Może ma ktoś jakąś grę/quiz biblijny/chrześcijański. Chodzi mi o pytania w tej tematyce. Może wam się już znudziła albo wszyscy znają odpowiedzi na pytania i nie warto już grać chętnie przyjmę/odkupię
Testowal juz ktos z Was Wsiasc do pociagu Pierwsza podroz dla dzieci 6+? Meeega! Sprawilismy Z.na urodziny i to jest ekstra zabawa. Nawet nasz 3,5 latek kuma zasady i wymiata.
Tyle ze gra, jak z tych gier, cena zaporowa, ale mozna wylisytowac juz taniej;) polecam dla maluchow naprawde:)
Testowal juz ktos z Was Wsiasc do pociagu Pierwsza podroz dla dzieci 6+? Meeega! Sprawilismy Z.na urodziny i to jest ekstra zabawa. Nawet nasz 3,5 latek kuma zasady i wymiata.
Tyle ze gra, jak z tych gier, cena zaporowa, ale mozna wylisytowac juz taniej;) polecam dla maluchow naprawde:)
@Dorotak dzięki szukam właśnie dla chrześniaków 6-7 lat.
Jesli mysli ktos o kupnie rozszerzenia do Dixit to polecam to, ktore mamy "Przygody". Wedlug mnie mniej ciekawe/prostsze rysunki niz w wersji podstawowej, ale tez z pozostalych rozszerzen najmniej "straszne". Napisalam, ze mniej ciekawe tzn. mi jest trudniej wymyslic ciekawe haslo, ale okazuje sie, ze Ci mlodsi gracze lepiej sobie radza wlasnie z tymi kartami.
Carcassonne, bardzo droga, ale tez bardzo ladnie i porzadnie zrobiona gra. Pewnie swietnie sie w nia gra sadzac po opisie, ale dopiero niedawno ja kupilismy i nadal czeka, aby maz przeczytal instrukcje i wyjasnil zasady gry. Czytalam instrukcje, ale mam chyba za slaba wyobraznie, alby zrozumiec jak sie gra. Mysle, ze najlepiej po prostu zagrac na probe.
"Znaj znak" - gra edukacyjna- kupiona pod wplywem emocji po zwiedzeniu muzeum Powstania Warszawskiego. Zagralismy ze dwa razy. Taka edukacyjna- duzo mozna sie dowiedzien/nauczyc, ale jakiejs wiekszej frajdy z gry nie bylo. Chyba ja sprezentujemy moim rodzicom, zyli w czasach PRL, interesuja sie historia i polityka, moga miec wiecej radosci z tej gry.
Jak pisac to pisac, ale to ostatnia "recenzja" gry Hodowla zwierzatek. Kupilismy ja w tez w muzeum PW. Ta wersja ma chyba oryginalne rysunki, ale znajomi maja taka wspolczesna, kolorowa wersje i chyba ma inna nazwe Farmer. Swietna, nawet Maluchy w nia dobrze graja, czasami tylko trzeba pomoc liczyc. Niesamowite, jak u malych dzieci uaktywnia sie myslenie strategiczne. Do tej pory pamietam tez haslo wowczas z 3 lub 4 letniej corki przyjaciol "ciociu ja bardzo lubie kroliki, bo one sie najszybciej rozmnazaja", tak wiec jakies elementy wiedzy przyrodniczej tez sa w tej grze
Zasady proste. Mój pięciolatek gra samodzielnie, a że jest trochę losowa, to ma szanse wygrać. Jest, to gra dynamiczna. Mamy znajomych, z którymi lubimy szczególnie grać.
Kalaha (albo Mankala), bardzo fajna gra, ponoć najstarsza planszówka na świecie (?)
Jest tak prosta, że można bez trudu wykonać własnym sumptem, czy choćby grać kamieniami w dołkach z piasku. Ale taka drewniana ze sklepu ze szklanymi kamieniami bardzo sympatyczna do gry. Jasne, nieskomplikowane zasady i dobra zabawa. Uczy planowania i przewidywania. Aha, gra dwuosobowa, ale niezbyt czasochłonna więc można rozgrywki wieloosobowe urządzać.
Komentarz
http://www.cityheaven.pl/
Ale uprzedzam, gra jest dość ciężka więc przesyłka nie będzie tania.
a jak ktoś ma lidla blisko to też moze https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=341
W takie to codziennie, nawet plansza nie jest potrzebna .
Ale z tego co zobaczyłam, to na pececie to zupełnie co innego niż ta prawdziwa. Kosztuje sporo, ciekawa jestem czy warte toto.
Kalaha (albo Mankala), bardzo fajna gra, ponoć najstarsza planszówka na świecie (?)
Jest tak prosta, że można bez trudu wykonać własnym sumptem, czy choćby grać kamieniami w dołkach z piasku. Ale taka drewniana ze sklepu ze szklanymi kamieniami bardzo sympatyczna do gry. Jasne, nieskomplikowane zasady i dobra zabawa. Uczy planowania i przewidywania. Aha, gra dwuosobowa, ale niezbyt czasochłonna więc można rozgrywki wieloosobowe urządzać.