Znalazłam na all., szafę do pokoju chłopców, do kompletu, używaną, jakich już dawno nie ma w Ikea.
Licytowałam taką zimą, ale wtedy sie nie udało. A dziś da-daam, nie dość że z dowozem taniej niż licytowałam wtedy, to jeszcze jeździć nie trzeba. Będzie gdzie rzeczy dla nowego malucha pomieścić
Spotkanie DK było znowu takie inspirujace dla nas. Mąż stwierdził, ze to dobrze jednak że tam należymy, bo jakoś łatwiej wracamy "do pionu"... :-O Normalnie szok! Jeszcze rok, a może na rekolekcje da się namówić? A dzis miałam miłe przedpołudnie z sąsiadką, przy kawce, a dzieciaki się bawiły razem - nareszcie czuję, że nawiązuję jakieś wiezi i zapuszczam korzenie.
Z lżejszych tematów jest wiatr, że łeb urywa to prawda, ale też zza chmur wyziera słońce
i niesamowity ruch wśród ptaków przed chwilą taka parka maleństw takich zwinnych, skocznych niebieskawych, coś jak chude i małe sikorki tylko niebieskawe? Ktoś zna? Ktoś wie, co to za cudaki? A może to młode?
I jeszcze kos łaził po chodniku i się obcyndalał, bo nie śpiewał skubaniec
Acha, absolwent nasz, którego też miałam zaszczyt mieć jako studenta, dostał się na studia doktoranckie w Stanach i podobno miał do wyboru Harvard, Yale itp.
Cieszy mnie, że są tacy studenci i cieszy, że ktoś dostaje takie szanse
Spotkanie DK było znowu takie inspirujace dla nas. Mąż stwierdził, ze to dobrze jednak że tam należymy, bo jakoś łatwiej wracamy "do pionu"... :-O Normalnie szok! Jeszcze rok, a może na rekolekcje da się namówić?
Rosea, bardzo się cieszę Często się modlę z Was, za Wasz krąg i za pragnienie rekolekcji. Ale wiesz, w kręgu jak w małżeństwie - wzloty i upadki Uściski
@Pompejanko, znaczy się ile lat skończyłaś, 75? Bo nie wyglądasz. Najserdeczniejsze życzenia w takim razie. Oby w Twoim wieku każda z nas tak wyglądała
@Pompejanko, znaczy się ile lat skończyłaś, 75? Bo nie wyglądasz. Najserdeczniejsze życzenia w takim razie. Oby w Twoim wieku każda z nas tak wyglądała
No, moim dzieciakom mówię, ze 84, tylko się po prostu dobrze trzymam (hmmm, na co jeden:A moja babcia ma 65, ale Pani jakoś od niej młodziej wygląda..."-ZAŁAMKA #-o)
w mojej 4 klasie moja mama zapytała w jakim wieku jest moja nowa pani, a ja powiedziałam, że to starsza pani. Mama poszła na zebranie i poznała babeczkę w swoim wieku a spodziewała się 50tki
@Pompejanko - wiele optymizmu, radości no i oby ten rok przyniósł duże zmiany
Spotkanie DK było znowu takie inspirujace dla nas. Mąż stwierdził, ze to dobrze jednak że tam należymy, bo jakoś łatwiej wracamy "do pionu"... :-O Normalnie szok! Jeszcze rok, a może na rekolekcje da się namówić?
Rosea, bardzo się cieszę Często się modlę z Was, za Wasz krąg i za pragnienie rekolekcji. Ale wiesz, w kręgu jak w małżeństwie - wzloty i upadki Uściski
Ale wiesz, ja się cieszę z ogólnej tendencji.
Dobra, urabiam męża na marsz. Na razie daje się urabiać. Moze to te moje metody?... Na razie została mu już tylko jedna wymówka: a co jak pogoda będzie okropna?
@Pompejanko - no to sto lat w szczęściu i miłosci - meżowej, rodzinnej i Bożej.
Może Wam już pisałam - koleżanka ma papugę i mówi do - niej zrób stacjonarny i ta artystka naśladuje telefon, czasem też komórkowy, alarmy, piosenki, których uczą się córy tej koleżanki
Tak, chyba tak. Jadwigo myślałam o Kowaliku, bo w radiu Niepokalanów jest audycja franciszkańska o ptakach, niestety nie pamiętam kiedy i bracia opowiadali o kowaliku, że taki skoczek i akrobata...
Komentarz
Nie mogę się doczekać swoich na działce.mniam
Fajny dzień w doborowym towarzystwie.
A dzis miałam miłe przedpołudnie z sąsiadką, przy kawce, a dzieciaki się bawiły razem - nareszcie czuję, że nawiązuję jakieś wiezi i zapuszczam korzenie.
Roseo, ekstra!
Z lżejszych tematów jest wiatr, że łeb urywa to prawda, ale też zza chmur wyziera słońce
i niesamowity ruch wśród ptaków przed chwilą taka parka maleństw takich zwinnych, skocznych niebieskawych, coś jak chude i małe sikorki tylko niebieskawe? Ktoś zna? Ktoś wie, co to za cudaki? A może to młode?
I jeszcze kos łaził po chodniku i się obcyndalał, bo nie śpiewał skubaniec
Acha, absolwent nasz, którego też miałam zaszczyt mieć jako studenta, dostał się na studia doktoranckie w Stanach i podobno miał do wyboru Harvard, Yale itp.
Cieszy mnie, że są tacy studenci i cieszy, że ktoś dostaje takie szanse
AgaMaria, może to zięby?
A może Marcelino? Ale to to było maleńkie zupełnie malusieńki, cieniuteńkie i miało taki popielato niebieski kolor...
jakby trochę anorektyczna sikorka
a może to rodzaj sikorek był?
Często się modlę z Was, za Wasz krąg i za pragnienie rekolekcji. Ale wiesz, w kręgu jak w małżeństwie - wzloty i upadki Uściski
@Pompejanko - wiele optymizmu, radości no i oby ten rok przyniósł duże zmiany
Dobra, urabiam męża na marsz. Na razie daje się urabiać. Moze to te moje metody?... Na razie została mu już tylko jedna wymówka: a co jak pogoda będzie okropna?
@Pompejanko - no to sto lat w szczęściu i miłosci - meżowej, rodzinnej i Bożej.
Pompejanko, wielu dobrych lat i niech Pan Bóg Cię jeszcze nie raz - pozytywnie - zaskoczy @};-
Jeśli chodzi o ptaki...
Polecam wpiszcie w google atlas ptaków ptasie radio
jest opisanych ok 20 gatunków z fotkami. Po kliknięciu na zdjęcie można odsłuchać śpiewu lub innych głosów danego skrzydlatego stwora )
Może to zainteresuje Wasze dzieci?
Dla nas to był miły wieczór
Acha, dowiedziałam się też, że ptaki się nawzajem naśladują - czyli nie tylko papugi
co więcej niektóre gatunki imitują głosy urządzeń
:O)Tak, chyba tak. Jadwigo myślałam o Kowaliku, bo w radiu Niepokalanów jest audycja franciszkańska o ptakach, niestety nie pamiętam kiedy i bracia opowiadali o kowaliku, że taki skoczek i akrobata...
Jadwigo, dzięki
%%-