Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

500 zł na każde dziecko

14445474950149

Komentarz

• Jak dla mnie najgorsze, ale nie będę się wykłócać, myślcie co chcecie.
  • Wypyszka =))
  • Nie sądziłam ze to 500 tak mocno mnie ucieszy..czy wpłynie na konto czy nie juz bez znaczenia =))
  • @Prayboy kolega widze przejmuje retoryke Owsiakowców.
  • Tak się zastanawiam jak dużo można wypowiedzi namnożyć w ciągu jednego dnia na jeden temat. Dziś chyba jakiś rekord padł, bo wyszło mi , że od rana dużo ponad 200 wpisów.... #-o 8-|
  • Jak niewiele niektórym do szczęścia potrzeba...
  • ...wystarczy obietnica 500zł.
  • A niech daje, @beatak, mnie to też śmieszy :D Potrzebującym wedle potrzeb. Ja regularnie wspieram hospicjum i schronisko dla zwierząt, jak dostanę 500zł też będę mogła dać im co miesiąc parę zł więcej. A skoro znalazła się taka Aniela która będzie wspierać potrzebującego Tadeusza z Torunia, to pewnie jest też jakaś Jolka która zwiększy datki np na organizację LQBT. Natura nie znosi próżni :))
  • Mnie osobiście 500 zł nie przekonuje wcale i żadnych moich znajomych też nie.
  • Dzieki Bogu ze kupilismy auto teraz a nie po kwietniu. Bo by nas sasiedzi zlinczowali :)
    Chociaz ciuchow nowych musialam teraz stwrszemu kupic i wozek i barierke do lozka... Wszystko przed programem zeby potem sasiedzi nie gadali :)
    Naprawę oczy mi otwieracie jaka nienawisc moze bic z ludzi w kwestii tego tematu.
    I to z obu stron.
    Z jednej ze w ogole ktos smie korzystac, patologiczna wielodzietnosc, nasze pieniadze beda przejadac, przepijac.
    A z drugiej programu nawet skrytykowac nie mozna bo znowu obrywa sie z drugiej strony.
    Normalnie 500+ naprawde podzial w spoleczenstwie robi.
    A ja tu w utopii zylam i pomyslalam ze takiej pani co to nagle czworka dzieci przybedzie - bo czworaczki urodzi to sie taki nagly zastrzyk przyda.
    No i dla takich naprawde wielodzietnych jakie to fajne bo w koncu mamy sa wynagradzane za swoja prace, wwysilek, czas poswiecany. To w prawdziwa mama na etacie. Dostawac np 2 tys za opieke nad gromadka- super :)
    My tez duzo dostanimy, dla mnie to jak wynagrodzenie dla mamy. Chociaz to wrazenie szybko minie bo przeciez Ci co pracuja tez dostaja.
  • Może, nawet bardzo
    Ja to się zastanawiam, czy to nie jest celowe-tak napuszczać ludzi na siebie, by się zajęli tymi patologiami, co to se hybrydy robić za 500 i do kina chodzić, a po cichu jakieś inne przewały będą robić.
    Czy to z prawa, czy to z lewa-zasady polityki są takie same
  • Oczywiście, że mam. Ale żeby je wychować, nie liczę na państwo, tylko na siebie.
  • No i w tej sytuacji nalezy przypomniec to co pisal chyba @Georgius ze to tylko dla tworzenia kiejsc pracy.
    Mi sie w to wierzyc nie chce, ale tak dodajac dwa do dwoch to konkretne rzeczy rzucaja sie w oczy.
    Ogolnie teraz to raczej wstyd rodzic nowe dzieci, bo robisz to dla kasy.
    Jedynie fajnie jak ktos juz mial dzieci, bez zachety panstwa , a teraz uczciwa kwote dostanie.
    No... Ale zeby nie bylo. Jesli slupki drgna i bedzie nas wiecej to bede sie bardzo cieszyc. Cudownie by bylo gdyby politycy mieli takie wzniosle zamiary.
  • to jest lakier hybrydowy na paznokciach @jukaa - na jakieś 4.5 m-ca
  • Ble @Elunia
    fa-tal-na
    za dopłatą bym nie chciała
  • I to pińcset kosztuje? @-)
  • Moja wygląda bardzo naturalnie, mam zawsze jeden kolor, żadne tam szpony, ostatnio, w ramach szaleństwa-na serdecznym malutką kocią łapkę
  • Ja kura domowa jestem =))
  • To jak dostaniesz to 500, to będziesz malować częściej.
  • Jukaa nie wiem czy mi uwierzysz bo ja jednodzietna ale...... To paznokcie sa. Takie co na dluzej starczają :D
  • @Malgorzata32 - 500 to na 3 miesiące
    jednorazowo średnio 80 zł, co 2 tyg, albo co trzy nakłada się nową
    to se policz
  • @Skatarzyna - brakuje tam moich hybryd, jungli
  • A ja na krótko i prostokąt lekko zaokrąglony (mam długie płytki paznokciowe)
    płacę 70 zł @Malgorzata
  • U nas tez po 70, ale gorzej ze to 1,5-2 h zajmuje, ja nie mam tyle czasu dla siebie chyba ze za to 500 opiekunke zatrudnie :)
  • eeee, u mnie wieksza godzinka-pełen manicure i kolorek
  • M_monia no widzisz jakbys dostawala 500+ to bys mogla sobie posiedizec :)
  • A ja zainwestowałam i kupiłam najstarszej zestaw startowy. Robi mi teraz gratis :)
  • @Bea az mi sie... nie powiem co chce. Bleeee
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.