Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

blondynka pyta o TK

1262729313243

Komentarz

• Emilia
    Nie czuję się dotknięta Twoim wpisem :)

Emilia tu się nikt nie ekscytuje homoseksualizmem pana Nowaka
    Nikt nie tupie, ze jak to tak szargać czyjeś dobre imię

skoro teraz rządzący mają władzę nad telewizją publiczną - TVP- to niech na litość! podają tak te wszystkie newsy, zeby ludzie mogli dowiedzieć się tego,
    Starsi ludzie nie szukają w necie stron gdzie mogą znaleźć coś innego niż w TV, oni czekają na 19.30 na wiadomości, zeby usłyszeć, zobaczyć co się w kraju i na świecie dzieje
    Nie czytają stron ministerstwa, zresztą powiedzmy sobie szczerze, jak kto nie ma jakiejś pilącej potrzeby pogrzebania w przepisach czy czym tam jeszcze to raczej znajdzie sobie inną rozrywkę na wolny czas niż czytanie tych - niema co ukrywać- mało zrozumiale napisanych rozporządzeń.
    Więc jeśli mają teraz te media to niech głośno o tym mówią, najlepiej takim językiem żeby zrozumiał i nastolatek a starszy człowiek :)
    No ale, najlepiej na jakiejś "niezaleznej" niszowej stronie zrobić wpis i krzyczeć, ze ludzi się ekscytują tym, co pokaże TV, ze sa podatni na sieczkę którą serwuje telewizja.
    Telewizję mają teraz "swoją" to chyba ta sieczka od nich wychodzi ;)
    Po co im w takim razie TV?
    Na złość innym, czy po aby uświadamiać obywateli co się wcześniej "narobiło" i jak teraz to naprawić trzeba?

• Gdybym mogła ,,lajknąć'' to co napisał Hipolit, to bym to zrobiła.
  • No to szkoda. Posprzątanie po kimś w tak dużej instytucji jak tv nie trwa jednego tygodnia. Szczególnie jeśli przy każdym zwolnieniu dziennikarza (nawet dobrowolnym odejściu) jest lament w mediach krajowych i zagranicznych. Poza tym nie wiem co podawała tvp czy pr, Korzystam z internetu. Na stronie tvp info żadych informacji na ten temat, na stronie tvn (który oczywiście też należy do obecnie panującej władzy) informacja przedstawiona tak, jakby konferencja prasowa dotyczyła wycofania spotu, a nie raportu otwarcia.
  • To może zamiast natychmiastowego zwalniania, warto zadbać o prawidłowe i rzetelne informowanie ludzi o rzeczach ich dotyczących?
  • No więc właśnie
    W telewizji publicznej nie ma nic, w tefałenach nie ma nic
    żadnych konkretów
    choc jak sama piszesz - naleza do obecnie panującej władzy
    za to są newsy o ściągniętym spocie reklamowych bo promował gender
    To kto komu w stopę strzela?
    Szary zapracowany człwoiek, który nie ma czasu nawet piętnastominutowego telexpressu obejrzeć a jedyne jakie info za dnia wysłucha to radio w samochodzie najczęściej jak juz to na lokalną stację ustawione
    czy ci którzy odpowiadają za tv?
    czyby ci drudzy
    tłumaczenie, że sprzątanie po poprzedniej władzy to se można wsadzić, bo
    sprzątać po poprzednikach mozna, ale to nie przeszkadza aby przy tej robocie szły poważniejsze informacje
    no ale po co?
    mozna przecież podać konkret na niszowej stronie a potem powiedzieć że "ludzie to głupie som, bo same nie szukajo ino karmią się papką, którą serwuje szklany odbiornik" :)

• edytowano stycznia 2016
    Aż popatrzyłam na resortowy przegląd prasowy z całego weekendu. I tak, ogólopolskiemedia, które informowały o audycie i co z niego wynika:
    "Nasz Dziennik"
    "Polska-Dziennik Łódzki"
    www.biznesalert.pl
    www.cire.pl
    www.energetyka.wnp.pl
    pr1PR"Sygnały dnia"
    "Radio Maryja"

media, które informowały o wycofaniu spotu o gender (bez informowania o audycie):
    www.tvn24.pl
    Tvn 24 (kilka audycji poświęconych)
    "Super Expres
    "Gazeta Wyborcza"
    www.onet.pl
    www.radiozet.pl
    www.tokfm.pl
    www.wp.pl
    Radio Maryja
    Radio Zet
    "Fakt"
    TOK FM
    Polsat

No sorry, moim zdaniem to mówi samo za siebie.

edit: hipolit, chodzi mi o to, że szary człowiek daje się wkręcać w tematy zastępcze, a jak mu ktoś pokazuje, że temat, nad którym dywaguje to pierdoła, to nie ma pretensji do osoby (medium), które ją wkręca, tylko do osoby, która mu otwiera oczy. Ja już się dawno nauczyłam, że jak media coś mówią, to warto zajrzeć do źródła.Czekam na kolejne audyty i koniec z mojej strony.
  • Mówi samo za siebie, że media publiczne, które od jakiegoś czasu są w rękach obecnej władzy nie informują o ważnych sprawach. A te, które informują są dla wielu niszowe.
    Media prywatne mogą informować o czym chcą. Od publicznych wymagam rzetelności, a nie zajmowania się usuwaniem reklam i spotów, które dla szarego człowieka nie mają żadnego znaczenia.
    Bo przejęli media i następnego dnia będzie różowo i rzetelnie. A jak wygrali wybory to następnego dnia będzie czysto i dostatnio. A jak nie jest, to złyyyyy rząd, oj złyyyy.
    Gratuluję wiedzy na temat mechanizmów zarządzania państwem i instytucjami.
    Dobrej nocy.
  • Podsumowanie "w punkt" ostatnich, istotnych wydarzeń -bardzo dobry artykuł Bogdana Zalewskiego.

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/bogdan-zalewski/blogi/news-nie-rozdziobia,nId,2022624
  • Emilia, czysto i dostatnio nie będzie, bo zaczęli od rzeczy dla zwykłego zjadacza chleba mało znaczących. A czy rząd zły, czy dobry - to się okaże za jakiś czas. Ty go już najwidoczniej oceniłaś. Ja jeszcze nie - tylko niektóre posunięcia uważam za co najmniej dyskusyjne bądź śmieszne. I myślę, że każda z nas pozostanie w tym względzie przy swoim zdaniu.
    Dobrej nocy.
  • Beata - nie oceniłam, tylko nie mogę pojąć ekscytacji tematem.
  • @Emilia_K dzięki za rzetelny głos :)
  • Wiesz, każdy ekscytuje się czymś innym. :\">
    Elunia, skąd masz informacje, że Minister chce wycinać puszczę? Na ten moment powtarzasz kłamstwa.

Doniesienia prasowe wynikają z konsultacji społecznych aneksu do planu urządzania lasu w nadleśnictwie Białowieża, który jest autorstwa nadleśnictwa a nie Ministra i nie został przez Ministra podpisany. Dokument jest w konsultacjach, po konsultacjach wszystko może się zmienić. W istocie w aneksie tym nadleśnictwo zaproponowało zwiększenie wycinki, ze względu na zasiedlenie przez kornika ok 200 tys. świerkow. Oczywiście Twoja wiedza nt. leśnictwa wskazuje na to, że taka inwazja kornika pozostawiona bez ingerencji nie zagrozi całej Puszczy i możesz Ministrowi przesłać na to dowody, żeby ze spokojem mógł podjąć decyzję o braku zmiany planu urządzania? Chyba, że oczywiste jest, że skoro nie widziałaś tego kornika na własne oczy, to jest on "rzekomy", nieważne, że zidentyfikowany przez leśników i dane o tym są podane w publicznie dostępnym dokumencie?

Z konferencji prasowej w mś 17.01
    "Dziś w Ministerstwie Środowiska odbyła się konferencja prasowa ministra środowiska prof. Jana Szyszko oraz pełnomocnika ministra ds. Puszczy Białowieskiej dr. Andrzeja Koniecznego. Tematem spotkania była aktualna sytuacja w Puszczy Białowieskiej.
    W trakcie konferencji minister Szyszko powiedział:
    - Obecnie prowadzimy inwentaryzację zasobów przyrodniczych na terenie Puszczy Białowieskiej. Na podstawie wyników tych prac zostaną podjęte dalsze decyzje odnośnie puszczy.
    Minister podkreślił także, że obecnie, na terenie puszczy, obowiązuje dotychczasowy Plan Urządzenia Lasu. Do Ministra Środowiska nie dotarł jeszcze żaden nowy dokument w tej sprawie.
    Minister Szyszko zaprosił także wszystkie zainteresowane strony do dyskusji nt. przyszłości Puszczy Białowieskiej."

Gdzieś tu jest, że Minister chce wycinać Puszcze w pień?

edit: powyższe informacje można znaleźć na stronie tvn24 (niekoniecznie trzeba przewalać specjalistyczne strony MŚ), wystarczy czytać ze zrozumieniem.

edit2: a porównanie spotu na temat segregacji śmieci do klasyki dzieł kultury... no pozostaje mi paść i nie wstać =))
    Podobnie jak z torebką teletubisia. Nigdy pani minister nie stwierdziła żadnej homoseksualnosci na tej podstawie ani w ogóle na żadnej. To była gruba nadinterpretacja wypowiedzi. Ale wystarczy żeby się przyjęło i ośmieszyło. Teraz został mem bez zaglądania do faktycznej treści wypowiedzi. Podobnie jak prof. Pawłowicz kojarzy się z sałatką. Grunt to ośmieszyć i zrobić z igły widły.
    @Emilia_k pełne poparcie. Mnie się już nie chce walczyć z ludzką ... nieświadomością.
    Lub po prostu złą wolą. Mieszkam w Gdańsku., jak próbuję rozmawiać o polityce z ludźmi to zawsze jest mur i zero argumentów. Najważniejszy argument "Kaczyński jest gupi"

1. Na www.wp.pl oraz money.pl podawali niedawno czyje są media w Polsce. Media lokalne w 99% są niemieckie.
    http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/media-w-polsce-do-kogo-naleza-gazety-lokalne,217,0,1996761.html

money.pl nie jest portalem prawicowym, ale specjalistycznym
  • Ale serio, oby nie wywalili Raczka z TVP, lubię gościa.
    Ale wiesz, że ta konferencja prasowa to już jest odpowiedź na protesty organizacji ekologicznych?

A wiesz, ze protesty organizacji ekologicznych nie odnosiły się do decyzji Ministra (bo żadnej decyzji nie było), tylko do dokumentu autorstwa NADLEŚNICTWA, który był wysłany do konsultacji społecznych (czyli nie ostateczny) i jeszcze niepodpisany przez Ministra? Więc skąd Twoje twierdzenie, że Minister chce wycinać Puszczę?
    Poza tym ja, mimo, że skończyłam ochronę środowiska nie mam odwagi twierdzić, ze w Puszczy kornik jest rzekomo albo że wycinki są zbrodnią. Wiem, że Puszcza jest wyizolowanym ekosystemem i nie mam wystarczającej wiedzy, żeby twierdzić, że się przed kornikiem obroni. I nie wiem czy mniejszą szkodą jest wyciąć te zarażone drzewa czy zostawić kornika. Nie znam się po prostu. Ale dopuszczam, że są ludzie, którzy się znają, np. leśnicy. Do specjalistycznej wiedzy organizacji ekologicznych nie mam zaufania.

A Minister jeździ do Torunia, bo tam wykłada. Minister Andrzej Kraszewski (z ramienia PO) wykładał na Politechnice Warszawskiej. To jest normalne.

A to, że spot został ściągnięty,bo aktor jest gejem nie padło z ust żadnego ministra. Oni mówili o promocji gender. O gejach dopisały media.
  • Skoro nie ma to nic wspólnego z aktorem-gejem to gdzie w takim razie gender w tym spocie?
  • I abarot do tego samego :) Dziękuję Paniom za taką merytoryczną dyskusję.
    Wisi mi to gdzie tam jet gender, nie ma to dla mnie żadnego znaczenia. Ktoś, kto wykonywał audyt się tego dopatrzył,Minister na tej podstawie podjął decyzje o zdjęciu spotu. Miał prawo, nawet jak zarzut o gender jest wydumany. Nie zamierzam dawać się wkręcać w tematy zastępcze.
    Chociaż, chyba muszę pogratulować Ministrowi skutecznej promocji postaw proekologicznych i podniesienia stopnia edukacji społeczeństwa. Wszyscy uważnie i z wypiekami oglądają spot o segregowaniu śmieci. Niby zdjął z anteny a podniósł oglądalność za darmo. To jest dopiero oszczędność kasy publicznej =))
  • pewnie ma lepszą oglądalność niż przed ściągnięciem ;)
  • Emilia_K - ja cały czas o tym piszę - dla mnie zajmowanie się czy w jakimś filmiku jest gender to właśnie pierdoły (chyba użyłam tego słowa), orientacja aktorów występujących w spotach też mi dynda, ALE skoro minister z takiego powodu publicznie informuje, że wycofuje jakiś spot bo dopatrzył się w nim niebezpieczeństwa, czegoś złego, to chciałabym wiedzieć
    - co to takiego
    - na jakiej podstawie tak uważa
    Czyli po prostu oczekiwać od niego odpowiedzialności za słowa i decyzje. Owszem, dla mnie to głupoty ale dla niego widać nie, dlatego drążę. Zwłaszcza, że jak piszesz nie ma to nic wspólnego z aktorem-gejem więc gdzie ten gender? Wszak dla sporej części ludzi to pojęcie to taki pojemny wór do którego wrzucić można wszystko, zwykle homoseksualizm, ale skoro nie o to chodzi to o co? ;)
  • To że Wy się nie dopatrujecie gendera w tym spocie to wcale nie znaczy że ktoś inny się nie dopatrzył. Może po prostu ten spot nie dość promuje normalną rodzinę poza segregacja śmieci. W sumie mam to w d.... Razem z tego typu decyzjami. Może sobie rząd zdejmować spoty z powodów wydumanych, dżenderowych itp. Nikomu nic do tego.
    Strrrraszne rzeczy zrobił.
  • Paprotka, proszę Cię, czytaj ze zrozumieniem moje posty. Nigdzie nie napisałam, że to nie ma nic wspólnego z aktorem-gejem, tylko, że takie stwierdzenie nie padło z ust ministra.
    Decyzja została podjęta na podstawie audytu otwarcia, ile razy trzeba o tym pisać. Decyzja zajęła ministrowi zapewne nie więcej niż godzinę z jego czasu. Dlaczego nie dopytujesz o inne decyzje które zajmują więcej czasu i są bardziej merytoryczne? Np. jakie działania można podjąć w związku z toczącym się postępowaniem przed ETSem? Albo w związku z polityką surowcową? Moim zdaniem minister dopiero dając się wkręcać w temat tego spotu pokazałby, że zajmuje się pierdołami. Decyzja podjęta, spot wycofany, zajmujmy się może poważniejszymi rzeczami. Minister środowiska nie ma w kompetencjach tłumaczenia Ci co to jest gender. I dobrze, że tego nie robi.
  • Nie wiem dlaczego niektórzy ulegli manipulacjom i dyskutują o gejostwie aktora tej reklamy. Sprawa dotyczy pokazywania "nowoczesnej rodziny" stworzonej z dwóch facetów i dziecka. Bo raczej tylko rodzina razem mieszka i w rodzinie wykonuje się tak prozaiczne rzeczy jak wyrzucanie, segregowanie śmieci. Pod przykrywką ekologii promuje się dewiacyjne układy ludzi.
    To idź do ministra i go spytaj, jak Cię ta sprawa tak nurtuje i ma tak wielki wpływ na Twoje życie. Warszawa, Wawelska 52/54.
    Ja jako podatnik, który również wypłaca Ministrowi pensję oczekuję, ze będzie się zajmował ważniejszymi rzeczami niż edukowanie społeczeństwa w kwestii gender.
  • A ja myślałam, ze w tych spotach Nowak jest "gościem", a nie tworzy rodzinę z Amaro.
    Tam jest żona-matka przecież.
    Idąc tym tropem, powinni zakazać spotów z "dziadkiem", bo to może być zakamuflowana promocja pedofilii
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.