No to po tej wymianie uprzejmości, podejrzeń i hipotez mozemy wyrazic nadzieję,ze panstwo stanie na wysokosci zadania i udowodni , ze nie jest panstwem teoretycznym i pokaze,jak powinno funkcjonowac panstwo prawa i sprawiedliwosci spolecznej czyli doglebnie wyjasni sprawe Czego i sobie i Wam zycze
Jeszcze raz powtórzę moje zdanie - gdyby były jakieś oszustwa i przekręty już dawno w obecnych realiach miałby co najmniej zarzuty prokuratorskie. W aktualnym układzie politycznym, na 100 procent. Myślę że prostu nie ma się do czego doczepic
Albo układ rządzący jest taki że swoich nie ruszamy. I oszukujemy że to nie są swoi. Ktoś w ogóle jakieś zarzuty prokuratorskie usłyszał? Cokolwiek zostało wyczyszczone i wyjaśnione za obecnej władzy? Bo jeśli jestem w błędzie to proszę mnie wyprostować. Jedynie płotki jakieś i jakieś słupy.
Tu muszę uczciwe przyznać że w Polsce w dużej mierze zlikwidowano szkoły dla głuchych. Z racji tego że noworodki są przesiewowo badane i każde dziecko z podejrzeniem wady słuchu jest natychmiast kierowane pod opiekę specjalistów. Dzieci dostają aparaty i w okolicach roku są implantowane co daje im szansę nabycia naturalnie kompetencji językowych. Jak 15 lat temu kończyłam logopedię było w moim mieście kilka szkół dla głuchych , teraz nie ma już tyłu uczniów z takimi potrzebami, napewno jeden wielki ośrodek przekształcono dla autystyków. Więc tu widać konkretny pozytywny skutek na szeroką skalę .
@Małgorzata zgadzam się dla mnie ten pan jest skreślony. Jego poglądy prywatne mi zwisają ale popieranie zabijania dzieci które są w wieku tych które ratują w inkubatorach ofiarowanych fundację, jest jakąś totalną hipokryzją. Co z tego wynika że jak matka chce dziecko to jest człowiekiem a jak nie chce to zlepkiem komórek, tak?
Chyba właśnie w 2008 NFZ zaczął refundować. Wcześniej było ciężko i były dość drogie. Na endokrynologii dziecięcej prof. opowiadała że WOŚP kupił dużo tych pomp ale z uwagi na koszty dawali dzieciom poniżej 10 r.z bo powikłania rozwinięte w dzieciństwie są najgorsze. A starsze dzieci prościej nauczyć samokontroli bez pompy. Teraz rzeczywiście wszystkie do 18 r.ż dostają
Ale nikt nikogo tu nie zmusza, żeby wyrażał zachwyt WOŚP. To była mowa o grubych przekretach i zdziwienie że Owsiak nie dostał zarzutów. Nieważne za co konkretnie, ale wiadomo , że jakiś paragraf musi się znaleźć. Bo gościu był na czarnym marszu i zarabia na prowadzeniu fundacji. Wręcz kazano się w tym wątku tłumaczyć, co niby dobrego Owsiak, czy jego fundacja zrobił. Skąd tyle nienawiści?
Małgorzato ,może rzeczywiście trochę na wyrost napisałam o nienawiści , ale ja w takim podejściu - nie tylko u ciebie ,to zdaje się dominujące podejście na tym forum - wyczuwam jakąś zaciekłość , duży ładunek zaangażowania emocjonalnego o zabarwieniu negatywnym. Mam nadzieję , że się mylę
@Monika73, jaka firma mająca nieprawidłowości księgowe, zbierająca pieniądze na taką skalę, mogłaby dalej funkcjonować bez kłopotu? Ja też czytałam wyroki i pamiętam, co było o tej księgowości, typu faktury z takimi samymi numerami. Główna księgowa nie potrafiła nic wyjaśnić dlaczego tak jest. Do tego dostarczano wydruki w róznych systemach księgowych które powodowały, ze nie dało się tego złożyć w całość. Gdzie tu nienawiść? Przecież jak piszesz coś takiego, o tej nienawiści, to jakbyś dosłownie powtarzała to, co chwalące go media opisują (jak nie chwalisz, Owsiaka, to jesteś nienawistny i koniec). Ja piszę o konkretach. Jeśli w księgowości, tak wielkiej fundacji, są takie rzeczy i główna księgowa nic nie wie i nie pamięta, to chyba coś mocno śmierdzi.
Już kiedyś Owsiaka nominowali narazie to nic wielkiego. Dla mnie nagroda Nobla już dawno straciła na wartości szczególnie gdy Obama dostał pokojową nagrodę prowadząc interwencję zbrojną w Iraku.
Małgorzato ,może rzeczywiście trochę na wyrost napisałam o nienawiści , ale ja w takim podejściu - nie tylko u ciebie ,to zdaje się dominujące podejście na tym forum - wyczuwam jakąś zaciekłość , duży ładunek zaangażowania emocjonalnego o zabarwieniu negatywnym. Mam nadzieję , że się mylę
To ja tez nie wiem,jak to nazwac. I tu na forum bylo mnóstwo wpisów, jaki to Owsiak oszust i przekręt. Konkrety? Tylko to,co ktos gdzies komus Nie wypełnia postanowienia sądu --no to @Elunia sie zlitowala,przeczytala,strescila...i dalej to samo Teraz na nowo,ze cholercia-osmiela sie mieszkac nie w lepiance...tez Elunia mowi,zakladaj fundacje To potem Malgosia,ze ona juz wtedy wiedziala,ze bedzie robil przekręty i w czarnych marszach występował Owsiakowi dają ludzie,Rydzykowi daje państwo...ile osob korzysta z owocow Owsiaka,ile z Rydzykowych???
Ja z zasady nie mówię słowa o Rydzyku bo nie daję i nie zamierzam dać ani złotówki. Może ci, co nie dają grosza WOŚP-owi kierowaliby się podobna zasadą? Polecam.
Można nie dawać Rydzikowi , Dymnej, Błaszczyk, Prześladowanym chrześcijanom, Sybirakom i z tym nikt nie dyskutuje. Aby nie dawać na WOŚP trzeba mieć mocne nerwy i spro argumentów aby odpierać ataki. Nie można powiedzieć ,że nie daję bo nie mam zaufania do tego kolesia w czerwonych okularach. No nie można wyobraźcie sobie celebrytę który ma takie stanowisko i mówi o tym otwarcie. Natomiast ten sam celebrytki jeśli zadeklaruje że nie daje Rydzykowi to większość będzie go chwalić.
@Elunia ale tu na tej stronie napisała konkrety. Nie przekopuje wątka. Mnie w sumie pan Owsiak ani ziębi ani grzeje. Nie daję. Nie wnikam z czego się utrzymuje. Denerwuje mnie promocja Owsiaka po trupie Adamowicza, bo nie on tu jest ofiarą. W sensie nie Owsiak. Ale widać wszystko można wykorzystać do promocji. Owsiak ma podwójną moralność i nie lubię go za to. Nie lubię nachalności WOŚPu. Teraz jest trochę jej mniej, ale kiedyś jak nie wrzuciles do puszki to byłeś ten zły. Nie lubię histerii i krzykaczy. On od początku wrzeszczal na antenie i nie dało się tego oglądać.
Komentarz
Czego i sobie i Wam zycze
Co z tego wynika że jak matka chce dziecko to jest człowiekiem a jak nie chce to zlepkiem komórek, tak?
opowiadała że WOŚP kupił dużo tych pomp ale z uwagi na koszty dawali dzieciom poniżej 10 r.z bo powikłania rozwinięte w dzieciństwie są najgorsze. A starsze dzieci prościej nauczyć samokontroli bez pompy. Teraz rzeczywiście wszystkie do 18 r.ż dostają
Dla mnie nagroda Nobla już dawno straciła na wartości szczególnie gdy Obama dostał pokojową nagrodę prowadząc interwencję zbrojną w Iraku.
I tu na forum bylo mnóstwo wpisów, jaki to Owsiak oszust i przekręt.
Konkrety?
Tylko to,co ktos gdzies komus
Nie wypełnia postanowienia sądu --no to @Elunia sie zlitowala,przeczytala,strescila...i dalej to samo
Teraz na nowo,ze cholercia-osmiela sie mieszkac nie w lepiance...tez Elunia mowi,zakladaj fundacje
To potem Malgosia,ze ona juz wtedy wiedziala,ze bedzie robil przekręty i w czarnych marszach występował
Owsiakowi dają ludzie,Rydzykowi daje państwo...ile osob korzysta z owocow Owsiaka,ile z Rydzykowych???
Ale tego się nie widzi.
Mnie wkurza że przy okazji cudzej śmierci robi z siebie ofiarę.
@kociara, nie powtarzaj kłamstw jak papużka. O. Rydzykowi państwo nie daje pieniędzy, tak jak i Tobie nie daje.
Rydzyk może żyć ze swojej dzialalnosci
Nie róbmy podwojnych standardów
Aby nie dawać na WOŚP trzeba mieć mocne nerwy i spro argumentów aby odpierać ataki.
Nie można powiedzieć ,że nie daję bo nie mam zaufania do tego kolesia w czerwonych okularach. No nie można wyobraźcie sobie celebrytę który ma takie stanowisko i mówi o tym otwarcie.
Natomiast ten sam celebrytki jeśli zadeklaruje że nie daje Rydzykowi to większość będzie go chwalić.
Owsiak ma podwójną moralność i nie lubię go za to.
Nie lubię nachalności WOŚPu. Teraz jest trochę jej mniej, ale kiedyś jak nie wrzuciles do puszki to byłeś ten zły.
Nie lubię histerii i krzykaczy. On od początku wrzeszczal na antenie i nie dało się tego oglądać.