Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

blondynka pyta o TK

1252628303143

Komentarz

• Zaraz, to Wy naprawde nie wiedzieliście, że p. Nowak jest gejem? (oczywiscie nei ma obowiązku tego wiedziec, nie trzeba przeciez ogladac tv i czytac GW) Przeciez jesli ma sie jakąkolwiek stycznośc z ww. (w mediach, zeby nie bylo, ze prywatną), to jest to całkiem jawne, przez niego nigdzie nie ukrywane, w felietonach czy wywiadach z nim (a bywały i takie) poruszane itp.

Nie wiedziałam - fakt, nie oglądam dużo telewizji, ale jednak oglądam (nawet widziałam programy z Panem Nowakiem i słowem się nie zająknęli, że jest gejem ;) ), czasem czytam coś na GW, a jakoś nie dotarła do mnie ta informacja. Nawet, jeśli Nowak jest gejem i to publicznie wyznał to widocznie nie miało to charakteru sensacji skoro tyle osób dowiedziało się o tym dopiero teraz.
    Nowaka kojarzyłam, wiedziałam, że ma powiązania i z kuchnią i z teatrem - ale, że jest gejem jakoś do mnie nie dotarło.
  • Ja wiedziałam
    Ale nie zauważyłam, by w jego wypadku była jakaś ostentacja, jakaś działalnośc progejowska, lobbowanie na rzecz LGTB
  • No i właśnie. Jak widać na załączonym obrazku największy problem i afera że MŚ wycofał spot. Paprotka, jeśli sądzisz, ze Minister Środowiska od dwóch miesięcy zajmuje się w głównej mierze wycofywaniem spotów, to wystawiasz tym świadectwo swojej wiedzy. To była decyzja zajmująca najwyżej godzinę i najprostsza do podjęcia wobec problemów, z jakimi boryka się resort.
  • Emilia_K - pewnie, mamy tyle kasy że wywalenie 4mln zł wydanych na te spoty to jak splunąć, pomijając już nawet uzasadnienie.
    Co do tego że jest gruby i nieatrakcyjny - nie sądzę, by to miało wpływ na to czy Polacy będą segregować śmieci. Kostiumów kąpielowych nie reklamuje. Zawsze sobie możesz sobie Małgorzato przełączyć na film z Bradem :))
  • Paprotka, jakie wywalenie kasy? Przecież kampania z nimi trwa już od roku, więc kto miał widzieć widział i kogo miały przekonać,przekonały. A kasa została zaoszczędzona, bo nie trzeba będzie płacić za ich emisję od tego roku.
  • Ja wiedziałam
    Mąż i syn nie, no teraz wiedzą dzięki ministerstwu środowiska
    I pewno wiele takich, którzy nie oglądali programów Nowaka też nie wiedzieli
    teraz już wiedzą
    A i pewno zaraz wyjdzie kto jeszce gejem jest ;)
  • Naprawdę nie można dać temu rządowi100 dni na rządzenie w spokoju i dopiero potem oceniać czy i jak się z czego wywiązał? Czy przepieprzyl kasę czy oszczedzil? Do każdej pierdoły się będziecie przyczepiać. Ja tam wolę poczekać. No ale to ocenianie zanim cokolwiek zaczęło działać jest moim zdaniem bardzo nie fair. I wydaje mi się że przesadą to jest zachowanie tych ujadaczy na nowy rząd.
  • Do każdej pierdoły się będziecie przyczepiać.

Ha ha. No my się czepiamy, nie minister.

Wycofano ze szkół słodycze, może jeszcze różowe jogurty, żeby dzieci gęgerem nie demoralizować...
  • Odrobinka
    Ale powiedz szczerze, czy naprawdę uważasz za słuszne miedlenie tematu orientacji seksualnej osoby trzeciej.
    Nowak "nie stał " sie homo teraz "na złość PiS-owi",
    Wcześniej kiedy PiS był u władzy Nowak był tum samym Nowakien jak dziś a nikt nie trąbił o jego orientacji nikt nie sciągał go z anteny.
    dzis ściagają za bycie homo a kogo ściągną z anteny jutro?
    Raz w zyciu trafiłam na wywiad Nowaka w którym powiedział "tak, jestem homoseksualista"
    Jeden jedyny raz, a kulinarne programy oglądam namiętnie.
    Albo ja mam całkiem w dupie kto kim jest albo poprostu Nowak nie krzyczy na każdym kroku ze jest homo.
    Jeżeli rządzący maja dokumenty potwierdzające machloje poprzedników to niech je pokażą szerszej publiczności, przedstawia a nie paplają ze reklama tv to gender bo dwóch facetów w tum jeden homo plus dziecko to terroryzm społeczeństwa genderem
    Zajmując sie takimi rzeczami sami strzelają sobie w stopę a nie ze inni wytykają im mało poważne sprawy
    A co do tego czy rząd sie wywiązał z obietnic czy tez nie, to raczej wszyscy czekają
    I ci którzy nie głosowali bo albo im z partia rządząca nie po drodze czy nie skusili sie na kiełbasę wyborcza
    Ale tez (a moze w szczególności) ci, którzy czekają teraz na spełnienie tych wszystkich obietnic zwłaszcza dotyczących "damy wam kasę"
    To chocby widać po ruchu jaki jest w wątku o 500
    Bo miało być na każde ( kampania wyborcza)
    Potem na drugie od pierwszego stycznia
    A teraz na dzień dzisiejszy sa jeszcze jakies konsultacje czy dać wszystkim czy tulko biedniejszym
    Etc
  • edytowano stycznia 2016
    No nie wiem, nie wiem..... Myślę, że są w tym kraju sprawy dotyczące środowiska, daleko bardziej wymagające uregulowania, niż w/w spoty. Chociażby walka z zaśmiecaniem lasów (sama nie mam pojęcia, jak to wyeliminować ) itp
    -------------------------------------
    Tak, są sprawy wazniejsze dotyczące środowiska, którymi zajmuje się TERAZ rząd, ale o tym TVN i im podobne milczą - na tym polega manipulacja. Zaśmiecanie lasów przy aferach PO-PSL to pikuś, ale o tym w lewackich mediach nie powiedzą.
  • @Aniela ale Puszcza nie była sadzona 400 lat temu tylko p.minister ma dokument z lat 30-tych tzw.operat urządzeniowy lasu czyli nie plan sadzenia lasu tylko dbania o niego, oprysków, wycinek, inwentaryzacji, położenia, rodzajów drzew itp..To jest dopiero manipulacja co ten człowiek wygaduje.
    ----------------------
    @Elunia, pan minister jest profesorem leśnictwa i dobrze wie, co mówi.
    Tak, dokument ten dobrze pokazuje, jak gospodarowano puszczą Białowieską wcześniej, a gdy TERAZ rząd chce zrobić porządek w Puszczy Białowieskiej, to lewacy wrzeszczą, że niszczy naturalny obiekt powstały w sposób naturalny. Widzisz tę manipulację?
  • Odrobinka
    Ale powiedz szczerze, czy naprawdę uważasz za słuszne miedlenie tematu orientacji seksualnej osoby trzeciej.
    Nowak "nie stał " sie homo teraz "na złość PiS-owi", ...........

-----------------
    @hipolit temat jest miedlony przez media, nie przez PiS, rozumiesz?
  • Szczerze mam w d.... pana Nowaka i zdejmowanie reklam. Interesuje mnie co rząd robi a to są pierdoły. Od tego jak działać będzie Polska zależy mój powrót do kraju. A łamanie praw gejów i sposób działania tv są dla mnie pierdołami.
    Wycofano ze szkół słodycze, może jeszcze różowe jogurty, żeby dzieci gęgerem nie demoralizować...
    ---------------
    @Paprotka, nie wiem czy pamiętasz, ale cukier ze szkół wycofał rząd PO-PSL. Pamiętasz?
  • @Odrobinka, ale wielbiciele PO-PSL zajmują się Nowakiem, to dla nich najważniejsze.
  • Dla mnie to tez nagle rozdmuchana sprawa, spot leciał sobie juz z rok, teraz nagle, jak chca go zdjac (a zwrócił sie pewnie, o ile takie akcje maja szanse sie zwrócic) zrobiła sie afera, na oko przykrywka dla jakiejś wiekszej ;)
  • No właśnie o tym mówię. Chcąc wiedzieć co się dzieje w Polsce to muszę grzebać w tzw.mediach niezależnych bo w tych głównego nurtu mam kwiatki pt zdjęcie reklamy społecznej o sortowaniu śmieci. Mam nadzieję że przynajmniej w TVP obecnie coś się zmieni i informacje będą rzetelne a nie jakieś pierdolety.
    Aniela i Odrobinka - niechby się tłumaczył tylko względami ekonomicznymi, ale nie dorabiał jakiejś paranoicznego uzasadnienia o "miękkim lokowaniu gender", na litość. TO są pierdoły niegodne ministra. I mnie niepokoi że osoby które myślą w taki sposób (połączenie paranoi i ignorancji) zajmują wysokie stanowiska, bo gdyby takie głupoty wypisywałaby taka Pawłowicz na swoim fejsie można by to skwitować wyłącznie śmiechem.

Tak, wiem kto wycofał cukier ze szkół ale to nie ma nic do rzeczy. Nie przypisuję tego PiSowi, sformułowałam niejasno zdanie, powinno być: wycofano już ;)
  • Może się tam gendera dopatrzył. Wg mnie to bzdura. Może reklama wspiera jakieś progenderowskie instytucje. Może wpisuje się w ogólny nurt.
    Z drugiej strony jeśli tylko takie przekręty i paranoje temu rządowi wyciągają to jest dobrze.
  • Ale jak wyciągają? On sam się wypowiedział w taki sposób, zdaje się nikt go tego nie zmuszał.
    No przypominają mi się homo teletubisie Sowińskiej i nie chcę powrotu do takich klimatów ;)
  • A @Paprotka dalej swoje... :D
    No bo to najważniejsza sprawa jaką zajął się minister środowiska. Albo jedyna. Inne są nieważne i niepotrzebne więc po co o nich mówić? ;)
  • Anielo i Odrobinko, wcale nie nieważne i niepotrzebne, tylko dobrze by było gdyby na nich poprzestał i odpuścił sobie ten okołogenderowy bełkot ;)
  • @Aniela a ci wielbiciele PO-PSL o których wspominasz to też ja? ;)
    Ja pierdziu, ludzie, przerażacie mnie. Widzę, ze naprawdę da się wrzucić każdy temat zastępczy przez media i opinia publiczna się będzie ekscytowac.
    Jakie znaczenie dla Waszego osobistego życia ma orientacja Pana Nowaka, czy wycofanie spotu? A ekscytujecie się tym, robicie wywiady kto wie a kto nie wie jaką ma orientacje. I o to właśnie chodzi. Ja sięgnęłam do tego raportu (jest na str głównej MS). Trochę znam zagadnienie, więc wiem co i jakie konsekwencje kryją się pod tymi dość enigmatycznymi hasłami. Niektóre zaniedbania są nie do odrobienia, a mają wpływ na życie i zdrowie wielu ludzi osobiście.
    Przykład:
    hipolit, kiedyś pisalaś, że mieszkasz/mieszkałaś na terenach zalewowych i musieliście się ewakuować z powodu powodzi. Raport mówi, że przez ostatnie 8 lat nie przeprowadzono reformy gospodarki wodnej (m. in. nie powstały masterplany dla dorzeczy). Co to oznacza? M. in. brak planów powodziowych. A co to oznacza? Brak przyznania finansowania inwestycji służącym zapobieganiu skutkom powodzi na terenach zalewowych, realne zagrożenie cofnięcia finansowania UE na takie działania. Dlaczego nie uchwalono masterplanów? Bo to oznacza konflikt z samorządami, niektórymi mieszkańcami, inwestorami. To jest coś, co ma wpływ na Twoje życie, zdrowie, mienie, jesli mieszkasz na terenach zalewowych. Czy orientacja seksualna Pana Nowaka ma taki wplyw? Dlaczego media Cię nie informują o tym co ma dla Ciebie realne znaczenie, tylko o pierdołach o wycofaniu spotu? (sorry, ze tak osobiście, tak mi się akurat skojarzylaś, bez urazy :) ). Przecież nie można powiedzieć, że nie wiedzą, bo większość ich przedstawicieli była na konferencji prasowej Ministra.
    I naprawdę kilka z tych haseł można rozwinąć i pokazać realny wpływ na ludzi, ich mienie. Ale nie, wycofanie spotów, które od roku leciały najważniejsze. Jeśli ministrowi się te spoty nie podobały, to miał prawo je cofnąć. Nie ma obowiązku kontynuowania planów poprzedniego rządu. Ale to jest naprawdę pierdoła. A są zaniedbania, które naprawiać trzeba, bo np. Polsce grożą wysokie kary dobowe za niewdrożenie danej dyrektywy, czy też brak działań mających wpływ na zdrowie ludzi. Ale jak TSUE dofasoli teraz te kary dobowe, to co powiedzą media? Rząd PiS dopuścił.
    Jestem cały czas zadziwiana jak ludzie dają się wkręcać.
  • No ja wywiadów nie robię ani się nie ekscytuję tylko napisałam, że o jego orientacji nie wiedziałam a ponoć o tym wie KAŻDY ;) I naprawdę mało mnie interesują takie rzeczy jak czyjaś orientacja czy rzekomy gender dlatego też wolałabym żeby minister się nimi nie zajmował, a skupił się na mówieniu np o tym o czym właśnie napisałaś.
  • A skąd wiesz, że nie mówił na konferencji prasowej? To, że tvn tlucze coś jako news dnia, nie znaczy, ze minister nie mówil.
  • Emila, mają teraz wszystkie możliwe media, więc niech mówią. Jakoś tego nie robią, ciekawe czemu?

• A dla mnie niezbyt.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.