No to strajk nauczycili = brak autobusów PKS bo niby kurs liniowy ale ponieważ nie ma uczniów PKS zawiesza kursy powietrza wozić nie będą bo po za uczniami jedzie max 1-3 osoby
Bądź nauczycielem.
Rób testy z czytania ze zrozumieniem.
Oceniaj pod tym kątem uczniów.
Podnoś larum, że PiS da na świnie i krowy, a nie da nauczycielom, choć dotacje przyznawane są przez UE.
Bądź z siebie dumny.
nie podoba mi się obrona nauczycieli, są oczywiście nauczyciele dobrzy i wspaniali, ale powinni postawić dobro edukacji (reform) na pierwszym miejscu (z tego łatwo wynika słuszność podwyżki) i odciąć się od strajku, szczególnie w roku wyborczym, a brnięcie w ten koszmar wystawia im słabe, obywatelskie, świadectwo
Fakt Kaczynski to dobry strateg. Sytuacja wydawala sie patowa tuz przed strajkiem. ZNP chcialo zrobic szach i mat. Broniarz byl pewien na 100% wygranej moom zdaniem. A tymczasem niespodzianka, rzad wyjal z rekawa plan awaryjny w ostatniej chwili i to oni zaszachowali Broniarza, kompletnie zaskoczonego rozwojem sytuacji. I jak pisze Rozek - bez planu B, bo przeciez zagrozenie egzaminow musialo zadzialac na korzysc nauczycieli.
Ale to trzeba miec naprawde glowe nie od parady i nerwy ze stali, zeby tak wytracic orez z reki wroga i tak go pozamiatac.
Czy to taka wielka strategia, dać niższe podwyżki? Na ich szczęście Solidarność się zgodziła. Oby tylko teraz udało się z maturami.
Utrzymać w ryzach wszystko razem dookoła. Oni jednak chcieli paraliżu ogólnego. Tu nie tylko już chodziło o ten tysiąc.
wiadomo było, że to nie chodzi o tysiąc. Jeśli się chce podwyżek to jasno się precyzuje - jaka grupa, ile, brutto/netto, do podstawy, od kiedy. Reakcja rządu przerosła Broniarza. Nauczyciele powinni typa wyrzucić, bo wmanewrował ich w bardzo niekorzystną sytuację. Zupełnie nie rozumiem dlaczego nie chcą przyjąć oferty rządu, dla zwykłych nauczycieli to bardzo dobra oferta.
To zależy . Jeśli przed zakończeniem roku odbędzie się rada klasyfikacyjna, zatwierdzająca wyniki, to tak. Musi być na niej co najmniej 50 procent nauczycieli i większość tych obecnych musi być za zatwierdzeniem. Dyrektor musi taką radę zwołać, ale strajkujacy nie muszą na nią przyjść (chyba, że zawiesza strajk).
@andora przywracasz mi wiarę w nauczycieli ) @beatak idź ty sobie może pośpiewaj z koleżankami albo wierszyk ułóż, bo każdy rodzic maturzysty musiał zapoznać się ze słynnymi procedurami i teraz mnie dziwi, że zwołują zebrania, ale rady jednak nie było. Mam nadzieję, że nasz kurator też znajdzie swoje jaja.
We wrocławskiej wyborczej piszą o manifestacji poparcia młodzieży, która twierdzi, że warto poświęcić maturę dla nauczycieli. Żaden porządny nauczyciel by na to nie pozwolił. Oczywiście też występuje ta mityczna młodzież, ani zdjęcia, ani nazwiska, ani nawet imienia z pierwszą literką nazwiska.
Ty jednak wyjątkowo chamska jesteś. Odpowiedziałam na pytanie, które zadałas, bo akurat znam na nie odpowiedź i atakujesz mnie za to, co dzieje się w szkole twoich dzieci.
Prowadziłam przez ostatnie 3 dni egzaminy, od dnia jutrzejszego odstępuje od strajku. Wstydzę się tego co teraz się dzieje .to nie jest mądrze zorganizowany strajk. Same związki nie wiedzą już czego chcą a sflustrowani nauczyciele działają już tylko w złości. wszystko to prowadzi w bardzo złym kierunku. JEST Mi WSTYD. Oświata wymaga reform. Wczoraj na zakończenie strajku usiadłam z leżankami o napisaliśmy co chciałbyś my zmienić w szkole. Dużo jest do zmiany. Brakuje sprzętu, miejsca do pracy, jest bardzo dużo niepotrzebnej biurokracji i brak elastyczności. Nauczyciel praktycznie o niczym nie decyduje. Mam nadzieję W matury waszych dzieci przebiegną bez zakłóceń.
@andora. Ja bylam przez szesc dni. Cieszę sie ze moglam poznac pokoj nauczycielski z tej drugiej lepszej strony. Ze strony nauczycieli ktorzy mimo strajku nie zostawili uczniów. To bylo mimo wszysko budujace doswiadczenie.
Mnie zbudowało to, że u nas niezależnie od poglądów nauczyciele nie zostawili dzieci. I też między nami nie doszło do żadnych nieprzyjemności. Pełne wsparcie.
Komentarz
Jego nikt od oszołomów nie wyzwie.
są oczywiście nauczyciele dobrzy i wspaniali,
ale powinni postawić dobro edukacji (reform) na pierwszym miejscu (z tego łatwo wynika słuszność podwyżki) i odciąć się od strajku, szczególnie w roku wyborczym,
a brnięcie w ten koszmar wystawia im słabe, obywatelskie, świadectwo
Pani kurator powinna zostać ministrem. Klasa.
Kaczynski to dobry strateg. Sytuacja wydawala sie patowa tuz przed strajkiem. ZNP chcialo zrobic szach i mat. Broniarz byl pewien na 100% wygranej moom zdaniem.
A tymczasem niespodzianka, rzad wyjal z rekawa plan awaryjny w ostatniej chwili i to oni zaszachowali Broniarza, kompletnie zaskoczonego rozwojem sytuacji. I jak pisze Rozek - bez planu B, bo przeciez zagrozenie egzaminow musialo zadzialac na korzysc nauczycieli.
Ale to trzeba miec naprawde glowe nie od parady i nerwy ze stali, zeby tak wytracic orez z reki wroga i tak go pozamiatac.
https://www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/michal-dworczyk-o-strajku-nauczycieli,928509.html
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=634696783668600&set=a.169374933534123&type=3&theater
Dla tych, którzy nie mają możliwości czytania na FB, zrzut:
http://prntscr.com/ndhhuz
Oświata wymaga reform. Wczoraj na zakończenie strajku usiadłam z leżankami o napisaliśmy co chciałbyś my zmienić w szkole. Dużo jest do zmiany. Brakuje sprzętu, miejsca do pracy, jest bardzo dużo niepotrzebnej biurokracji i brak elastyczności. Nauczyciel praktycznie o niczym nie decyduje.
Mam nadzieję W matury waszych dzieci przebiegną bez zakłóceń.