Ja zagłosuję na Ruch Narodowy. Wahałem się między Korwinem a nimi, ale ostatecznie sprawy depenalizacji handlu i posiadania narkotyków, niejasne podejście co do aborcji i wypowiedzi o gwałtach skłoniły mnie do narodowców. Tomasz Pałasz jest jedynką w Gdańsku i dostanie mój głos. Wiele o nim nie wiem - na ile ogarniam, to jest spoko, a i tak głosuję raczej na partię niż osobę.
otóż (se gdybam), przynajmniej na eurowybory, okazało się, że PiS nie jest w stanie skanalizować prawej strony wyborców i pojawiło się realne niebezpieczeństwo ze strony RN (z perspektywą wyborów parlamentarnych),
na co sięgnięto po "mniejsze zło" w postaci KNP i JKM, zapewne z nadzieją, że po słabym wyniku RN się rozpadnie a JKM-a będzie można spacyfikować (np. zrobić wariata, jak dotychczas).
Sympatyzuję z oboma ugrupowaniami, chociaż dla wyjścia z terroru medialnego za skuteczniejszy, z natury, uważam RN.
Co do merituma: nie prawdą jes , ze nie głosując nie wolno psioczyć. Bo akurat jeśli chodzi o ojrowybory, to parlament jewropejski nie ma absolutnie żadnych kompetencji i nie może nic zmienić. Za tem czy zagłosuje czy nie, nie ma wpływu na cokolwiek.
No to napiszę, co już pisałem w innym miejscu, ale nie na forumie: Gdyby mnie zmuszono do głosowania (bo z przekonania nie głosuję w ogóle), to bym głosował na...panią dr. Łybacką z SLD. Jednak z powodu jej przynależności partyjnej to raczej odpada. Reszta startujących w mym regionie nie ma z tymże regionem nic wspólnego, albo są kompletnymi dupkami i idiotami. Albo jedno i drugie (na ogół)
Piotr Uściński, starosta wołomiński, człowiek, który nie boi się bronić wartości i rodziny. To na jego terenie powstała inicjatywa certyfikatu dla szkół przyjaznych rodzinie, którą men tak zaatakował poprzez kuratoria. A poza wartościami również dobry i rzetelny gospodarz. Z Ząbek edit: nie jestem z Wołomina ani z Ząbek, więc jeśli ktoś stamtąd ma jakieś zdanie, może to potwierdzić lub zaprzeczyć - to chętnie posłucham, bo się nad nim zastanawiam
ps. z tych dwóch wybieram w Niedzielę Nową Prawicę
Dlaczego? 1.NP JK-M ma większe szanse a wizja Janusza w jewroparlamencie bezcenna. Nie ma drugiego takiego wroga socjalistycznej unii i zwolennika tradycyjnych wartości. 2. Narodowcy jeszcze nie zbudowali porządnych struktur a już pchają się do Unii. Liczyłem, że pójdą w kierunku pracy u podstaw a w wyborach wystartują dopiero wtedy kiedy będą mieć szanse na co najmniej dwucyfrowy wynik. Chyba za słabo studiowali nauki Dmowskiego.
My (ja i Myszaty) zagłosujemy na kandydata z CDU. Gdybym głosowała w Polsce, to na pewno nie na RN - to są popłuczyny po Bolesławie Piaseckim, grono szkodników w kraju, a tym bardziej poza.
Komentarz
Pewnie nikt się nie wybiera na wybory. W końcu są ważniejsze sprawy... Wszystkie pozostałe?
Ja zagłosuję na Ruch Narodowy. Wahałem się między Korwinem a nimi, ale ostatecznie sprawy depenalizacji handlu i posiadania narkotyków, niejasne podejście co do aborcji i wypowiedzi o gwałtach skłoniły mnie do narodowców.
Tomasz Pałasz jest jedynką w Gdańsku i dostanie mój głos. Wiele o nim nie wiem - na ile ogarniam, to jest spoko, a i tak głosuję raczej na partię niż osobę.
a to ładnie, z grubsza. Coś musiałem pomieszać. Może z Margaret Thatcher mi się pomylił (niezły hardkor)?
KNP a RN
wydaje (mi) się, że nacjonalizm działa;
otóż (se gdybam), przynajmniej na eurowybory, okazało się, że PiS nie jest w stanie skanalizować prawej strony wyborców i pojawiło się realne niebezpieczeństwo ze strony RN (z perspektywą wyborów parlamentarnych),
na co sięgnięto po "mniejsze zło" w postaci KNP i JKM, zapewne z nadzieją, że po słabym wyniku RN się rozpadnie a JKM-a będzie można spacyfikować (np. zrobić wariata, jak dotychczas).
Sympatyzuję z oboma ugrupowaniami, chociaż dla wyjścia z terroru medialnego za skuteczniejszy, z natury, uważam RN.
Ciekawe, jak to się rozwinie...
A poza wartościami również dobry i rzetelny gospodarz. Z Ząbek
edit: nie jestem z Wołomina ani z Ząbek, więc jeśli ktoś stamtąd ma jakieś zdanie, może to potwierdzić lub zaprzeczyć - to chętnie posłucham, bo się nad nim zastanawiam
Ja uznaje tylko prawicowe partie antysystemowe i antyunijne: Ruch Narodowy i Nową Prawicę JK-M.
Dlaczego?
1.NP JK-M ma większe szanse a wizja Janusza w jewroparlamencie bezcenna. Nie ma drugiego takiego wroga socjalistycznej unii i zwolennika tradycyjnych wartości.
2. Narodowcy jeszcze nie zbudowali porządnych struktur a już pchają się do Unii. Liczyłem, że pójdą w kierunku pracy u podstaw a w wyborach wystartują dopiero wtedy kiedy będą mieć szanse na co najmniej dwucyfrowy wynik. Chyba za słabo studiowali nauki Dmowskiego.
Gdybym głosowała w Polsce, to na pewno nie na RN - to są popłuczyny po Bolesławie Piaseckim, grono szkodników w kraju, a tym bardziej poza.
-------------------
to zamilcz i nie marudź...
[..]