarkami i kiszoną kapustą uwielbiam.

No są takie szare :D u nas - od Babci po nas wszystkich nazywane są kluskami kładzionymi ;)
    A z kapustą też bardzo lubię 
  • W małej knajpce z córka sałatkę hawajska :-)
  • Placuszki z kabaczka.
  • Idusia - jak z ziemniakami to szre kluchy (mają wtedy szarawy kolor, jak bez to dla mnie są kluski kładzione

mój starszak uwielbia jedne i drugie, ze skawrkami i gotowaną kapustą słodka albo kwaśną

• Barszcz czerwony i krokiety mniammniammmmm.........
  •  Makaron z sosem z lecza z cukini.
  • Krokiety ze słodką kapustą i pieczarkami. 
  • Idusia - jak z ziemniakami to szre kluchy (mają wtedy szarawy kolor, jak bez to dla mnie są kluski kładzione

mój starszak uwielbia jedne i drugie, ze skawrkami i gotowaną kapustą słodka albo kwaśną
    Hm
    te "moje " kładzione właśnie z ziemniakami 
    :))

A dziś
    szczawiowa i ryba "po grecku"
    Już tak mi sie tej ryby chciało, że jak bym nie zrobiła to bym wyła chyba :D
  • zupa ziemniaczana vel kartoflanka
    pęcak z mielonym i surówką marchwiano-jabłczaną

u Was też taki urodzaj na jabłka?
  • makaron razowy i smażone na oliwie pomidory
  • knedle ze śliwkami by teściowa :D
  • jeszcze nic :(

żołądek przykleił sie już do kręgosłupa

• Miruna w cieście a do tego ziemniaczki z koperkiem i ogóry kiszone
  • My dopiero kolacja leczo i naleśniki z pieczarkami albo z serkiem
  • Dorsz pieczony w ziolach,frytki i coleslaw .Na deser białe "michalki";-) i kakao na mleku ryzowym.
  • Dorsz pieczony w ziolach,frytki i coleslaw .Na deser białe "michalki";-) i kakao na mleku ryzowym.
    MICHAŁKI
    :x
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.