Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

500 zł na każde dziecko

13536384041149

Komentarz

• Zatroskanie budżetem tez jest wzruszające
  • @M_Monia, ale powiedz, którą grupę społeczną poza rodzinami należy wspierać? Komu się należy to 500 zł?

I czy Tobie na coś brakuje pieniędzy?
    Ja, na ten przykład mam dwójkę dzieci, nie jestem ani biedna ani bogata, ot po środku, ale widzę, że przy dwójce, małych dzieci mam więcej wydatków niż przy jednym.

I uwaga, będzie o sławnym już temacie ubrań ;).
    Otóż mi się nie złożyło! Dlatego, że jeden jest/był wielki, a drugi jest drobny i część ubrań mi nie pasuje, większość, młodszy zmieści się 3x w spodnie po starszym!

To nieprawda, że jedno po drugim ma ubranka jak leci!
    Ubrania się zużywają, rozmiarowo nie pasują itd.
    Poszewki, ręczniki, to wszystko trzeba dla drugiego kupić, niby jednorazowy wydatek, ale grosz do grosza.

Kolejno: jeśli przedszkole x2, to już każdy sobie przemnoży.

Ale przecież kolejne dzieci nie generują wydatków, co nie?

Ja, nie piszę, że mnie nie stać na utrzymanie drugiego dziecka.
    Ja, nie piszę, że mi potrzebne te pieniądze, bo bez nich będzie bieda.

Ale jeśli Państwo Polskie, zechciało mnie wesprzeć i docenić jako matkę 2 dzieci, to jaka to musi być duma dla matki 5, 6, i więcej dzietnej.

Jaka to duma i radość!!!

Że wreszcie ktoś wyciąga rękę do tych mężnych i dzielnych kobiet!!!

To się trzeba cieszyć, że Państwo chce rodzinie pomóc.

• @M_Monia nie martw się tak bardzo, te 500to po ukończeniu przez dziecko 1roku zycia :)
  • Mój Monia budżet da sobie z tym radę :)

Nie mi o tym myslec, cieszę sie, że w końcu moja praca zostanie doceniona. Urodziłam dwoje dzieci i nic na nie nie dostawalam, ie rodzilam dla kasy i w trzecią ciążę dla.kasy nie zachodzilam. Za to teraz ktos mi ewidentnie mówi że docenia moja pracę i.moje dzieci i.chce mi pomoc w ich wychowaniu dając macierzyński (hip hip hura pierwszy raz mi się należy) i to 500. Dziekuje, biorę, jak pisalam, odwalam kawał solidnej roboty więc czemu mi ma się nie należeć? Pensja dla mam w domu, tylko nazywa się 500+i jest dla wszystkich dostępna na określonych zasadach, czad!
  • PEŁO niech wróci, sami zgarną dla siebie i polskie społeczeństwo się zjednoczy, bo znów będzie "dymane" przez rząd :).
  • M_Monia poczytaj @TecumSeh, to jest dopiero przerażające. Wtedy za czasów PO się nie martwilas?
  • Pro po sexu
    Jak się mnie pytają czemu najmłodsza ma plamkę, może się za brzuch złapałam to odpowiadam że za dużo sexu w ciąży uprawiałam.

• @Milamama
    a skąd ta informacja, że dopiero po ukończeniu 1 roku życia ???
  • bo do roku, tylko na matczynym mleku ma być i nie generuje wydatków,

takie zarządzenie!!! od PiSu!

mspanc ;)
  • Jakie to proste wytlumaczyc sobie ze ci co krytykuja program sa zawistni i zazdrosni(nawet jesli sami dostana). Jesli ktos nie ogarnia polityki spolecznej, ekonomii zeby pojac ze sa zdecydowanie lepsze rozwiazania polityk prorodznnej(np Orbana) a tylko drzy na mysl ze mu zabiora cos co oibiecali a jeszcze nie dali, to niech dla swojego spokoju tak sobie tlumaczy, bo i tak nie zrozumie.Tylko obawiam sie ze zamiast nobilitacji rodzin wielodzietnych bedzie wiecej niecheci i podzialow w spoleczenstwie. W koncu wszyscy mamy prawo decydowac i komentowac jak sa wykorzystywane nasze pieniadze.
  • @apolonia, a są jakieś statystyki na temat zamożności rodzin z jedynakami?
  • Po mojemu to ten program będzie zachęcał do picia w ciąży lub kazirodczych związków, by mieć 500 na niepełenosprytne dziecko.
  • To jak wychodzi mniej, to należy pomóc? To logiczne!

• @M_Monia, a skąd masz dane, że Państwo Polskie sobie nie poradzi z tym programem?
    Czy w rządzie nie ma ekonomistów? Czy nie ma tam ludzi, którzy znają się na finansach Państwa?
    Sami ignoranci tam są czy jak?

I jakie są zagrożenia? Napiszesz? Ja, nie mam pojęcia jakie on może nieść zagrożenia.
  • Ale jak przepiją, to w akcyzie zwroci sie do budżetu. Nie ma co sie martwić.
  • Zagrozenie takie ze dziecko potrafi ugryźć przy karmieniu. .
  • I rozstępy
  • ej, wykarmię ostatnie i zrobie sobie cycki na wymiar :) zamiast wycieczki do Tokyo, a co!
  • @asiao, ale ja poważnie pytam, a Wy macie bekę!!!

Idźcie Wy!
    Chcę wiedzieć jakie to są zagrozenia!

Cellulit, heloł, to za te 500 + to se każda ten celulit wygładzi.
    Nie każdej na cycki starczy, mi niestety nie!!!
    Idę bić pianę, bo se cyckow nie zrobię, bo za mało dzieci narodziłam, o!

A teraz, to bym chciała mieć większe!!!!!!!
  • edytowano lutego 2016
    I liczą budżet krajowy
  • To wszystko jest tak niepoważne
    Przecież nikt zadnej kasy nie dostał
    Helou
  • Też ciekawam tych zagrożeń.
  • Ale zeby i nacycki i na rozstepy i jeszcze na Tokio starczyło???

Ile jeszcze tych dzieci trzeba urodzic???!!!
  • M32, nie wszystko na raz!
  • @Małgorzata, ale jak M_Monia pisze, ze są zagrożenia, to musi wiedzieć jakie.

I jak sugeruje, ze sami cymbaliści w rządzie, to też tą wiedzę ma z jakiegoś zrodła, to niechżeby sie podzielila.

• @M_Monia, nie będę gugla pytała, Ciebie pytam, bo to Ty napisałaś, że program 500 + niesie zagrożenia. Jakie zagrożenia?
  • Zagrozenia to min:
    Brak motywacji do pracy i jej poszukiwania
    Wzrost osob legitymujacych sie minimalnym dochodem aby zalapac sie na swiadczenie (rozwody, przejsci do szarej strefy)

Obciazeni spada n osoby pracuajce, placace podatki

Wzrost ilosci biurokratow potrebnych di obslugi systemu, potrzebnych bedzie koljenych 7 tys urzednikow

Wzmacnia w ludziach poczucie bezradnosci, nie spowoduje wyjscia z pokoleniowo wyuczonej bezradnosci, raczej ja wzmocni

Podzialy spoleczne, niechec do wielodzietnych, poczucie niesprawiedliwosci
  • Gdzie tu jest taki ludek co wali głową w mur???
  • w szpitalu, głowę mu szyją
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.