Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

500 zł na każde dziecko

17576788081149

Komentarz

• edytowano lutego 2016
    @M_Monia aktywnych zawodowo jest w Polsce 65% kobiet w porównaniu do średniej UE 75%. Biorąc pod uwagę różnice w sposobie liczenia, to nie jest dużo.
    Z kolei różnice w zarobkach mężczyzn i kobiet mamy poniżej średniej UE.
  • ja jednak widze ze to strach jest. czesto ten pierwszy powód - partner (bo czesto nawet "nie gotowy" na mazlzenstwo) niepewny, niechetny, niegotowy na dziecko. tak pacze po okolicznych babkach i wiekszosc ni mysli na tyle racjonalnie zeby bac sie tych wstawan na karmienie i rozstpów. na etapie przedzieciowym one czesto jeszcze mysla sobie ze dzieci słodko spia w nocy a jedza co 3 godziny a na rozstepy pomoze super krem :) to własnie obawa - gdzie bedziemy mieszkac a z czego spłacac kredyt jesli po macierzynskim nie bede miała gdzie wrocic/z kim dziecka zostawic zeby do pracy wrócic.
  • Gdzieś dziś wyczytałam, ze wcale nie będzie tak różowo z wnioskami, bo to będa kolejne zbiory danych osobowych, które trzeba zgłaszać do GIODO i odpowiednio zabezpieczać

http://m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,19678411,zamieszanie-z-rodzina-500-plus-gminy-beda-mialy-duzy-problem.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=CzolkaIImg&disableRedirects=true

ale jak tak sobie przemyślałam, to PiS w osobie premiera bez broszki znajdzie na pewno na to sposób-GIODO się będzie bulwersować, się rozwiąże GIODO
  • Nieco wydumany problem, tj. problem administracyjny raczej niż rzeczywisty. Raczej nie da się mieć dzieci w ukryciu.
  • Jeżeli instytucja raczej przeszkadza niż służy interesom państwa, to należy przemyśleć jej funkcjonowanie.
  • Myślę jak @Bea powyżej (za wyjątkiem rozstępów, bo o nich nie myślę.
  • Chodakowska wczoraj pokazała swoje rozstępy więc może coś ruszy w dzietności Polek..
  • Albo wręcz przeciwnie, uświadomi, ze slodji dzidziuś równa się rozstępy ;)
  • edytowano lutego 2016
    moj znajomy ma rozstepy na bicepsach. letnia praca na budowie w liceum :)
    ja mam na piersiach - pierwsza ciaza )
  • Właśnie najgorsze rozstępy widziałam u faceta :)
  • Ja nie mam wogole ale mam okropne pajaczki na nogach których zamykania nfz nie finansuje ...
  • W miejscach wystawianych na widok publiczny tez nie mam rozstepow, a o innych nie opowiadam, bo nawet mój mąż nie zauwazyl :\">
  • Chodakowska nie ma dzieci, więc zbieżność pojawienia się rozstępów i dziecka jest przypadkowa ;)
  • edytowano lutego 2016
    O ludzie a ja mam cellulit no i co mam zrobić, mogłabym być honorowym dawcą gdyby ktoś potrzebował i istaniała by taka technika
  • mi podobno cellulit po dabrowskiej zniknal
  • Czyli Dąbrowska opracowała technikę przywłaszczania cudzego cellulitu..wczoraj był taki odcinek My little Pony , że ta zła kucykowa przywłaszczyła znaczki innych kucyków i zamknęła w gablocie.. Postęp nauki jest zatrważający, fikcja staje się prawdą..
  • moj ulubiony odcinek. komunistyczny taki :)
  • @M_Monia zaproś te mądre na AMR, sama przyjedź..To w centrum Warszawy jest.
  • edytowano lutego 2016
    starsze kobiety po 35 =))
    @M_Monia, podziękuj 8-}

edit: sorry, Monia, ale zabrzmiało nieomalże jak staruszki po 35, a mi się wydawało, żem młoda jeszcze... ;)
  • edytowano lutego 2016
    Praw biologii nic nie zmieni i lepiej macierzyństwa i ojcostwa nie odkładać w nieskończoność. Jak się żyje w małżeństwie rzecz jasna. Najlepiej pierwsze dziecko mieć jeszcze przed 30 tką - kiedyś 25 tką Problem oczywiście jest kasa i brak perspektyw albo nawet minimum socjalnego. I ogólny nacisk społeczny, że trzeba się wyszaleć i jednocześnie odkladać pieniądze, i zajść w ciąże dopiero jak sie ma miliony na koncie...
  • Z tymi rozstepami to jakas bzdura, naprawdę nie znam dziewczyny, która nie decyduje się na ciaze ze wzgl. na rozstępy. To jest jakiś baaardzo poboczny temat. Zwłaszcza, że media lansują gwiazdy, które 2 tyg po porodzie wyglądają świetnie. Problem jest raczej żeby zdecydować się na 2 czy 3 dziecko, nie mowiac dalej:)
  • edytowano lutego 2016
    Tak Monia chodzi ci o stara pierworódkę. Po urodzeniu mojego 5 spotkałam się w szpitalu z tym zjawiskiem i tragediami jakie się wiążą z problemem z zajściem, donoszeniem nawet do tego 26 tyg. Nieudane i wielokrotne in vitro i żal , ze życie jest niesprawiedliwe ,,bo biedota i osoby bez wykszt i pieniędzy maja tyle ładnych dzieci bez problemu"....Oczywiście ludzie przed 25 rż rodzący dziecko uważani są za nieodpowiedzialnych ( nie mówię o gimbazie bo to oczywiste, gdyż dzieci nie powinny w ogóle podejmować aktywności płciowej) i to trzeba zmienić.
  • @M_Monia
    Jakie to kobiety tak boja sie założyć rodzine bo potem to nic jak tulko cellulit czy rozstępy?
    Ja bym ich kobietami nie nazwała
    To takie ...... PUSTAKI!!!
    No moze cos maja w głowie, ale ja bym powiedziała, ze maja "nasrane we łbie" ;)
    Wiec nawet moze i lepiej ze nie chcą mieć dzieci, bo to byłaby krzywda dla tych dzieci :(
  • Jestem takze z Warszawy @M_Monia i mam pelno kolezanek singielek albo z jednym dzieckiem. I wsrod wielu wydumanych powodow dlaczego nie chca miec dzieci nigdy nie slyszalam ze to lek przed rozstepami....no doslownie nigdy.
  • @Tola
    Obawiam się, że Monia nie żartuje :-$
  • Mi się wydaje, że Monia wcale nie żartuje, bo sama kiedyś pisała o takim trudnym dla siebie doświaddczeniu :
    Prawie nie mam rozstępów. Boję się, że po drugiej może nie być już tak różowo. Mój mąż bardzo zwraca uwagę na wygląd.
    to z wątku
    durga ciąża
    może to rodzaj takiej projekcji?
  • Monia, mnie tam to w ogóle nie uwiera, ba! sama bym chciała być ładna w ciąży i piękna po :) ale nie warunkuje to moich decyzji o macierzyństwie.
    Szukałam motywacji Twojego podejścia, bo skądś się nasze poglądy biorą (długo się nie naszukałam). Jak się te kwestie ze sobą w ogóle nie wiążą to sory :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.