Nie wiem czy tak mozna, ale polecam bardzo ksiegarnie internetowa Bonito. Zamowilam wczoraj dwie ksiazki na dzien mamy i zastanawialam się czy zdaza przyslac. Zostalam bardzo milo zaskoczona, bo zamowilam ksiazki ok 17.40, a za 20 min przyszedl sms ze zamowienie zostala wyslane. Dzis rano sms o 8 ze czeka paczka dojest odebrania w kiosku ruchu. Rewelacja. Bardzo sie ciesze. Pierwszy raz cos takiego mnie spotkalo.
Ja właśnie czytam "Lata z Laurą Diaz" Carlosa Fuentesa. Bardzo polecam. Wciągająca historia i monumentalny fresk na temat meksykanskiej historii.
A przy okazji...
Bardzo cieszę się z Bookera dla Olgi Tokarczuk. Nagrodzona książkę, Bieguni, czytałam kilka lat temu i pamietam, że zrobila na mnie pozytywne wrażenie.
Ja teraz czytam po kolei książki Francine Rivers. Idę do biblioteki i zbieram wszystko z półki tak mnie zafascynowała.
Czytałam "Dziecko pokuty" Książka typowo pro life, pokazana z wielu perspektyw, oraz "Purpurową nić" o relacjach i kłopotach w małżeństwie, że starać sie muszą obie strony a o zranienia bardzo łatwo.
Książki raczej trudne, dla dojrzałego czytelnika a wiec bym powiedziała dorosłego. POkazane od strony wiary i otworzyły mi oczy na wiele spraw. Polecam.
Komentarz
Wg mnie lepsza niż Kosmici Jednym tchem weszła.
Ja teraz "Niezłomną"
Smutne.....
? Cos nie smutnego, nie trudnego, może byc o świętych;)
A przy okazji...
Bardzo cieszę się z Bookera dla Olgi Tokarczuk. Nagrodzona książkę, Bieguni, czytałam kilka lat temu i pamietam, że zrobila na mnie pozytywne wrażenie.
A ja sie zabieram za Kaczkowskiego "Czekam na was, ale sie nie spieszcie".