Może mi ktoś przypomnieć przepis na barszcz pięciominutowy albo linkę podrzucić? To @IrenaB podawała czy kto? Tylko nie filmiki a przepis bo staram się zaoszczędzić chwilę czasu na tym 5 min.
No dobra, sama sobie znalazłam ten przepis we własnych papierach.
Czy te buraki gotowane przez 5 minut nadają się do ćwikły? Z doświadczenia wiem, że buraki są twarde i muszą się gotować dłużej niż 5 minut, żeby nie były surowe a przecież surowizny się nie ściera.
Dzięki @ola_g , czyli tak jak myślałam - bezpośrednio do starcia na ćwikłę takie buraki się nie nadają, są na wpółsurowe. Trzymam się w takim razie sposobu mojej babci: ugotować buraki na wywarze z warzyw, śliwka wędzona, gozdziczek, zakwas z buraków, troszke cukru, troszkę majeranku, grzybki + wywar spod nich, szczypta tego i owego.
Ciiiieeeecho tam, tak widocznie ma być i już, na pewno jest pyszny! O smak chodzi a nie, żeby się wpatrywać w niego, jak sroka w gnat. Szybko zniknie, zobaczysz @agatak.
Ale jest mocno znikniety mimo że pilnowałam Dzięki za wsparcie ... trudno serniki to nie moja specjalność... Choć w smaku bardzo dobry Elunia daj znać Jak smakuje . La ruina cieszy się dobra sławą
Ada odziedziczyła talent kulinarny po mamie. Razem jeszcze z tymi zielonymi oczami i urodą to ja nie wiem, @Elunia, nie wiem....psa jakiegoś groźnego trzeba kupic albo dwa!
O matko, muszę to sobie ułożyć w głowie: na zdjęciu, z tymi bajecznymi zielonymi oczami to jest starsza córka Zuzia a to Ada tak piecze jak aniol te wysokie serniki
Dziękuje! Nam zawsze makowiec trochę pęka, ale nigdy do głowy nie przyszło mi się tym martwić..... Przyjęłam że tak jest. I trochę się za mocno przypiekl, ale w smaku to nie przeszkadzało a dla wyglądu można polukrowac. .
Komentarz
No dobra, sama sobie znalazłam ten przepis we własnych papierach.
Dlaczego serniki mnie nie lubią??????
Przepis znajdziesz też w internetach po "Barszcz wigilijny Okrasa"
Ale jest mocno znikniety mimo że pilnowałam
Dzięki za wsparcie ... trudno serniki to nie moja specjalność... Choć w smaku bardzo dobry
Elunia daj znać Jak smakuje . La ruina cieszy się dobra sławą
Nigdy mi taki nie wyjdzie. Mój ma 2 cm ...
Elektryczny?
Ale jak zjadlam pół to się troszke przestraszył amerykański czy to dla Oli dobre jedzenie.
Przyjęłam że tak jest. I trochę się za mocno przypiekl, ale w smaku to nie przeszkadzało a dla wyglądu można polukrowac. .
Kieszen sie nie zmienila.