Epidemia na Zachodzie Europy przechodzi w fazę wygaszania, nie wiem dlaczego nie miałoby być wyborów konstytucyjnym terminie - zwłaszcza korespondencyjnych - czy dlatego że wszyscy kandydaci oprócz Dudy to cienkie Bolki?
gdyby którykolwiek z nich miał 30 proc w sondażach ich poplecznicy walczyliby o wybory 10 maja jak lwy!
Gratuluje optymizmu godnego wyznawcy, biorąc pod uwagę że projekt 5 stron ustawy w tej sprawie jest bez żadnych szczegółów, ma je dopiero wymyślec np pkw, np nie ma żadnych mechanizmów kontroli prawidłowości.
W Bawarii 1,8 mln i ćwiczyli temat już ileś lat, w Polsce 30 mln uprawnionych i miesiąc na sformułowanie i wdrożenie reguł. A koszt 500 mln - nie ma kasy na odszkodowania w przypadku stanu klęski... Niepohamowana żądza władzy
Gowin najwyraźniej chciał zrobić rozwałkę, ale na koniec się "honorowo" wycofał. Myślę i myślę o co w tej gierce chodzi. Bo w końcu nie osiągnął nic, a wiele stracił. Jakieś pomysły?
@TecumSeh uważam że w takim stanie zagrożenia życia nie organizuje się wyborów ale zajmuje się dążeniem do opanowania epidemii. Kto chce władzy to ciśnie na wybory
na stanowisku prezesa poczty postawili sprawdzonego człowieka więc nie mam obawy że nie wygra Duda
To zdanie sugeruje manipulację.
Co do wyborów - 29 marca odbyły się korespondencyjne wybory w Bawarii, przy całkiem sporej frekwencji. Mimo wszystko uważam, że wybory należałoby przesunąć - zaistniałe okoliczności mogą mieć spory wpływ na wynik i tak naprawdę nikt nie wie w którą stronę. PiS może się na tym nieźle przejechać
W Bawarii 1,8 mln i ćwiczyli temat już ileś lat, w Polsce 30 mln uprawnionych i miesiąc na sformułowanie i wdrożenie reguł. A koszt 500 mln - nie ma kasy na odszkodowania w przypadku stanu klęski... Niepohamowana żądza władzy
Epidemia na Zachodzie Europy przechodzi w fazę wygaszania, nie wiem dlaczego nie miałoby być wyborów konstytucyjnym terminie - zwłaszcza korespondencyjnych - czy dlatego że wszyscy kandydaci oprócz Dudy to cienkie Bolki?
gdyby którykolwiek z nich miał 30 proc w sondażach ich poplecznicy walczyliby o wybory 10 maja jak lwy!
Ostatnio zdaje sie glosowalem korespondencyjnie co prawda nie na obecnego ale jakies tam doswiadczenie jest i reguly.
te 500 mln to skąd wiadomość? i ile kosztują zwykłe wybory? tzn. jeśli o mnie chodzi pasuje mi wariant Białoruski, Duda jest ok - nie chcę innego prezydenta bo każdy będzie gorszy (z obecnie kandydujących)
Gowin dobrze wyczuwa nastroje spoleczne, w stope sobie strzelają tymi wyborami.
nie mają wyjścia wybory w tym terminie są zgodne z konstytucją jeśli ich nie zrobią to za miesiąc zaczną się krzyki że DUda to właściwie nie ma mandatu
No niestety co nie zrobią to mają przechlapane, wybory zawsze dużo kosztują, to nie argument, co za różnica teraz, czy latem, czy jesienią, mają 2 lata nie robić wyborów, bo nie ma kasy, a może 6 lat aż się nie poprawia finanse?
Gowin wystartuje z ze swoja partia osobno, by niezadowolonych nie pozbuerala sama lewica, zbierze tych co odchodzą od PISu i tych co z PO, po tym jak zeszła na lewo.
No niestety co nie zrobią to mają przechlapane, wybory zawsze dużo kosztują, to nie argument, co za różnica teraz, czy latem, czy jesienią, mają 2 lata nie robić wyborów, bo nie ma kasy, a może 6 lat aż się nie poprawia finanse?
Pieniądze na wybory mają być wydane w sposób legalny celowy i gospodarny
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Tarcza antykryzysowa to bubel. Jako mikroprzedsiebiorca niestety to odczuwam. Wprowadzenie stanu kleski wiaże sie z olbrzymimi odszkodowaniami dla wszyskich przedsiebiorcow i firm. Polska zostalaby bankrutem. No niestety nie ma dobrego rozwiazania..
Wprowadzenie stanu kleski wiaże sie z olbrzymimi odszkodowaniami dla wszyskich przedsiebiorcow i firm. Polska zostalaby bankrutem. No niestety nie ma dobrego rozwiazania..
Właśnie. I to jest jeden z głównych powodów forsowania terminów wyborów.
Bez przesady z tym bankructwem, ktoś to policzył? 40 mld zł na piątkę Kaczyńskiego było a na odszkodowania, które się dopiero ewentualnie będzie weryfikowac i wypłacać nie ma? Tym, którym się należy bo utracili wszystko i nie mogą ludziom dać pracy więc jest łańcuszek pokrzywdzonych? Ta wiara że forsowanie terminu wyborów ma przynieść dobro ludziom...
Komentarz
LGBT na pewno zagłosują, możemy się przy niskiej frekwencji obudzić z Pierwszą D..ą
wybory w tym terminie są zgodne z konstytucją jeśli ich nie zrobią to za miesiąc zaczną się krzyki że DUda to właściwie nie ma mandatu
No niestety nie ma dobrego rozwiazania..