Dzisiaj u Mazurka mówił jasno. Idzie na wybory i odda ważny głos, ale nie poprze Trzaskowskiego. Prościej się nie da. Nie poprze oficjalnie żadnego z nich, mówił też w kontekście Dudy, że to mniejsze zło. Spokojnie, wielu znajomych popierających konfederacja odda głos na Dudę.
@Klarcia,a Ty oglądałaś cały wywiad z Bosakiem? Guzik prawda. Wyraźnie mówił, że idzie na wybory ale nie powie, na kogo będzie głosował. Ze szanuje inteligencje swoich wyborców i nie powie nic, coby mogło zostać zinterpretowane jako wyraz poparcia dla jednej czy drugiej strony. Mówił też, że pojawiły się wypowiedzi polityków pis mające sugerować poparcie konfy dla PiS. A to nic podobnego. Wyraźnie kilka razy odmówił odpowiedzi,bo ona mogłaby być odczytana jako wyraz poparcia dla jednej ze stron
Ja jego wypowiedź zrozumiałam, że nie powie na kogo będzie głosował, odda ważny głos i nie na Trzaskowskiego. Spałam wtedy, przez sen słuchałam, może mi się coś pokićkało.
Dzisiaj u Mazurka mówił jasno. Idzie na wybory i odda ważny głos, ale nie poprze Trzaskowskiego. Prościej się nie da. Nie poprze oficjalnie żadnego z nich, mówił też w kontekście Dudy, że to mniejsze zło. Spokojnie, wielu znajomych popierających konfederacja odda głos na Dudę.
@Klarcia,a Ty oglądałaś cały wywiad z Bosakiem? Guzik prawda. Wyraźnie mówił, że idzie na wybory ale nie powie, na kogo będzie głosował. Ze szanuje inteligencje swoich wyborców i nie powie nic, coby mogło zostać zinterpretowane jako wyraz poparcia dla jednej czy drugiej strony. Mówił też, że pojawiły się wypowiedzi polityków pis mające sugerować poparcie konfy dla PiS. A to nic podobnego. Wyraźnie kilka razy odmówił odpowiedzi,bo ona mogłaby być odczytana jako wyraz poparcia dla jednej ze stron
@kociara , słuchałam wywiadu z Bosakiem i powiedział tak, jak napisała @Klarcia .
Wystarczy uważniej wsłuchać się w ten wywiad i od razu wszystko wiadomo.
Ha. Ogladam Dudę i wiem, czemu on nie chce debatować poza tvpis PiS nie wprowadził żadnych podatków. Ba. On obniżył. Jak i ceny prądu i gazu Matulu
Jest faktem, że obniżyli wiele podatków, a te, których podwyżka jest im przypisywana, były związane z dyrektywą unijną; opodatkowali też banki i inne zagraniczne olbrzymy. Tak miało być, bo należało ukrócić transfer pieniędzy za granicę.
Nie. Bosak powiedział, że nie powie, na kogo będzie głosować. Powiedział też, że jest rozczarowany prezydentura Dudy Można odszukać ten wywiad, jak już się pokaże w sieci i posłuchać jeszcze raz
Ha. Ogladam Dudę i wiem, czemu on nie chce debatować poza tvpis PiS nie wprowadził żadnych podatków. Ba. On obniżył. Jak i ceny prądu i gazu Matulu
Jest faktem, że obniżyli wiele podatków, a te, których podwyżka jest im przypisywana, były związane z dyrektywą unijną; opodatkowali też banki i inne zagraniczne olbrzymy. Tak miało być, bo należało ukrócić transfer pieniędzy za granicę.
Nie ma się co dziwić kociarze, że mało co wie, gdyż wpatrzona jest w kłamiące, podające niecałą prawdę media.
Nie ma się co dziwić kociarze, że mało co wie, gdyż wpatrzona jest w kłamiące, podające niecałą prawdę media.
Nie ma co się dziwić Anieli gdyż mało niewygodnych faktów o PiS u Rydzyka nie mówią
Nie. Bosak powiedział, że nie powie, na kogo będzie głosować. Powiedział też, że jest rozczarowany prezydentura Dudy Można odszukać ten wywiad, jak już się pokaże w sieci i posłuchać jeszcze raz
Tak, a jednocześnie powiedział dokładnie to, co napisała @Klarcia .
Z wywiadu wynika wyraźnie, ze zagłosuje na Dudę. To jest wniosek logiczny wynikający z jego wypowiedzi.
Nie ona jedna. Wielu moich dawnych znajomych nie ogląda TVP Info, mówiąc, że to TVPiS, a w swoich opiniach kieruje się doniesieniami GW i jej okolicznych.
Nie ma co się dziwić Anieli gdyż mało niewygodnych faktów o PiS u Rydzyka nie mówią
Dlatego też - nie należy poprzestawać na informacjach tylko z jednej strony, a mieć szerszą perspektywę. Ja nawet w Krytyce Politycznej znajdę publikacje pokazujące prawdę o opozycji.
Ida Mówimy o programie Olejnik? Sorry, ale jeśli idzie o interpretacje czy wsłuchiwanie się i czytanie pomiędzy wierszami to znaczna część ludzi powie, że będzie głosował przeciwko Dudzie bo go jego prezydentura rozczarowała Ja kurcze nie ogarniam tego-facer mówi konkret i wprost, e idzie ale nie powie na kogo a ludzie sobie interpretują, co usłyszeli bo się wsluchali
O dyrektywach unijnych niekorzystnych dla Polski mówią, w przeciwieństwie do mediów oglądanych przez @kociara. Mówią tez o faktach niewygodnych dla PiS - @kociara Ty nie słuchasz RM, więc nie wiesz.
A ja mówię o wczorajszym, wieczornym wywiadzie u Olejnik Pójdzie na wybory Nie powie na kogo zagłosuje
Prosciej się nie da
Mówił też o tym, że jego wcześniejsze wypowiedzi o. Bielan przekręcił i wysnuł zupełnie nieuprawnione wnioski nt poparcia Bosaka dla Dudy, dlatego nie powie nic, co mogłoby być uznane za poparcie dla jednego czy drugiego kandydata
Gdyby Bosak miał poprzeć Trzaskowskiego to byłyby totalnym głupkiem. Dobrze wie, ze Trzaskowski nie będzie patyczkował się z Konfederacją, ale ją zwyczajnie zdelegalizuje, posługując się odpowiednimi kruczkami prawnymi i odpowiednimi działaniami. Trzaskowski zdolny jest do największych podłości.
1.15 Ja jestem dziś zaproszony do chyba pięciu stacji radiowych i spodziewam się, że w każdej z tych stacji będę musiał cierpliwie tłumaczyć, dlaczego konfederacja nie zdecydowała sie poprzeć zadnego z kandydatów
ok 10 min Nikt z nas tego nie rozważa (poparcia Trzaskowskiego) podobnie, jak nie rozważamy poparcia Andrzeja Dudy ok13 My już zadeklarowaliśmy-nie poprzemy nikogo, zachęcamy swoich wyborców by poszli do wyborów i zagłosowali zgodnie ze swoim rozumem
ok15 panie pośle, pan pójdzie do wyborów, pan zagłosuje, odda pan ważny głos? będzie pan drążył, tak...? uważam, że jak się idzie do wyborów to sens ma oddanie ważnego głosu
ok 23 min po pytaniu o wakacje ja teraz będę teraz chodził na wywiady i mówił, że nie popieram nikogo [...]ale proszę mi wierzyć, ze mówienie tego w kilku odsłonach codziennie jest cieżką pracą
dalej nie słyszę niczego, co Ty Ida ponoć usłyszałaś wywiad zamieszczony na stronie Bosaka na fb
@kociara , ty nadal nic nie rozumiesz. To, że powiedział zacytowane przez Ciebie zdania nie wyklucza tego, że podpytany przez dziennikarza powiedział również to, co ja wypunktowałam.
Rozróżniasz słowo "poparcie" od słowa głosowanie"?
Co do Bosaka wiemy dwie rzeczy: pójdzie głosować i odda ważny głos. Wiemy też, co powiedział jeszcze przed 1 turą, że nie zagłosuje nigdy na Trzaskowskiego.
Jeśli ktoś nie rozumie powyższego, no to cóż:)
Tak, dodam jeszcze, że w tymże wywiadzie dla RMF, Bosak porządnie odpytany przez dziennikarza , w sprawie swojej deklaracji , że nie ma żadnych szans żeby zagłosował na Trzaskowskiego (jak deklarował przed pierwszą turą) mówi wyraźnie, że zdania nie zmienił, odmawia tylko powtórzenia go, bo nie chce, żeby jego słowa były wykorzystywane przez polityków któregokolwiek sztabu. To są dokładne jego słowa.
Zdania NIE zmienił.
Polecam odsłuchać między minutą 2.22 a 3.17.
I wszystko jasne
Nawiasem mówiąc dziennikarz sprytny cholernie, w sympatyczny sposób psychologicznie podszedł rozmówcę i wyciągnął od niego informację.
Reasumując, Bosak powiedział, że: Pójdzie do wyborów, odda ważny głos i nie zmienił zdania co do tego, że nie ma żadnych szans, żeby zagłosował na Trzaskowskiego.
Myślę, że w związku z tym wyborcy Bosaka wiedzą już doskonale, że powinni zagłosować na Dudę.
Komentarz
Ha. Ogladam Dudę i wiem, czemu on nie chce debatować poza tvpis
PiS nie wprowadził żadnych podatków. Ba. On obniżył.
Jak i ceny prądu i gazu
Matulu
Ja jego wypowiedź zrozumiałam, że nie powie na kogo będzie głosował, odda ważny głos i nie na Trzaskowskiego. Spałam wtedy, przez sen słuchałam, może mi się coś pokićkało.
Powiedział też, że jest rozczarowany prezydentura Dudy
Można odszukać ten wywiad, jak już się pokaże w sieci i posłuchać jeszcze raz
Nie ona jedna. Wielu moich dawnych znajomych nie ogląda TVP Info, mówiąc, że to TVPiS, a w swoich opiniach kieruje się doniesieniami GW i jej okolicznych.
Ceny gazu obniżono właśnie. Natomiast podwyżka prądu ma ścisłe powiązanie z dokumentem podpisanym przez Tuska w Brukseli.
Dlatego też - nie należy poprzestawać na informacjach tylko z jednej strony, a mieć szerszą perspektywę. Ja nawet w Krytyce Politycznej znajdę publikacje pokazujące prawdę o opozycji.
Mówimy o programie Olejnik?
Sorry, ale jeśli idzie o interpretacje czy wsłuchiwanie się i czytanie pomiędzy wierszami to znaczna część ludzi powie, że będzie głosował przeciwko Dudzie bo go jego prezydentura rozczarowała
Ja kurcze nie ogarniam tego-facer mówi konkret i wprost, e idzie ale nie powie na kogo a ludzie sobie interpretują, co usłyszeli bo się wsluchali
Rafałek musiałby przejąć 80% , Dudzie wystarczy 20.
Pójdzie na wybory
Nie powie na kogo zagłosuje
Prosciej się nie da
Mówił też o tym, że jego wcześniejsze wypowiedzi o. Bielan przekręcił i wysnuł zupełnie nieuprawnione wnioski nt poparcia Bosaka dla Dudy, dlatego nie powie nic, co mogłoby być uznane za poparcie dla jednego czy drugiego kandydata
Prosciej się nie da
Dobrze wie, ze Trzaskowski nie będzie patyczkował się z Konfederacją, ale ją zwyczajnie zdelegalizuje, posługując się odpowiednimi kruczkami prawnymi i odpowiednimi działaniami. Trzaskowski zdolny jest do największych podłości.
1.15
Ja jestem dziś zaproszony do chyba pięciu stacji radiowych i spodziewam się, że w każdej z tych stacji będę musiał cierpliwie tłumaczyć, dlaczego konfederacja nie zdecydowała sie poprzeć zadnego z kandydatów
ok 10 min
Nikt z nas tego nie rozważa (poparcia Trzaskowskiego) podobnie, jak nie rozważamy poparcia Andrzeja Dudy
ok13
My już zadeklarowaliśmy-nie poprzemy nikogo, zachęcamy swoich wyborców by poszli do wyborów i zagłosowali zgodnie ze swoim rozumem
ok15
panie pośle, pan pójdzie do wyborów, pan zagłosuje, odda pan ważny głos?
będzie pan drążył, tak...?
uważam, że jak się idzie do wyborów to sens ma oddanie ważnego głosu
ok 23 min
po pytaniu o wakacje
ja teraz będę teraz chodził na wywiady i mówił, że nie popieram nikogo
[...]ale proszę mi wierzyć, ze mówienie tego w kilku odsłonach codziennie jest cieżką pracą
dalej nie słyszę niczego, co Ty Ida ponoć usłyszałaś
wywiad zamieszczony na stronie Bosaka na fb
To, że powiedział zacytowane przez Ciebie zdania nie wyklucza tego, że podpytany przez dziennikarza powiedział również to, co ja wypunktowałam.
Rozróżniasz słowo "poparcie" od słowa głosowanie"?
Więc Duda dużo bardziej prawdopodobny.