Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

500 zł na każde dziecko

14950525455149

Komentarz

• Tym bardziej, że to głównie oni to sponsorują.
  • Nie, Malgorzata, to też nie tak

Jak kołdra przykrótka, to albo wszyscy będą mieli zimne nogi, albo tylko połowa, a reszta się cała przykryje.

Podobnie jak w rodzinie robi się bilans i ogranicza wydatki, tak i państwo musi jakies ramki zrobić.
    Tak to przynajmniej rozumiem, choć niekoniecznie się z tym zgadzam.
    Jak dasz dziecku 5 zł na bułe, soczek i wode, to jednak chyba wolisz, by to wydało na to, a nie na hellołkitty czy inne pierdołki.
    oki, jak wyda raz, dwa, trzy-jego problem, będzie chodził głodny
    ale jak po miesiacy się okaże, że wydał miesięczną kasę przeznaczoną na bułkę na pierdoły-wkurzysz sie?

jak dasz gimnazjaliscie kasę na portki a on do kina z sympatią pójdzie raz, dwa, trzy-uśmiechniesz się. Ale jak kolejnej kasy na portki zabraknie w budżecie, trochę być może cię to wkurzy

oczywiscie upraszczam, ale tak to z grubsza działa
    to jest takie poczucie misji, by pilnować, by publiczne pieniądze były dobrze wydatkowane ;)
  • edytowano lutego 2016
    @Małgorzata, bo wypada czuć się winnym. Biedni są winni , że są biedni, bogaci, że są bogaci. A już najbardziej winni muszą czuć się biedni co się wzbogacili i na odwrót. Bo to już musi być szwindel i nieuczciwość.
  • ten wątek ma większe wzięcie niż każdy npr-owy ;)
  • edytowano lutego 2016
    eee tam
    więcejdzietni też wytykają singlom albo małodzietnym kawę ze starbunia i apartament na wilanowie i mają im za złe, ze się nie mnożą, bo wolą na wakacje do Turcji jechać albo na inne seszele
    takżeten
  • @kociara, jeśli ma mieć to wszystko jakiś sens gospodarczy na już, to chyba tylko taki, że większość tych hybryd zrobi pani Kasia z Zadupiejewa dolnego i tez zarobi. Więc to będzie pośredni zastrzyk kasy dla biznesów w różnych dziurach.
  • Ha, ha, ha:)
    I teoretycznie łatwiej singlowi z Wilanowa się rozmnożyć i dostac 500 zł, niż Małgorzcie zostać singlem. Tak więc dodatek biodostępny, niczym reklamowane suplementy magnesu :D
  • Martyna, nie rodzisz? rozkręcasz się! dawaj dalej! \:D/
  • edytowano lutego 2016
    -
  • "zgoda" była do wpisu Martyny o pani Kasi hybrydziance
  • O przepraszam, Kociara, ja nic nikomu nie wytykam. Wiecej, sama do starbunia chodze z tymi bezdzietnymi ;) Kazdy sie do gospodarki doklada jak moze, jeden buli vat za pampersy, inny za restauracje i starbunia. Problem sie robi, kiedy sie jednych na drugich zaczyna napuszczac i utrwalac poczucie krzywdy - kto tu kogo sponsoruje. I kto nie zasluguje na miano czlonka spoleczenstwa. Z wiadomych wzgledow lepiej znam problemy wielodzietnych czy ogolnie dzieciatych, ale nie bede pluc na buty singlowi. Przeciez wiesz. Dlatego tak mnie bola takie watki - zamias si cieszyc, ze tkanka spoleczna sie wzmocni w slabszych punktach, mamy naparzanke pt. Czy hybryda jest moralna.
  • suplementy magnesu, co to przyciągają kasę ;)
  • @Marcelina , akurat starbunio to taki podatkowy przechera i to nawet w skali unii, że popierać nie warto. Tak na marginesie. To już patriotycznie zrób zło na h....
  • Nadziei nie ma. Teraz wszystki epartie z opozycji muszą pokazać, że by dały jeszcze więcej, bo i tak nie mogą. a tak mogą oglosić, że sa jeszcze fajniejsi.
  • Prawda. Starbunio jest niemoralny. W sumie jak tak mysle, to najmoralniej bimbru nabyc od sympatycznego sasiada, redystrybucja srodkow bez posrednikow :)
    Albo faktycznie na pasemka czy inne maseczki do lokalnej pani Kasi.
  • @Bea - ale co, ze tak myślałaś?
    cuś nie kumam

@Marcelina
    Marcelka, bo ja tak Cię dźgam licząc na jakiś zjadliwy felietonik, noooo.I ten Starbuń to akurat u Ciebie zapamiętałam, wiesz?
    A myszy się nie boję, kotów sztuk cztery posiadam, choć kastraty i dobrze karmione
  • @kociara, kiedy ja teraz taka malo zjadliwa, bardziej mi do rzewnego buczenia niz zjadliwych felietonikow.
  • Hmm,
    Jak tak czytam...
    Nieco złośliwie chciałem przypomnieć Szanownym Forumowiczom, że kiedy sześć, pięć lat temu agitowałem na tym forum za PiS-em, tłumacząc, że to jedyna sensowna partia - większość z Państwa była łaskawa uznać mnie za naiwnego, a samo PiS - za partię niewiarygodną i oportunistyczną.

Teraz - widzę - ta optyka powoli ulega zmianie. Szkoda tylko, że z powodów tak przyziemnych.
  • Możesz również nabyć miodu i go zalkoholizować, celem dodatkowej poprawy liczebności okolicznych pszczół. Tym samym zrobisz jeszcze coś dla środowiska naturalnego. Wymyslac dalej?
    Bo ja widzę w sobie powołanie do wytłumaczenia wam, jak moralnie i patriotycznie wydać te pieniądze . I to nie , że tam chleb z biedry, lepiej wam wymyślę!
  • Jak znam życie, moja żona i tak wszystko wyda w lokalnym lumpeksie...
    Bardzo dobrym zresztą.
    Kupuje mi tam koszule PINK-a. Po dwadzieścia złotych, zamiast po 120 funtów.
  • Po 2 zł, nie 20.
  • Koszule różne świetne.
  • Chodzi o to, że w naszym lumpeksie są te koszule po kilka zeta. W bardzo dobrym stanie.
  • No to Monira na jednej koszuli ponad 500 oszczędza, kupując w lumpeksie.
    U nastakich fajnych nie ma. :(
  • U nas też :(a koszule extra, może @Monira byznes rozkręcisz? Kupisz u siebie, wstawidx tu a my kupimy? Oczywiście z prowizja :)
  • wytwarzam ptactwo ozdobne na widok słowa "Tokio"
  • @Monira
    Gdzie ten lumpek??? :D
  • pawia, czyli rzyg
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.