Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

19192949697265

Komentarz

• Rano jajecznica kolorowa jak tecza (jak to powiedzial syn) z cukinia, papryka i pomidorem, pozniej dlugo, dlugo nic (bylismy caly dzien w muzeum), na pozny obiad gulasz Marceliny, na zagrzanie wczorajszy barszcz w kubku, na deser swiezo wycisniete soki z pomaranczy, jablka i marchewki.
    Jutro wracam w objecia jaglanki (mialam miec zupe, ale czuje sie przejedzona po weekendzie).
  • U nas małż też męczy pomarańcze. Nie mogę, za kwaśne :-S. Za to jutro planujemy ucierać w sokowirówce sok marchwiowy :P
  • Szfeckie klopsiki (nie z Ikei, własnej roboty, wg szfeckiego przepisu), ziemniaczki, ogóras. Wszyscy potrzebowaliśmy takiego zwykłego obiadu ;)
  • U nas dziś będą kopytka z dyni polane masełkiem i posypane prażonym słonecznikiem. :-)
  • Kopytka  8->

u mnie dziś duszona cukinia, co do niej to jeszcze jedna wielka niewiadoma.
    Chłopy pewno mięsko.
    Stary kijem cukinii nie tknie, więc coś sobie będzie musiał zrobić ;)
    Młody albo się podłączy do ojca z warzywem albo podłączy się do cukinii :D Bo co do mięsa zawsze są zgodni :D
  • U mnie dziś rosół z jaglanką (mama chorowitki w domu), jeszcze nie wymyśliłam co na drugie, bo jeden przełykać nie może. 
  • A ja właśnie gotuję krupnik na kurzych łapkach. 8-}
  • A co zrobiłaś z móżdżkiem?
  • A co zrobiłaś z móżdżkiem?
    mi wysłała. :D
  • Łazanki z kapusta i pieczarkami
    :)
  • takie 'home made' tortille na lawaszu, czyli chlebku ormiańskim :)
  • unas golabki sos pomidorowy ogorek konserwowy i buleczki mniam mniam na deser ananas w ciescie nalesnikowym ...pychotka
  • zapiekanka makaronowa z mięsem i pieczarkami, rosół, ciasto marchewkowe zrobiłam ale dzieci tak dziś dawały w kość, że mieli za karę brak deseru więc sama sobie troche zjadłam, a co!
  • U nas niewyszukane. Ziemniaki plus małż dodatkowo podsmażona kiełbasa...

Jutro postaramy się włączyć dodatkowo kapuchę kiszoną.

• zupa jarzynowa, pierogi z miesem, kapustą i grzybami.
  • zupa jarzynowa z wczoraj i leczo .
  • będzie dopiero - 

minestrone 
    B-)
  • Zupa ogorkowa, zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowo-korzeniowo-serowa (w postaci sera wystapila odrobina cheddara), jajka sadzone.

Ogorkowa bedzie tez na jutro, do tego kulebiak (nie chce mi sie lepic pierogow). Ciekawa jestem, jak wyjdzie z orkiszu, ale pszenice odstawilam rodzinie na dobre.

• Grochówka, kotlety z jaja, gotowane warzywa i ziemniaki. To ma dziś być na obiad. 
  • Dorunia, wpraszam się:) pyszności dziś przygotowujesz :)

u nas pomidorowa i?
    i nie wiem co
  • A ja już zjadłam obiad zamiast śniadania :D Potem zjem drugi ;)

Schab duszony w warzywach, kasza jaglana i gotowane buraki liściowe. :-)
  • Jaglanka, jaglanka, jaglanka. A! I woda jeszcze!
  • Co zrobić z kapusty włoskiej, bezmięsnego? Leży w lodówce i się na mnie paczy.
  • Co zrobić z kapusty włoskiej, bezmięsnego? Leży w lodówce i się na mnie paczy.

bezmiesne golabki, np.z soczewica.
  • Nie mam soczewicy, wiatr hula w szafkach. Mam groch. Cebulę. Passatę. Jajka. Hmmmmm.
  • Groch z kapusta w sosie pomidorowym?
  • Gołąbki z ziemniakami...
  • Ale zanim groch namoczysz to danie na jutro wyjdzie...
  • Ych. Nie miną mnie te gołąbki.
  • Kapuste z grochem, moze byc jako nadzienie tez.
    Kotlety z kapusty.
    Zupe, kapusniak, ze slodkiej kapusty z pomidorami.
    Ciagle duzo mozliwosci ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.