Ten człowiek przyspieszy proces zabijania wiary młodego pokolenia. Wiara ma być kontaktem człowieka z żywym Bogiem. Min. Czarnek uprzykrzy młodym lekcje religii jeszcze bardziej. Dramat.
T
Mam dokładnie takie same spostrzeżenia, widząc jak młodzi ludzie na niego reagują. W liceach z religii wypisują się na masową skalę; nigdy tak nie było. On ich w każdym razie nie zachęca.
Popieram ministra Czarnka. Jest osobą o bardzo dobrym wykształceniu (dr hab. nauk prawnych) i reprezentuje naszą stronę w sporze światopoglądowym z lewicą. Nie boi się tęczowych terrorystów, ani feministek. Myślę, że trudno by było znaleźć kogoś lepszego na to miejsce.
Popieram ministra Czarnka. Jest osobą o bardzo dobrym wykształceniu (dr hab. nauk prawnych) i reprezentuje naszą stronę w sporze światopoglądowym z lewicą. Nie boi się tęczowych terrorystów, ani feministek. Myślę, że trudno by było znaleźć kogoś lepszego na to miejsce.
Czyli lepiej znaleźć kogoś z wykształceniem podstawowym, sympatyka lewicy?
Tak, oczywiście, przecież jak nie Czarnek, to lewak lub z wykształceniem podstawowym. W PIS nie ma zatem ludzi z wykształceniem, stonowanych i kompetentnych - musi być Czarnek. To tylko świadczy o kadrach tej partii.
Ja nie bardzo rozumiem zwalania winy na Czarnka, katechetów its za wypisywanie się uczniów z religii. A rodzice co przyrzekali przed Bogiem w czasie ślubu, co obiecywali podczas chrztu dzieci?
"Wolałby każdą kobietę usadzić w jedynej dla niej słusznej roli natychmiast po maturze, nie dając przestrzeni dla rozwoju i wolności decydowania."
Poproszę cytat z wypowiedzi, w której coś takiego mówi.
"Idź i pracuj, jeździj na traktorze, na kombajnie, ucz się, rób karierę. Kariera w pierwszej kolejności, a później może dziecko. Prowadzi to do tragicznych konsekwencji. Pierwsze dziecko rodzi się nie w wieku 20-25 lat, tylko w wieku 30 lat. Jak się pierwsze dziecko rodzi w wieku 30 lat, to ile tych dzieci można urodzić? To są konsekwencje tłumaczenia kobiecie, że nie musi robić tego, do czego została przez pana Boga powołana" - mówił podczas konferencji "Kościół i państwo w służbie rodziny” na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim w październiku 2019.
Wrzuciłem ten cytat w Google i pokazuje się wyłącznie na stronach zwalczających PiS. Dlatego przyjmuję, że jest fałszywy. Żona ministra Czarnka jest doktorem biologii i wykładowcą uniwersyteckim. Fejki też trzeba umieć robić, ten jest nieudolny.
Wrzuciłem ten cytat w Google i pokazuje się wyłącznie na stronach zwalczających PiS. Dlatego przyjmuję, że jest fałszywy. Żona ministra Czarnka jest doktorem biologii i wykładowcą uniwersyteckim. Fejki też trzeba umieć robić, ten jest nieudolny.
No to źle przyjmujesz. Ja oglądałam wywiad, którego udzielił po tym swoim wystąpieniu na KUL (bo tam o tych kobietach powiedział) i wszystko idealnie powtórzył, niczego się nie wyparł.
Od kilku lat słyszę o skrajnie niskim udziale młodzieży w lekcjach religii w szkołach ponadpodstawowych (po kilku uczniów na klasę). Jak teraz to minister jest winien, że młodzi się wypisują, to czemu wypisywali się już wcześniej?
Nie śledzę poczynań ministra, zmienił program religii? Na czym polega to "uprzykrzanie uczniom lekcji religii" i o co chodzi, że minister uprzykrzy je jeszcze bardziej?
Np na jego bucie i protekjonalnym tonie, choćby ta świeża wypowiedź o tym że malejaca frekwencja na lekcjach religii to problem 2 wielkich miast, bo w miasteczkach na wschodzie jest świetnie. Wypowiedź, że albo religia lub etyka powinny byc obowiązkowe. Tekst o cnotach niewiescich, z którego kpi cały Internet. To ma być język ministra edukacji, do młodzieży i o młodzieży? Oderwany od rzeczywistosci jezyk, protekcjonalny stosunek do kobiet, kumanie sie z hierarchia koscielna. Czarnek umacnia najgorsze stereotypy o pisie i polskich księzach. Mało który polityk zniechęca do nich tak jak on. Jest w tym tak dobry, że zastanawiam się czy nie jest jakimś lewackim agentem
Ja też się nad tym zastanawiałam, serio, ktoś taki nie może chyba istnieć, prawda?
Zadałam sobie trud i znalazłam film z tym wystąpieniem, mowi sam pan Czarnek.
Zadałam sobie trud i znalazłam film z tym wystąpieniem, mowi sam pan Czarnek.
No dobrze, oburzajcie się dalej na Czarnka, że powiedział o cnotach niewieścich, albo krytykuje edukację kobiet, choć jego żona ma doktorat. Jak nie będzie Czarnka, to będzie Biedroń. Ten na pewno będzie milutki.
No dobrze, oburzajcie się dalej na Czarnka, że powiedział o cnotach niewieścich, albo krytykuje edukację kobiet, choć jego żona ma doktorat. Jak nie będzie Czarnka, to będzie Biedroń. Ten na pewno będzie milutki.
No i własnie na tym polega jego hipokryzja - ma żonę z doktoratem, ktora urodziła jedynie dwójkę, a wypowiada się o innych kobietach. I to wlaśnie wkurza. I jest mega niespójne.
A musi po nazwisku? Gdy o wielodzietnych ogólnie mówi się, że są patologią, leniami , itp to Ciebie to wcale nie rusza? Musi być po nazwisku, byś czuł się dotknięty? Gdy księży określa się mianem ,,pedofile" , musi być po nazwisku, by katolicy czuli się pokrzywdzeni?
Ja lubię jak się ładnie mówi o kobietach i traktuje się kobietę z łagodnością Wychowanie kobiet do cnót .. nie brzmi ładnie i kto miałby je wychowywać ? Jakiś mężczyzna ? Czy może inna kobieta? Jakby nagle pojawiło się całe pokolenie kobiecych niewiast to całe pokolenie współczesnych mężczyzn by usiadło i się rozpłakało bo oni kompletnie nie wiedzą i nie potrafią dotrzeć do kobiety.
Komentarz
to ustawia propaganda
Poproszę cytat z wypowiedzi, w której coś takiego mówi.
Zwracam uwagę na ,,ucz się''.
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,25317880,jak-sie-pierwsze-dziecko-rodzi-w-wieku-30-lat-to-ile-tych.html
Pod artykułem wideo dla niedowiarków.
https://www.lublin.uw.gov.pl/aktualnosci/wojewoda-na-kongresie-ruchu-europa-christi-w-lublinie
A komentowanie cudzej liczby dzieci jest bardzo słabe. Nic nie wiecie o tym, ile chcieli mieć, a ile stracili.
I dlatego ma żonę z doktoratem? Gdyby tak naprawdę wolał, to by sobie znalazł kogoś z wykształceniem średnim.
A manipulacje nagraniami Czarnka w lewicowych mediach też już były. Oni go nienawidzą.
Wychowanie kobiet do cnót .. nie brzmi ładnie i kto miałby je wychowywać ? Jakiś mężczyzna ? Czy może inna kobieta?
Jakby nagle pojawiło się całe pokolenie kobiecych niewiast to całe pokolenie współczesnych mężczyzn by usiadło i się rozpłakało bo oni kompletnie nie wiedzą i nie potrafią dotrzeć do kobiety.