Jak to miło mieć dwoje dzieci, zwłaszcza jak jedno śpi (zasypiając spokojnie w ramionach matki) a drugie rozkosznie kopie w brzuchu ahhhhh chwilo trwaj
ja jestem zadowolona z jednej rzeczy...kiedy ja jeszcze sobie dziś przysypiałam z maluchami moje starszaki poszły na Msze Św. i były u spowiedzi, same z siebie...
Zrobiłam przed chwilą mleko ryżowe i wypili cały dzbanek "mleka czekoladowego" - pyszne mamusiu, ty to bardzo nas kochasz, takie dobre rzeczy nam szykujesz - najstarszy chwalił
Niebawem będziemy się odrobaczać, a w tym czasie należy wykluczyć z diety mleko, moje dzieci są przyzwyczajone do kakao rano, więc testuję zamienniki mleka - roślinne. Ryżowe zrobić prosto:
Mleko ryżowe: 1 szklanka ugotowanego ryżu 3 szklanki wody, Połączyć wodę z ryżem, można opcjonalnie dosłodzić, następnie zmiksować na jednolitą masę i przecedzić lub odcisnąć przez gazę.
Przesypiam drugi dzien z rzedu Wstaje na posilki, troche pogadam, poprzytulam i dalej w kimono. Ale luz! Jutro puszczam meza na pol dnia do pracy (ma urodziny, wiec laskawie pozwolilam mu realizowac swoje hobby), pozniej weekend A! Koncze dzis robic ciasto dla meza - karmelowe brownie z orzeszkami ziemnymi. Mam nadzieje, ze cos zostanie, bo to najlepsze ciasto jakie znam. Mniam.
Maciejka, podziękuję Ci, a żeby było tematycznie: jestem zadowolona z przepisu na ciasto czekoladowe zamieszczonego niegdyś przez Maciejkę na niniejszym forum. Z forum też jestem zadowolona, a co! Chodzi mi o ciasto z dodatkiem truskawek, dobre jest też ze śliwkami (acz ciut mniej).
Ty, ty, ty... 8-X ZUA kobieta z Ciebie!!! ja się ledwo uwolniłam (no, dzieki ciąży bo mi się nie chce słodkiego) od tego Twojego ciasta czekoladowego z cukru, masła, czekolady i orzechów... rozlazło się po znajomych, z Lilami (co nie, @Lila ???) żeśmy je na półsurowo z foremki wyjadali...
Komentarz
ahhhhh
chwilo trwaj
1 szklanka ugotowanego ryżu
3 szklanki wody,
Połączyć wodę z ryżem, można opcjonalnie dosłodzić, następnie zmiksować na jednolitą masę i przecedzić lub odcisnąć przez gazę.
Dorotak, nawet nie wiesz, jak się cieszę czytając takie słowa pisane przez Ciebie!
Brawo dla Was
=D>Niezmiennie kibicuje
Jutro puszczam meza na pol dnia do pracy (ma urodziny, wiec laskawie pozwolilam mu realizowac swoje hobby), pozniej weekend
A! Koncze dzis robic ciasto dla meza - karmelowe brownie z orzeszkami ziemnymi. Mam nadzieje, ze cos zostanie, bo to najlepsze ciasto jakie znam. Mniam.
dawaj przepis
JAk już będę mogła coś bardziej ogarniać kuchennie, to czuję że mi się przyda
http://www.kwestiasmaku.com/desery/brownie/karmelowe_brownie/przepis.html
jestem zadowolona z przepisu na ciasto czekoladowe zamieszczonego niegdyś przez Maciejkę na niniejszym forum. Z forum też jestem zadowolona, a co!
Chodzi mi o ciasto z dodatkiem truskawek, dobre jest też ze śliwkami (acz ciut mniej).