Tak się zastanawiam jak dużo można wypowiedzi namnożyć w ciągu jednego dnia na jeden temat. Dziś chyba jakiś rekord padł, bo wyszło mi , że od rana dużo ponad 200 wpisów.... #-o 8-|
A niech daje, @beatak, mnie to też śmieszy Potrzebującym wedle potrzeb. Ja regularnie wspieram hospicjum i schronisko dla zwierząt, jak dostanę 500zł też będę mogła dać im co miesiąc parę zł więcej. A skoro znalazła się taka Aniela która będzie wspierać potrzebującego Tadeusza z Torunia, to pewnie jest też jakaś Jolka która zwiększy datki np na organizację LQBT. Natura nie znosi próżni )
Dzieki Bogu ze kupilismy auto teraz a nie po kwietniu. Bo by nas sasiedzi zlinczowali Chociaz ciuchow nowych musialam teraz stwrszemu kupic i wozek i barierke do lozka... Wszystko przed programem zeby potem sasiedzi nie gadali Naprawę oczy mi otwieracie jaka nienawisc moze bic z ludzi w kwestii tego tematu. I to z obu stron. Z jednej ze w ogole ktos smie korzystac, patologiczna wielodzietnosc, nasze pieniadze beda przejadac, przepijac. A z drugiej programu nawet skrytykowac nie mozna bo znowu obrywa sie z drugiej strony. Normalnie 500+ naprawde podzial w spoleczenstwie robi. A ja tu w utopii zylam i pomyslalam ze takiej pani co to nagle czworka dzieci przybedzie - bo czworaczki urodzi to sie taki nagly zastrzyk przyda. No i dla takich naprawde wielodzietnych jakie to fajne bo w koncu mamy sa wynagradzane za swoja prace, wwysilek, czas poswiecany. To w prawdziwa mama na etacie. Dostawac np 2 tys za opieke nad gromadka- super My tez duzo dostanimy, dla mnie to jak wynagrodzenie dla mamy. Chociaz to wrazenie szybko minie bo przeciez Ci co pracuja tez dostaja.
Może, nawet bardzo Ja to się zastanawiam, czy to nie jest celowe-tak napuszczać ludzi na siebie, by się zajęli tymi patologiami, co to se hybrydy robić za 500 i do kina chodzić, a po cichu jakieś inne przewały będą robić. Czy to z prawa, czy to z lewa-zasady polityki są takie same
No i w tej sytuacji nalezy przypomniec to co pisal chyba @Georgius ze to tylko dla tworzenia kiejsc pracy. Mi sie w to wierzyc nie chce, ale tak dodajac dwa do dwoch to konkretne rzeczy rzucaja sie w oczy. Ogolnie teraz to raczej wstyd rodzic nowe dzieci, bo robisz to dla kasy. Jedynie fajnie jak ktos juz mial dzieci, bez zachety panstwa , a teraz uczciwa kwote dostanie. No... Ale zeby nie bylo. Jesli slupki drgna i bedzie nas wiecej to bede sie bardzo cieszyc. Cudownie by bylo gdyby politycy mieli takie wzniosle zamiary.
Komentarz
Chociaz ciuchow nowych musialam teraz stwrszemu kupic i wozek i barierke do lozka... Wszystko przed programem zeby potem sasiedzi nie gadali
Naprawę oczy mi otwieracie jaka nienawisc moze bic z ludzi w kwestii tego tematu.
I to z obu stron.
Z jednej ze w ogole ktos smie korzystac, patologiczna wielodzietnosc, nasze pieniadze beda przejadac, przepijac.
A z drugiej programu nawet skrytykowac nie mozna bo znowu obrywa sie z drugiej strony.
Normalnie 500+ naprawde podzial w spoleczenstwie robi.
A ja tu w utopii zylam i pomyslalam ze takiej pani co to nagle czworka dzieci przybedzie - bo czworaczki urodzi to sie taki nagly zastrzyk przyda.
No i dla takich naprawde wielodzietnych jakie to fajne bo w koncu mamy sa wynagradzane za swoja prace, wwysilek, czas poswiecany. To w prawdziwa mama na etacie. Dostawac np 2 tys za opieke nad gromadka- super
My tez duzo dostanimy, dla mnie to jak wynagrodzenie dla mamy. Chociaz to wrazenie szybko minie bo przeciez Ci co pracuja tez dostaja.
Ja to się zastanawiam, czy to nie jest celowe-tak napuszczać ludzi na siebie, by się zajęli tymi patologiami, co to se hybrydy robić za 500 i do kina chodzić, a po cichu jakieś inne przewały będą robić.
Czy to z prawa, czy to z lewa-zasady polityki są takie same
Mi sie w to wierzyc nie chce, ale tak dodajac dwa do dwoch to konkretne rzeczy rzucaja sie w oczy.
Ogolnie teraz to raczej wstyd rodzic nowe dzieci, bo robisz to dla kasy.
Jedynie fajnie jak ktos juz mial dzieci, bez zachety panstwa , a teraz uczciwa kwote dostanie.
No... Ale zeby nie bylo. Jesli slupki drgna i bedzie nas wiecej to bede sie bardzo cieszyc. Cudownie by bylo gdyby politycy mieli takie wzniosle zamiary.
fa-tal-na
za dopłatą bym nie chciała
http://animalus.blog.pl/2014/02/12/hybrydy-ktore-zastapia-ci-dzikie-zwierze/
jednorazowo średnio 80 zł, co 2 tyg, albo co trzy nakłada się nową
to se policz
płacę 70 zł @Malgorzata