Doskonalym przelamywaczem lodow na imprezie jest pie face. Ani planszowa, ani regul nie ma. Krecisz korbka i albo cie trafi bita smietana w twarz, albo nie. W wersji czystszej uzywa sie mokrej gabki, ale to nie to samo. Straszny obciach, ale ubaw po pachy i integruje blyskawicznie.
O Dixit słyszałam najpierw tu, potem koleżanka mi poleciła z klasy zmojego syna. Mam ochotę kupić dzieciakom na święta. Chhba damy rade z 6 i 7 latkiem w to grać? Z opakowania widziałam ze grafika nie jest taka banalna- czy nie jest to za trudne?
@annabe w Dixit graliśmy ostatnio ze znajomymi i ich dziećmi. 7 latki spokojnie dawały radę, jeden nawet wygrał, grała też 6 letnia dziewczynka i też bdb. Bardzo fajna gra
W Dixit jest to fajne, że jak grasz z dziećmi to zawsze o czym innym myślą, z dorosłymi łatwiej ;-). Grafika straszna (jak dla mnie) - przypomina mi sceny z bajki z lat dziecinnych Alicja w krainie czarów....
Najciekawiej jest zawsze na koniec bo to co zostanie zawsze może się kojarzyć z Gwiezdnymi Wojnami bądź Władcą Pierścienia ;-)
Ja tez pociagi strasznie lubie. Dzieci starsze dostaly dzis na imprezie mikolajkowej story cubes i swietnie sie bawily. Kapitalne, bo bez wiekowych ograniczen i bez "przegranych".
Moja 5 latka dostała od Mikołaja "Nogi stonogi" fajnie się bawimy grając w nią, razem z trzylatką. Świetnie wykonana, tak grubych kartoników to nigdzie nie widziałam.
My właśnie zakupiliśmy Gościniec na prezent pod choinkę.Ale opinii poza tymi w necie nie czytałam ani nie słyszałam. Troche tak w ciemno sugerujac sie tylko tym co o niej juz napisano ;-)
@Małgorzata32 widziałem grę na jednym ze spotkań - rozpakowane pudełko. Autorzy prezentowali zalety, o wadach nie mówili ;-). Zdecydowałem i kupiłem dla nas pod choinkę. Sugerowałem się tym, że rodzinna, angażuje wszystkich, polska, z przesłaniem... Po świętach napiszemy jak się sprawdziła.
Komentarz
nie cierpię tej gry
@MAFJa - może warcaby?
http://powermilk.pl/2016/07/flick-em-up-recenzja.html
Mam ochotę kupić dzieciakom na święta.
Chhba damy rade z 6 i 7 latkiem w to grać?
Z opakowania widziałam ze grafika nie jest taka banalna- czy nie jest to za trudne?
W dziwności (czasem jakby grafik cos łyknął) tkwinta zaleta,ze dziecko widzi cos innego i dorosły tez:)
Ale zasada jest jedna - skojarzenia
w Dixit graliśmy ostatnio ze znajomymi i ich dziećmi.
7 latki spokojnie dawały radę, jeden nawet wygrał,
grała też 6 letnia dziewczynka i też bdb.
Bardzo fajna gra
jak mi jakaś ciocia dwa dni przed Wigilią (zdarza się to niemal co roku) zadzwoni z pytaniem co kupić, to właśnie poproszę o Dixit
Grafika straszna (jak dla mnie) - przypomina mi sceny z bajki z lat dziecinnych Alicja w krainie czarów....
Najciekawiej jest zawsze na koniec bo to co zostanie zawsze może się kojarzyć z Gwiezdnymi Wojnami bądź Władcą Pierścienia ;-)
http://www.cityheaven.pl/
Dzieci starsze dostaly dzis na imprezie mikolajkowej story cubes i swietnie sie bawily. Kapitalne, bo bez wiekowych ograniczen i bez "przegranych".
bede dzis w księgarni- widziałam to ale nie interesowałam sie co to jest. Wezmę im na jutro
http://allegro.pl/gra-towarzyska-zulobiznes-z-kieliszkami-feromony-i5657880034.html?bi_s=ads&bi_m=p5&bi_c=229747#imglayer
(Tak się pisze?)
Ktoś miał, ma, poleca?
Po świętach napiszemy jak się sprawdziła.