Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Dla zadowolonych

189111314125

Komentarz

• Moja choinka jeszcze stoi, ale sztuczna, to może stać do drugich świąt nawet. A ja jestem zadowolona, bo mój Dzień Lenia minął cudownie. Wprowadziłam nowy zwyczaj, piątek jest dla mnie! Czyli oprócz sprzątania i gotowania nie robię nic. To czas dla mnie i mojej przyjemności, cokolwiek to jest. Nadrabiam czytanie, piszę sobie na forum i robię to na co mam ochotę. Dzieci mam na oku, ale mają mi nie przeszkadzać i co dziwne, zaakceptowały to. A ja jestem zrelaksowana i wypoczęta oraz gotowa na nowe wyzwania. A jutro sobota i można dłużej pospać. Super. A z czasem Mój dzień przemycę na sobotę, a dzieci niech rządzą w kuchni. Cały dzień dla siebie, marzenie?!
  • Udało mi się dziś przerobić z córą zestaw zadań z kangura i wydaje sie, że rozumie zasadę. jestem b. zadowolona.
  • Znalazłam tego dużo. Wpisz "kangur matematyczny" i masz.
    Tylko nie mogę znaleźć podziału na kategorie wiekowe.
    Tu masz chyba IV klasę.
  • O, znalazłam podział:

Konkurs przeprowadzany jest w pięciu kategoriach:
    â?? â?žMaluchâ? â?? klasy III i IV szkół podstawowych
    â?? â?žBeniaminâ? â?? klasy V i VI szkół podstawowych
    â?? â?žKadetâ?- klasy I i II gimnazjów
    â?? â?žJuniorâ? â?? klasy III gimnazjów, I liceów i techników, I, II,III zasadniczych szkół zawodo-wych
    â?? â?žStudentâ? â?? klasy II i III liceów oraz II, III i IV techników.
  • U mnie już będą trzej uczestnicy: kangurek, maluch i beniamin

O, kangurki chyba osobno są, bo nie ma ich w kategoriach ogólnych.
  • Jadzia dostała w swojej szkole florystycznej celujący na zaliczenie bukietu http://macg.net/emoticons/flower1.gif
  • Kupiłem dzisiaj żonie 2 bluzki i jej się podobają
  • Och,Maniek... Gdzieś Ty się uchował...???:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
  • [cite] Barbara:[/cite]

:smile:
    Ortodoksyjnie to do MB Gromnicznej. Dla mięczaków do Trzech Króli. :[/quote]

Wyszło-jestem mięczakiem-wczoraj rozebraliśmy.
  • A nam synek dzisiaj rano zrobił śniadanie do łóżka.
    Gorące tosty..
    I jak tu nie być zadowolonym!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
  • a może dzieci jeszcze poproś
    zagnieśc, wyciąć i zlepić pewnie potrafią :bigsmile:
    no dobra, samo pieczenie czy doglądanie to mąż.
  • dziękuję Kasi Cart&Pud za budującego SMS sprzed tygodnia :gf:

i wam za adres Kangurka- moje dzieci wykonują z zapartym tchem i nareszcie nie słyszę - nuuudzi mi się
    pozdrawiam
  • chyba pójdę tam poszukać, czy jest coś dla pierwszoklasistów:wink:
  • Pierwszoklasiści mogą jak najbardziej z kangurkiem się mierzyć, a jak jeszcze nie to polecam książeczkę przygotowującą "Matematyczny brzdąc"..
  • :bi: dla dzielnego męża:cq:
  • Była u mnie dzisiaj Lila z mężęm i dziećmi :bigsmile::bigsmile:

Bardzo sympatycznie było . :bigsmile:
  • Jestem ZADOWOLONA.

Tak. Wreszcie w domu.

Tylko łeb mam teraz kwadratowy po całym dniu.... To siedzenie w ciszy z jednym dzieckiem przez dwa tygodnie wydelikaciło mi mózg.

No wiec wróciłam i... teraz sie tylko wtrybić :fm:
  • Ja też dziękuję ! I zapraszam ponownie , miło było :bigsmile:
  • A my dziś nadrobiliśmy zaległości towarzyskie - tajemnicze łamanie w kościach, które męczyło nas w sobotę, ustąpiło, więc nie musieliśmy nic odwoływać i wreszcie dojechaliśmy do tych i owych :bigsmile:
    Powiem tylko, że Owi mają piękny dom, a Łusia przez pół drogi powrotnej się zachłystywała z zachwytu, omawiając trzy Cici i duże Hau. Wreszcie padła z nadmiaru emocji :bigsmile:
  • A mój synu powiedział wczoraj pierwszy raz: ko ko ko. Ćwiczeniowo; wymowa głoski: k. Do tej pory musiałam cierpliwie domyslać się, kto jest bohaterem godzinnej relacji z zerówki: "Puba , Tamil, Natalta" itd.
    A dzisiaj udało mi się zamontować aviatara (!!!) i normalnie czuję, że nie wszystko stracone. Należę do gatunku skrybów i ręcznych przepisywaczy wszystkiego i trudno mi przychodzi zmiana obyczajów. :hp:
  • My jesteśmy zadowoleni, bo choróbsko nam z każdym dniem przechodzi i mniej kaszlemy :cool:.
    Usmażyłam naleśniki i wyszły, choć nie miałam normalnego mleka tylko takie do kawy :shocked:. Cieszę się z tych naleśniczków, bo czasem mi się przypalały... nie wiem, złe proporcje były albo mąka inna? :shocked:. Albo kucharka słaba. Zaskoczyły mnie pozytywnie.
    Oswoiliśmy trochę całą bandę kawek i srok, które przylatują na nasz parapet kuchenny, bo dostają tu resztki jedzenia. Przylatują nawet, gdy jesteśmy w kuchni, więc się nie boją :cool:. Lubię ptaszyska :cool:. Takie manewry wyczyniają :tongue:, że niby przypadkiem, a widać, że siedzą na gałęziach naprzeciwko i patrzą, czy jest coś na parapecie :cool:. Potem szybki skok i już z pierożkiem w dziobie towarzystwo ląduje na gałęzi. Jedną nogą przytrzymuje, a dziobem wyjada :shocked:.
    Chciałabym mieć dzieci, żeby im pokazywac na przykład te stworzenia :tongue::
  • A to sie sąsiedzi z dołu muszą wnerwiać na za...rane parapety :tongue::tongue:
  • Dzielna ta Jula!!!:bigsmile:
  • Trzymam kciuki za dalsze sukcesy Julii
  • Jula super! My też zadowoleni, bo odbyła się kolęda. Co prawda, ksiądz dobrodziej dotarł do nas ok.20.30 :shocked:, ale jednak dotarł i wizyta duszpasterska się odbyła. Czekając skakałam namiętnie po forum, zastanawiając się, czy to już uzależnienie :shamed:...
  • AgnieszkaBarbara - uściskaj od nas dzielną Pannę Julię!!!

:clap::clap::clap:
  • Jestem zadowolona, bo u nas nareszcie się rozwidnia. Na gałęziach jest troszkę śniegu i od razu jaśniej, gdy patrzę przez okno :surprised:.
    Drugi powód do zadowolenia - nigdzie nie wychodzę, tylko pracuję przy komputerku, z rzadka tylko zaglądając na forum :shamed: :wink:.
    Cieszę się, bo w końcu dobrze się czuję i mogę się skupić na pracy...:smile:
  • Jestem zadowolona, bo zostało już tylko zaliczenie jednego przedmiotu i potem ferie :) Jestem zadowolona, bo sukienka na ślub już wybrana i zamówiona :)
    Jestem zadowolona, bo dzisiaj mogę sobie zrobić wolny wieczór :cool:
  • Agnieszka Barbara
    dla JUlki
    :flowers:
    dzielna dziewczyna:heartbounce:
  • No dzielna, dzielna :iw::clap::clap::clap:

Tez gratuluje!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.