Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

500 zł na każde dziecko

17677798182149

Komentarz

• Z tym luźnym zwiazkiem bez formalnych zobowiązań to taki znak czasu.Wszystkie zasady przyzwoitosci są poluzowane wiec w konsekwencji są luźne związki.Latwo o zdrady jesli mężatka spotyka sie na kawę z kolegami albo mąż ma cykliczne lancze czy wyjazdy służbowe z kolezankami z pracy
    Myślę że ludzie podskornie czują ze w malzenstwie juz pewne zachowania są niestosowne i sami sobie nie ufają, ze dotezymaja przysięgi malzenskiej.
    Nie pracują nad sobą, nie rozwijają się i nie panują nad swoimi zachciankami.
    Kobiety nie są świadome własnej wartości, kobiecości. Nie wymagają szacunku dla siebie.
    Tracą czas na faceta który niczego nie zadeklarował, nic nie obiecał a ona mu oddaje wszystko,całą siebie.
    Jak facet jest slaby to chociaż trzeba mu stawiać wymagania a nie mu serwować agencje towarzyską za darmo
  • edytowano lutego 2016
    Monia, tak, jak poczekasz do menopauzy, to lęki przed tym, że mogą by trudności z zajściem w ciąże miną bezpowrotnie ;)

jedno z moich dzieci boi się spróbować nowych potraw, bo się obawia, że będą niesmaczne...
  • @Bea, możemy mieć "wspólną parę dzieci", jak ożenimy Maćka z Tosią ;)
  • @Skatarzyna moj 4.5 latek ma dokladnie ten sam lek! Nie probuje nowych rzeczy bo moga byc niedobre...a ile twoj egzemplarz ma lat? Czy to mija? 8-}
  • 13 i pół
  • Aha.....czyli ze moze pozostac. To przestaje z tym walczyc!
  • M_Monia, całkiem serio, jak po pierwszym nie ma, to po drugim też nie. Ja po 4ciazach nie mam. Teraz koło 30 tygodnia mi mąż powiedział, że mi się zrobiły. I przyznam, że mnie smutek ogarnął, ale to były tylko odciski od gumy :D
  • No to ja pojadę statystyką. Przy 5 ciazach 90% ma nietrzymanie moczu.
  • Monia, z całym szacunkiem, ale samo życie to wielka niedogodność. Czlowiek je, potem biegnie do wc. Łazi do świecie i musi się myć, bo śmierdzi - niedogodność. I najgorsze - starzeje się - to już straszna niedogodność. I jaka nieestetyczna! Piszesz często, że jesteś wierząca - to z całym szacunkiem, ale sobie przypomnij po co żyje człowiek, do czego jest stworzony. Jeszcze nie spotkałam w życiu drugiej takiej jak Ty osoby, która by była tak potwornie skupiona na sobie, swoim ciele, swoich "potrzebach". Sięgnij po książki dr. Półtawskiej, poczytaj wszystko co się ukazało o O. Pio. I zostaw czytanie netu, zacznij czytać wartościowe książki. Zacznij Monia żyć życiem dziecka bożego, a nie strachajły, że zmarszczki będą i to już koniec świata. Po prostu nie chce się wierzyć, że można się tak trząść nad sobą i siebie mieć wiecznie w centrum uwagi.
  • Monia, nie ważne, czego boją się inni. Ja Ci mówię - zacznij żyć, a Ty się wolisz trzymać wyimaginowanych strachów. Tak chcesz do końca swoich dni się trząść?
  • No co wy..dajvi spokój drugiemu dziecku Moni
    Przecież dzieci uwielbiają byc jedynakami
  • I ppczynilam wcześniejszy wpis od czapy nie w tym wątku ale juz trudno i tak sie gada nie na temat
  • M_Monia bo KOBIETY NIE CHCĄ mieć dzieci.
  • edytowano lutego 2016
    tego kobiety też się obawiają i robią różne rzeczy żeby nie było żadnej złej po ciąży pamiątki

Podczas niektórych ciąż może wystąpić śmierć matki nie tylko jakieś mało istotne rozstępy, których żaden mąż sam nie zauważy. Ale jakby kobiety przejmowały się , że umrą to by dzieci w ogóle nie było. Myślę, że w ramach rozsądkowego myślenia, jak ktoś ma jedno dziecko i tak się waha 5 lat czy pozwolić sobie na jeszcze jedną ciążę czy bać się panicznie rozstępów to ja Ci powiem. Olać rozstępy.
  • Swoją drogą, co wam aż tak zależy, żeby te inne kobiety miały jak się boją?
  • Mi nie zależy
    Dzieci lubią byc jedynakami :D
  • Monia, dla mnie osobiście żłobek to ostatecznieść jeśli już, zło konieczne.
    I w ogóle nie mam ochoty na łączenie pracy zawodowej z macierzyństwem, wolałabym, żeby nie było parytetów i żeby mój mąż mógł zarabiać na tym samym stanowisku dwa razy więcej niż ja bo ja bym mogła siedzieć wtedy w domu z dziećmi :P

I nie wiem może się czasy zmieniają, ale w moim roczniku coraz więcej koleżanek na jednym dziecku nie ma zamiaru poprzestać.
    Macierzyństwo jest cool, można kupować gadgety w La millou jak Ania Mucha i Kasia Zielińska, wypasione chusty tkane na zamówinie i kolekcjonerskie otulacze B-)
  • Martwimy się o przyszłość narodu.
  • Mnie czasami przez dzieci szlag trafia.mam ochotę rąbnąć drzwiami i wyjść na dwór a nawet zajarać szluga ( jak to teraz mówi młodzież),tylko, że w kieszeni ani jednego ale kurde głupio by było jakby ich nie było.
  • @Malgorzata, za kazdy rozstep pincet? Ide sie pakowac. Przeprowadzam sie do Tokio, stac mnie na 100mkw w centrum =))
  • Sprowadzanie każdej dyskusji do rozstępów to swoiste mistrzostwo świata.
  • A za oponke i nietrzymanie moczu doplacaja? Bo pierwsze mam, drugiego jeszcze nie, a.tu juz po 5 ciazy... to co, dorabiac kolejne?
  • E.milia, jeszcze nie dorobiliście? błąd! naprawić :)
  • Wątek zrobił się cokolwiek eksibicjionistyczny :))
  • edytowano lutego 2016
    W ramach polityki prorodzinnej NFZ powinien refundować likwidację, oponek, celulitów i rozstępów. Ktoś jest za?
  • @M_Monia, była kiedyś tak piosenka "Róbmy swoje". I tak właśnie trzeba. Świata nie zbawisz, tak jak my nie zdołaliśmy Ciebie przekonać ani słowem ani przykładem, że fajnie jest mieć więcej niż jedno dziecko.
    A posiadanie drugiego dziecka, zwłaszcza jedno po drugim, sprawia, że roboty jest mniej. No ale, żeby w to uwierzyć trzeba się osobiście przekonać. Zachęcam. I ja i program 500+ :)
  • @Prowincjuszka, jeszcze podciąganie obwisłych biustów i rekonstrukcja błony dziewiczej. >-)
  • Monia, powodów jest dużo i chyba wszystkie już były w wątku wymienione. Najczęściej są to różne przeszkody wynikające z braku dojrzałości wiecznych dzieci, które chcą się bawić, chcą żeby było fajnie a odpowiedzialność nie jest ich mocną stroną - oczywiście o mężczyzn tu równie mocno jeśli nawet nie bardziej chodzi.
  • A te pajaczki na nogach po porodzie zamykali na nfz..ale juz nie
    Trzeba płacić
    Dowiadywalam się w prywatnej kliniece ze 2 tysiące :-S
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.