My w ED i od dawna rozpisuje naukę dla najstarszego na tydzień. I mam z głowy, mam dwie kartki, w razie jKbu On swoją zgubił, jaka to wygoda, gdy On sam pilnuje nauki.
tęz to ćwiczyłam i nieżle wychodzi, ja mam jedną kartkę ale robię jej fotkę:-)
Też robię zazwyczaj zdjęcie, ale aktualnie mamy dwie wersje . On ma.co ma.zrobic. Ja mam co ma zrobić syn plus co ja mam odpytac. U mnie mąż.skonczyl pracę zdalną i robią chyba w-f, ja się zamknęłam.w sypialni, tylko słyszę śmiech i co jakiś czas lup lup lup.
U nas na razie idzie nieźle. Moje dziewczyny potrafią się fajnie i kreatywnie bawić. Aż jestem zaskoczona. Dziś zrobiły sobie komputery z kartonu, zamówily u mnnie dwie kawy i praca biurowa wrze:)) Lekcje zajmują nam około 1h, więc niezbyt wiele. Gdyby nie to, że jestem w fatalnej kondycji psychiczne, mógłby to być naprawdę fajny czas z dziećmi .
Myślami.ze sobie strzelił kimke w trakcie zabawy. Mój tak kiedyś zasnęła pod biurkiem jak była u niej koleżanka. Koleżanka nie zrażona bawiła się sama dalej.
Śledzę na bieżąco wszystko, co się w tej sprawie pojawia I co! I nico Informacje wzajemnie wykluczające sie Raz, że to nie ferie i jest możliwość e-learningu Dwa-absolutnie to nie czas na zdalne lekcje, prowadzenie lekcji, zadawanie materiału, sprawdzania obecnosci Trzy-jestesmy w dyspozycji, organizujmy materialy Cztery-absolutnie nie ma żadnych podstaw oeawnych do prowadzenia zdalnego nauczania, wręcz nie mozna tego robić, żadnych ocen, wszystko może być podstawą do podważenia i skargi
Piec, sześć i enty raz-wkolo Macieju
MEN jak ognia unika konkretnych wytycznych, wrzucając go i raz jakieś mało istotne komunałki
Moi już podostawali całkiem obszerny material z terminem odesłania mailowo skanu lub zdjęcia. Podchodzą do tego każdy na swój sposób, np licealista okazuje się, ze sam sobie już od rana robił zadania, ale inni niekoniecznie. Dlatego powstał jednak ramowy plan działania, może nie taki szczegółowy, ale zawiera orientacyjna nie zbyt wczesna godzinę wstawania, czas na lekcje z przerwami na jedzenie, wf i czas na gry i zabawy. Zobaczymy jak pojdzie. Co prawda mamy jednego osobnika, który zawsze i wszystko kontestuje, ale będę się ćwiczyć w cnocie cierpliwości.
Jak to powiedział Pan wirusolog-to koniec świata, jaki znamy. Za 2,3 tug edukacja, szkoła, rankingi itp to będą nic nie znaczące, niemal nieistotne sprawy
u nas pan od wf przesłał plan ćwiczeń (pompki, deska, przysiady itd) i liczbę powtórzeń i w dniach z wuefem mam się podpisywać w agendzie by poświadczyć, że syn to "odćwiczył"
Ale na razie póki co pracujący w edukacji mają się jeszcze wykazać, że zadają...rozumiem ich...
Zawsze mi Mama powtarzała że nauka ważna, bo pieniądze stracisz a tego co się nauczysz to nikt nie odbierze. Niby koniec świata jakiego znamy a ja wierzę że się odrodzi bo się odradzał po większych tragediach a mądrości Mamy jak widać uniwersalne.
Mi się podobają informacje że ma być zrobione od tej do tej strony w podręczniku i ćwiczeniach. A nie pierdylion zakładek w zakładce i weź się połap najpierw w zakładach zanim dojdziesz do zadania i to razy trzy na troje dzieci .
Komentarz
tęz to ćwiczyłam i nieżle wychodzi, ja mam jedną kartkę ale robię jej fotkę:-)
On ma.co ma.zrobic.
Ja mam co ma zrobić syn plus co ja mam odpytac.
U mnie mąż.skonczyl pracę zdalną i robią chyba w-f, ja się zamknęłam.w sypialni, tylko słyszę śmiech i co jakiś czas lup lup lup.
A reszta dostała w piątek bo wtedy padła decyzja o zamknięciu szkół.
Lekcje zajmują nam około 1h, więc niezbyt wiele. Gdyby nie to, że jestem w fatalnej kondycji psychiczne, mógłby to być naprawdę fajny czas z dziećmi .
I co! I nico
Informacje wzajemnie wykluczające sie
Raz, że to nie ferie i jest możliwość e-learningu
Dwa-absolutnie to nie czas na zdalne lekcje, prowadzenie lekcji, zadawanie materiału, sprawdzania obecnosci
Trzy-jestesmy w dyspozycji, organizujmy materialy
Cztery-absolutnie nie ma żadnych podstaw oeawnych do prowadzenia zdalnego nauczania, wręcz nie mozna tego robić, żadnych ocen, wszystko może być podstawą do podważenia i skargi
Piec, sześć i enty raz-wkolo Macieju
MEN jak ognia unika konkretnych wytycznych, wrzucając go i raz jakieś mało istotne komunałki
Za 2,3 tug edukacja, szkoła, rankingi itp to będą nic nie znaczące, niemal nieistotne sprawy
A nie pierdylion zakładek w zakładce i weź się połap najpierw w zakładach zanim dojdziesz do zadania i to razy trzy na troje dzieci .
Że ludzie nie mają czasu ani ochoty......