Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

18081838586265

Komentarz

• Ludzie, przestańcie białymi michałkami tu machają :D

Wiem, że to niezbyt zdrowe, ale jednak "cukier krzepi"

A nam się skończyły wszelkie zapasy krówek itp.

:-w
  • Gulasz dyniowo-paprykowy obficie posypany miętą, risotto z soczewicą doprawione m.in. cynamonem. Chłop się nie zorientował nawet, że to obiad bezmiesny był...
  • Dobre Aga;-)))
  • Zachęcona forumowymi zachwytami, zrobiłam dziś spaghetti bolognese, tyle że zamiast spaghetti była.....

kasza jaglana!!! :D

pycha! :)
  • Barszcz czerwony z jajkiem
    i kasza jaglana z warzywami i kiełbaską

na deser gruszka :)
  • zupkę z dyni, a dla męża mam buraczkową.
  • troche indyka ze sliwka, duuuzo jaglanki podsmazanej na ostrej oliwie z cukinia i trzema rodzajami bazylii (z wlasnej uprawy :) )
  • u nas krokiety po chinsku. z chinskim farszem maczane w sosie slodko kwasnym
  •  dziś placki z kabaczka 
  • Ryż + papryka, cukinia, brokuł, ogórek kiszony, pieczarki, tuńczyk (czyli to, co znalazłam w lodówce
    ;) polane sosem beszamelowym. Powiedzieli, że PYCHA było! :D
  • Idę gotować zupę z cukinii. Mam nadzieję, że cukinia jeszcze jest dobra...
  • umieram z głodu

uwielbiam wówczas katować się tym wątkiem

8-}
  • U nas jaglanka znów żondzi!
    Wczoraj - z czosnkiem, cukinią, pomidorami i mozarellą.
    A dziś - w plackach z czosnkiem, cukinią i czerwoną fasolką (naraz).
    k.
  • U mnie były golabki;-)
  • Ja mam zapiekankę ziemniaczaną :-)
  • jednogarnkowiec z cietrzerzyca, ziemniakami, ryba i krewetkami w sosie pomidorowym (z bloga "kwestia smaku")
  • rybka smażona i wczorajsza jaglanka z warzywami i sosem pomidorowym.niewiem czy pasuje ale sprawdzimy.i do tego jakaś sałatka.
  • Wybitnie niepostnie, bo łosoś i ryż z krewetkami + zielone ogórki. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że była promocja w Auchan.
  • zupa dyniowa
  • Zupa marchewkowa ze świeża kolendra i imbirem i prazonymi pestakami słonecznika.Na deser salatka z ogorka,melona i świeżej miety z sokiem z cytryny- z grzankami czosnkowymi.
  • Gotuję brokuła - zmiksuję, będzie zupa krem :P =:)
  • Zapiekanka warzywna z makaronem w środku i beszamelem od góry.
  • DZis bedzie rosół bo wszyscy przeziebieni.
  • DZis bedzie rosół bo wszyscy przeziebieni.
  • U mnie zupa dyniowa dziś była i zapiekanka z dyni....
  • edytowano września 2012
    u nas tez dyniowo: dyia, pieczarki i indyk z makaronem pelnoziornistym.

E: przepis znow z  bloga "kwestia smaku". Nawet mezowi smakowalo, a on zwykle omija dania z dyni :) Nadeser sernik kawowy.
  • Ja dziś na deser dalsze wariacje dyniowe - czyli korzenne ciasto dyniowe  :>
  • W niedziele był łosoś w sosie chrzanowym z brokulami i ziemniakami i wczoraj tez bo tyle tego zrobiłam i ciasto wisniowe.Dzis bedą piersi z indyka pieczone z warzywami i ryż.
  • haha,ja też dyniowo.ale dziś kupiłam kurczaka i chyba będę potrawkę jakas z kabaczkiem i resztą pomidorów robić..
  • U mnie dziś pierwszy raz krupnik z jaglanką, właśnie "dochodzi", a ponieważ moje dzieci lubią eksperymenty kulinarne, rozważam dodanie do niego pomidorów, a co. 
    Plus dzień targowy, więc czeka kalafior i fasolka na drugie danie, mniam mniam, z masłem i tartą bułką, może nawet kilka ziemniaków... 

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.