Ale podczas okienek uczniowie są pod opieką tylko nie mają lekcji.
A pod czyją opieką? Pracuję w szkole i jeśli kilku nauczycieli jest nieobecnych (choroby, wyjścia z klasą) to nie ma opcji, by byli do dyspozycji, bo ktoś ma miec okienko z powodu religii, czy czegoś innego.
U nas jest podstawowka z gimnazjum jeszcze i dzieci są w bibliotece albo na świetlicy. Świetlica jest czynna od 7:30 do 17:30. Biblioteka również. W liceum to chyba nie jest problem.
W podst syna, z racji tego ze była to mała szkoła -po jednej klasie z każdego rocznika, świetlica była czynna w późniejszych godzinach, biblioteka tez nie była czynna od 8 czy 9.
Mamy demokrację. Nie sądzę ze tak bum to przeżywała. Jeśli byłaby to decyzja większośc, zresztą moje dziecko i tak siedzi na swietlicy. UważaJm to za mała sprawę a już przykro się robi bo trochę agresja to trąci
Żebyś Ty Monia włosów nie rwała nerwowo z głowy kiedy się okaże ze Ty musisz się przystawać do większości i nie będzie Ci z tym po drodze.
To se walczcie indywidualnie żeby były lekcje religii na ostatniej lub pierwszej godzinie. W różnych szkołach jest różnie i rzadko kiedy to jest problemem. Moja najstarsza była w czterech różnych podstawowkach i nikt nie zgłaszał sprzeciwu. W Szwajcarii też miała religię nieobowiazkową w gimnazjum i nie było to na ostatniej ani pierwszej lekcji a tam jeszcze mniej osób chodziło na religię. Po prostu reszta klasy miała zajęcia ciche w tym czasie. Odrabiali lekcje czy czytali. Nie uważam że lekcje religii z zasady miałyby się odbywać na pierwszej lub ostatniej godzinie bo takiej potrzeby nie ma. Tzn jest w co poniektórych szkołach albo klasach. W liceum akurat chodziła do pierwszej klasy w Szwajcarii i tam licealiści są traktowani jak osoby dorosłe. A tu chodzi do szkoły katolickiej i wszyscy chodzą na religię.
Ale co jej to daje (przepraszam, że tak personalnie, na przykładzie Odrobinki) że jej tę emeryturę przyznano, skoro i tak odkładała składki i sobie wypracowała? Dwóch nie dostanie.
Nie mają dobrych intencji. Ja nie wierzę już w ich dobre intencje. Nie kradną tyle co PO. I to jest chyba jedyna ich przewaga nad PO. Nie zagłosuję na nich więcej bo ich program nie ratuje Polski w żaden sposób.
Nie mają dobrych intencji. Ja nie wierzę już w ich dobre intencje. Nie kradną tyle co PO. I to jest chyba jedyna ich przewaga nad PO. Nie zagłosuję na nich więcej bo ich program nie ratuje Polski w żaden sposób.
Właśnie, że mają dobre intencje, ale sa poza złodziejskimi układami służb specjalnych, oligarchii itp, stąd ich nieudolność.
Sama też widzisz, jak działa propaganda tvn-owska czy GazWyb - to widać wyraźnie tu, na tym forum, w tym wątku. Niektórym pedagogom to nawet wulgarny język polityków PO nie przeszkadza, a religia w szkole im przeszkadza. Z takimi ludźmi nic nie da się zrobić, a przecież mają prawo głosu i wybierają takie szumowimy z PO, PSL czy SLD
@beatak , to pracujesz w szkole i nie wiesz, że w szkole jest biblioteka?
Czynna np.3 razy w tygodniu.
W małych wsiowych szkołach raczej nie ma takich mądrali, którzy wypisują swoje dzieci z lekcji religii. To najczęściej przytrafia się wykształconym z wielkich ośrodków.
Właśnie, że mają dobre intencje, ale sa poza złodziejskimi układami służb specjalnych, oligarchii itp, stąd ich nieudolność.
Sama też widzisz, jak działa propaganda tvn-owska czy GazWyb - to widać wyraźnie tu, na tym forum, w tym wątku. Niektórym pedagogom to nawet wulgarny język polityków PO nie przeszkadza, a religia w szkole im przeszkadza. Z takimi ludźmi nic nie da się zrobić, a przecież mają prawo głosu i wybierają takie szumowimy z PO, PSL czy SLD
To mnie pijesz? Nigdy nie głosowałam na żadną z wymienionych partii. A ostatnio głosowałam na PiS i bardzo tego żałuję .
PO nie jest w niczym lepsze niż PiS. Nie chcę emerytury od PiS, nie chcę płacić ZUS i nie chcę żeby moje dzieci musiały płacić ZUS.
PiS jest dużo lepsze. Nie kradną i mają dobre intencje. Politycy PO to tylko po to sa w polityce, aby nakraść. Przykladów mogę podać bez liku.
Weź bo zajadow dostane. No ale w tych mediach, ktore namiętnie sledzisz na pewno informacji o tym,jak to nie kradną na pewno nie uslyszysz/ nie wyczytasz . Wiem,bo regularnie tam zaglądam
W małych wsiowych szkołach raczej nie ma takich mądrali, którzy wypisują swoje dzieci z lekcji religii. To najczęściej przytrafia się wykształconym z wielkich ośrodków.
Dlaczego piszesz pejoratywnie o rodzicach, którzy nie zapisują swoje dzieci na te lekcje? Rodzic może nie zapisać (nie wiem czemu piszesz mówisz o "wypisywaniu") dziecka na lekcje religii z różnych powodów, co w ogóle ma do tego miejsce zamieszkania?
To nie jest mała, wsiowa szkoła tylko topowe LO w dużym mieście.
Coś mi się nie zgadza. Takie topowe LO w dużym mieście, że nie stać go na otwarcie biblioteki na pełen etat? Topowe licea w dużych miastach mają bardzo dużo uczniów stąd i biblioteki otwarte w pełnym wymiarze godzin.
Poza tym to też wierzący nie zapisują dzieci na religię bo w średnich szkołach to gorszący kabaret.
To źle świadczy o tych wierzących. Mam wątpliwości czy oni tacy znowu wierzący, że wypisują dzieci z religii. Jako wierzcy powinni wesprzeć swoje dzieci, aby te z kolei pomogły katechecie w prowadzeniu katechezy.
PO nie jest w niczym lepsze niż PiS. Nie chcę emerytury od PiS, nie chcę płacić ZUS i nie chcę żeby moje dzieci musiały płacić ZUS.
PiS jest dużo lepsze. Nie kradną i mają dobre intencje. Politycy PO to tylko po to sa w polityce, aby nakraść. Przykladów mogę podać bez liku.
Weź bo zajadow dostane. No ale w tych mediach, ktore namiętnie sledzisz na pewno informacji o tym,jak to nie kradną na pewno nie uslyszysz/ nie wyczytasz . Wiem,bo regularnie tam zaglądam
A skąd to pani pedagog wie, w jakich to mediach siedzi Aniela . Wszystkowiedząca oświecona
A skąd to pani pedagog wie, w jakich to mediach siedzi Aniela . Wszystkowiedząca oświecona
Po wpisach widać. I po tej zajadłości. I napastliwości.
"Dlaczego piszesz pejoratywnie o rodzicach, którzy nie zapisują swoje dzieci na te lekcje? Rodzic może nie zapisać (nie wiem czemu piszesz mówisz o "wypisywaniu") dziecka na lekcje religii z różnych powodów, co w ogóle ma do tego miejsce zamieszkania?" --------------- @Paprotka, bo katolik, który ochrzcił swoje dziecko zobowiązał się do wychowania go w wierze katolickiej. Jeżeli katolik nie zapisuje swojego dziecka na lekcje religii, to tak, jakby to dziecko z tych lekcji religii wypisał.
Po wpisach widać. I po tej zajadłości. I napastliwości.
@beatak, zapomniałaś napisać; i "po mowie nienawiści" - typowe dla oświeconego pedagoga
Komentarz
Nie uważam że lekcje religii z zasady miałyby się odbywać na pierwszej lub ostatniej godzinie bo takiej potrzeby nie ma. Tzn jest w co poniektórych szkołach albo klasach.
W liceum akurat chodziła do pierwszej klasy w Szwajcarii i tam licealiści są traktowani jak osoby dorosłe. A tu chodzi do szkoły katolickiej i wszyscy chodzą na religię.
A ostatnio głosowałam na PiS i bardzo tego żałuję .
No ale w tych mediach, ktore namiętnie sledzisz na pewno informacji o tym,jak to nie kradną na pewno nie uslyszysz/ nie wyczytasz . Wiem,bo regularnie tam zaglądam
To źle świadczy o tych wierzących. Mam wątpliwości czy oni tacy znowu wierzący, że wypisują dzieci z religii. Jako wierzcy powinni wesprzeć swoje dzieci, aby te z kolei pomogły katechecie w prowadzeniu katechezy.
---------------
@Paprotka, bo katolik, który ochrzcił swoje dziecko zobowiązał się do wychowania go w wierze katolickiej. Jeżeli katolik nie zapisuje swojego dziecka na lekcje religii, to tak, jakby to dziecko z tych lekcji religii wypisał.