Gulasz dyniowo-paprykowy obficie posypany miętą, risotto z soczewicą doprawione m.in. cynamonem. Chłop się nie zorientował nawet, że to obiad bezmiesny był...
Ryż + papryka, cukinia, brokuł, ogórek kiszony, pieczarki, tuńczyk (czyli to, co znalazłam w lodówce polane sosem beszamelowym. Powiedzieli, że PYCHA było!
U nas jaglanka znów żondzi! Wczoraj - z czosnkiem, cukinią, pomidorami i mozarellą. A dziś - w plackach z czosnkiem, cukinią i czerwoną fasolką (naraz). k.
Zupa marchewkowa ze świeża kolendra i imbirem i prazonymi pestakami słonecznika.Na deser salatka z ogorka,melona i świeżej miety z sokiem z cytryny- z grzankami czosnkowymi.
W niedziele był łosoś w sosie chrzanowym z brokulami i ziemniakami i wczoraj tez bo tyle tego zrobiłam i ciasto wisniowe.Dzis bedą piersi z indyka pieczone z warzywami i ryż.
U mnie dziś pierwszy raz krupnik z jaglanką, właśnie "dochodzi", a ponieważ moje dzieci lubią eksperymenty kulinarne, rozważam dodanie do niego pomidorów, a co.
Plus dzień targowy, więc czeka kalafior i fasolka na drugie danie, mniam mniam, z masłem i tartą bułką, może nawet kilka ziemniaków...
Komentarz
Ludzie, przestańcie białymi michałkami tu machają
Wiem, że to niezbyt zdrowe, ale jednak "cukier krzepi"
A nam się skończyły wszelkie zapasy krówek itp.
:-wkasza jaglana!!!
pycha!
i kasza jaglana z warzywami i kiełbaską
na deser gruszka
polane sosem beszamelowym. Powiedzieli, że PYCHA było!
umieram z głodu
uwielbiam wówczas katować się tym wątkiem
8-}Wczoraj - z czosnkiem, cukinią, pomidorami i mozarellą.
A dziś - w plackach z czosnkiem, cukinią i czerwoną fasolką (naraz).
k.