a ja jestem zadowolona, bo
bo moja siostrzenica wychodzi w piątek ze szpitala z Maleństwem, które się narodziło w sobotę
bo wieczorami grają nam świerszcze pod balkonem
bo wczoraj zakończyłam spotkania diakoni we wspólnocie i będę mieć więcej wolnego po pracy
Ja już się gdzieś chwaliłam, ale zrobię to jeszcze raz - świadectwa dzieci piękne, nawet Michała w 1 LO (bez "dopów":bigsmile:), najstarsi, czyli Dorota i Jakub zaliczyli sesje - oboje! No, z Jakuba to jestem wręcz dumna, chociaż jeszcze jakieś "wejściówki" nadrabia...:shocked:
Na koncie mojej kuzynki Renaty jest już 74% kasy,która potrzebna jest na leczenie.
To niesamowite,bo akcja trwa niecały miesiąc)))
Organizuje Festyn Gramy Dla Renaty i jestem w szoku ,jak wiele osób sie angażuje.Będzie koncert K.Bednarka,pomaga Anwil Włocławek(koszykarze),AgnusDei(Najpiękniejsze koszulki z konkretnym przekazem)))-dzieki Paweł!!!!!
Wszystkim,którzy wspomagają,czymkolwiek BÓG ZAPŁAĆ!!!!!!!!
Bardzo jestem zadowolona!!!!!Przeszczęśliwa!!!!!!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Brawo, MamaMika. Podaj jeszcze raz nr konto, na które można wpłacać ofiary na leczenie Renaty. A w ogóle super, że się udaje uzbierać tak dużo...będzie dobrze - ufam.
Jestem zadowolona od 3dni -w poniedzialek klasa syna 3gimnazj.miala wieczorek pożegnalny,była Msza św.A potem w szkole uczniowie tanczyli polonezaa!Rodzice w szoku -tak pięknie...Moj syn w pierwszej parze -prowadzil resztę..Ja zamiast pękać z dumy -bleczalam ,no tak się wzruszylam.
A dzisiaj na zakończeniu roku -pani dyr o nim mówi -moja prawa ręka nas opuścić musi :ak:i lzy miala w oczach
A dzisiaj także najmłodszy Maksymilian odbiera z rąk pani dyr.nagrodę -a ona tak-wierzę ,że bedziesz dobrym uczniem ,gdyż już teraz widać systematyczność i jesteś wzorem zapalu do nauki a braci choć najwyżsi w szkole to na piec ich wysadzisz i pokażesz jaki zdolny maly jestes. oklaski bez końca:clap::clap:
No to sobie popisałam...
Bridget - super! Ja też się zasmarkuję ze wzruszenia na wszelkich występach i akademiach... A pamiętam, jak mnie to irytowało u Mamy.
Mikuś - jesteś Mistrzyni! Full wypas! Jestem z Ciebie dumna, nie masz pojęcia jak bardzo.
@AB,baaaardzo chetnie!!!! Można przeslać na moj adres,ja to wszystko zawożę do DPS w Izbicy Kuj.
Blogiem w raka
Dziękujemy za każdą pomoc i każde wsparcie kierowane w stronę Renaty.
Jeśli ktoś zechciałby przekazać złotóweczkę na ratowanie życia naszej Bohaterki, bądź przekazać informacje dalej podajemy dane:
Nr konta:
20 1090 2040 0000 0001 0887 3169
koniecznie z dopiskiem: Na leczenie Renaty Cichockiej."
"Fundacja z Uśmiechem"
ul. Paderewskiego 11/39,
25-001 Kielce
Bank Zachodni WBK
Dane do przelewu zagranicznego:
IBAN: PL 20109020400000000108873169
SWIFT â??BIC: WBKPPLPP
Posiadacz rachunku: Fundacja z Uśmiechem, ul. Paderewskiego 11/39, 25-001 Kielce Tytuł przelewu: na leczenie Renaty Cichockiej
A ja jestem zadowolona, bo jestem już z moimi wszystkimi chłopakami nad morzem, cisza, spokój, jest super, choć jutro nerwowy dzień, ale to na inny wątek...
Proszę,nie piszcie,ze jestem wielka...Już nasłuchałam sie od T,że robie to,by pokazać,jaka jestem wspaniała i cudowna...
Po prostu,nie mogę inaczej pomóc,nie mogę wspomóc finansowo,bo...
W tym wszystkim widzę działanie Ducha Świętego,bo gdziekolwiek bym nie zadzwoniła,ani nie poszła,nie odmawiają mi.
Wczoraj wieczorem miałyśmy posiedzenie z Kociarą i podsunęła mi pomysł,by skontaktować się z Anwilem Włocławek.Zadzwoniłam do dyr.drużyny i okazało się...że mnie zna!!!pochodzi z tej samej miejscowości,zna Renatę ,chce pomóc!
[cite] MamaMika:[/cite]Proszę,nie piszcie,ze jestem wielka...Już nasłuchałam sie od T,że robie to,by pokazać,jaka jestem wspaniała i cudowna...
W tym wszystkim widzę działanie Ducha Świętego,bo gdziekolwiek bym nie zadzwoniła,ani nie poszła,nie odmawiają mi.
Wczoraj wieczorem miałyśmy posiedzenie z Kociarą i podsunęła mi pomysł,by skontaktować się z Anwilem Włocławek.Zadzwoniłam do dyr.drużyny i okazało się...że mnie zna!!!pochodzi z tej samej miejscowości,zna Renatę ,chce pomóc!
Pan Bóg działa!!!!
a może w ten sposób odkryjesz to co możesz robić?
w sensie powołanie życiowe twoje
może zajmij się takimi działaniami na większą skalę
Jestem szczęśliwa, bo dostałam dzis na Loterię :plakat z autografem Jerzego Dudka,płytę z autografem Dody(wiem,wiem,ale dla fanów może być cenna),kilka filmów na DVD,pen drive'a Allegro i nowiusieńka deskorolkę Hot Wheels))) Jak tu się nie cieszyć???? Renata w poniedziałek wylatuje na terapię.Oby sie udało...
Jestem bardzo zadowolona bo wypad do Krakowa sie udal, towarzystwo super, pogoda rowniez, dzieci nie wyją choc wrocilismy przed chwila, Maz je kladzie, A ja Małą usypiam :cool:
Zmęczona, ale tak bardzo, bardzo pozytywnie - uwielbiam wycieczki :cool:
A mnie cieszy procesja dzisiejsza. Zwłaszcza, że Helena (3l) skomentowała ja jako spacer z Jezusem. Cały czas oglądała się do tyłu (sypała kwiatki), żeby zobaczyć, czy Jezus nadąża. Poza tym nareszcie moje dziewczynki załapały, że idzie sie do przodu, a sypie do tyłu. Do tej pory było odwrotnie. cóż, lata praktyki.
[quote][cite] Ulga:[/cite]@MamaMika, Terapia w Chinach?
Za Renatę +++[/quote]
Tak.ja wiem,że wszystkim kojarzy sie to z "czary-mary",kadzidełkami i ziółkami,ale to nie tak.To szpital onkologiczny. jak mi sie uda,wkleję coś na ten temat.
DRUKUJ | MAPA STRONY | SZUKAJ | POLECAM TA STRONE
Tianjin Cancer Hospital jest największym i najbardziej znanym szpitalem onkologicznym w Chinach.
Każdego dnia wykonuje się tu około 160 operacji, z czego około 60 to wyłącznie operacje raka piersi.
W szpitalu znajduje się 1400 łóżek i leczy się tu wszystkie rodzaje nowotworów.
Każdy oddział w szpitalu zajmuje się innym rodzajem nowotworu i posiada profesjonalna kadrę lekarską.
Szpital nie może przedstawić konkretnego planu działania jeszcze przed przyjazdem pacjenta na leczenie do Chin.
Każdy przypadek jest inny i trudno jest określić dokładny plan leczenia lub jakie leki będą potrzebne, dopóki pacjent osobiście nie pojawi się w szpitalu.
Dopiero po wstępnych badaniach lekarze sa w stanie określić plan leczenia i jego przybliżone koszty.
W lewym menu możecie Państwo znaleźć informacje o rodzajach leczenia oferowanych przez Tianjin Cancer Hospital, ale zachęcamy serdecznie do skontaktowania się z nami bezpośrednio â?? z przyjemnością odpowiemy na Państwa pytania.
Szpital Tianjin Cancer Hospital został utworzony w 1861 roku jako London Christian Church Hospital (Londyński Szpital Kościola Chrzescijańskiego). Po ustanowieniu Republiki Ludowej w 1950 roku został przemianowany na Tianjin Municipial Peopleâ??s Hospital (Ludowy Szpital Municypalny w Tianjin). W 1972 roku szpital specjalizował się juz w leczeniu nowotworów i miał wtedy 341 lozek. W następstwie fuzji różnych oddziałow w 1977 i w 1987, szpital jeszcze raz przemianowano w 1996 na:
Tianjin Medical University Cancer Institute and Hospital
(Instytut i Szpital Onkologiczny Uniwersytetu Medycznego w Tianjin)
Ludzie zazwyczaj nazywają szpital po prostu Tianjin Cancer Hospital (Szpital Onkologiczny w Tianjin):
Szpital mieści sie na powierzchni 62,570 m2 i ma 80,000 m2 powierzchni użytkowej.
Znajduje się w nim 1,452 łóżek i pracuje tu 1,382 pracowników.
Ostatnie statystyki z 2005 roku pokazują, ze w szpitalu znajdowało się:
227,815 pacjentów ambulatoryjnych
26,508 pacjentów hospitalizowanych
10,103 pacjentów poddano operacji
Szpital podzielony jest na różne oddziały, każdy z nich specjalizujący sie innym rodzajem nowotworu.
Każdy departament ma swojego ordynatora/starszego konsultanta, któremu podlegają lekarze, pielęgniarki i obsługa szpitala.
Szpital może zaoferować badania i leczenie z wykorzystaniem najnowszej technologii z zakresu:
Radioterapii, badań MRI, tomografii komputerowej (CT), tomografii komputerowej PET (PET CT), Cyber Knife, mammografii i badań USG.
Dziś będę robić buraczkową z naszych własnych buraczków, udało się przepędzić robalce z kapusty i kalafiora i w ogóle warzywka rosną super, a my, drugoroczni farmersi mamy radochę:boogie:
Komentarz
bo moja siostrzenica wychodzi w piątek ze szpitala z Maleństwem, które się narodziło w sobotę
bo wieczorami grają nam świerszcze pod balkonem
bo wczoraj zakończyłam spotkania diakoni we wspólnocie i będę mieć więcej wolnego po pracy
i w ogóle jakaś szczęśliwa jestem :di::ab:
No, z Jakuba to jestem wręcz dumna, chociaż jeszcze jakieś "wejściówki" nadrabia...:shocked:
:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
i maz umyl dzis wszystkie drzwi w domu (tesciowa juz sie zbliza) :cool:
To niesamowite,bo akcja trwa niecały miesiąc)))
Organizuje Festyn Gramy Dla Renaty i jestem w szoku ,jak wiele osób sie angażuje.Będzie koncert K.Bednarka,pomaga Anwil Włocławek(koszykarze),AgnusDei(Najpiękniejsze koszulki z konkretnym przekazem)))-dzieki Paweł!!!!!
Wszystkim,którzy wspomagają,czymkolwiek BÓG ZAPŁAĆ!!!!!!!!
Bardzo jestem zadowolona!!!!!Przeszczęśliwa!!!!!!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
A dzisiaj na zakończeniu roku -pani dyr o nim mówi -moja prawa ręka nas opuścić musi :ak:i lzy miala w oczach
A dzisiaj także najmłodszy Maksymilian odbiera z rąk pani dyr.nagrodę -a ona tak-wierzę ,że bedziesz dobrym uczniem ,gdyż już teraz widać systematyczność i jesteś wzorem zapalu do nauki a braci choć najwyżsi w szkole to na piec ich wysadzisz i pokażesz jaki zdolny maly jestes. oklaski bez końca:clap::clap:
No to sobie popisałam...
Mikuś - jesteś Mistrzyni! Full wypas! Jestem z Ciebie dumna, nie masz pojęcia jak bardzo.
Nie wiem, czy mam się cieszyć?:bigsmile:
Ale najbardziej się cieszę, bo widziałam męża po operacji.
Blogiem w raka
Dziękujemy za każdą pomoc i każde wsparcie kierowane w stronę Renaty.
Jeśli ktoś zechciałby przekazać złotóweczkę na ratowanie życia naszej Bohaterki, bądź przekazać informacje dalej podajemy dane:
Nr konta:
20 1090 2040 0000 0001 0887 3169
koniecznie z dopiskiem: Na leczenie Renaty Cichockiej."
"Fundacja z Uśmiechem"
ul. Paderewskiego 11/39,
25-001 Kielce
Bank Zachodni WBK
Dane do przelewu zagranicznego:
IBAN: PL 20109020400000000108873169
SWIFT â??BIC: WBKPPLPP
Posiadacz rachunku: Fundacja z Uśmiechem, ul. Paderewskiego 11/39, 25-001 Kielce Tytuł przelewu: na leczenie Renaty Cichockiej
http://www.zusmiechem.free.ngo.pl/?renata,115
APEL:
Tam znajdziecie Renatę
http://nk.pl/#profile/6500265
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001284540565
http://amazonki.net/profil/Renacic
Informacje o leczeniu w Chinach / Information about the treatment in China
http://www.opgivet.dk/3-93-behandlingen.html
http://sokol.rox.pl/
PayPal: renatapawel@op.pl
http://harcczat.pl/renata.html
FUNDACJA Z UŚMIECHEM
FUNDACJA Z UŚMIECHEM
LIGHT OF HOPE
LIGHT OF HOPE
A ja jestem zadowolona, bo jestem już z moimi wszystkimi chłopakami nad morzem, cisza, spokój, jest super, choć jutro nerwowy dzień, ale to na inny wątek...
Pan Bóg działa!!!!
A Tobie się też należy pozytywny kop i pokazanie, że możesz wiele. Pan Bóg dwie pieczenie na jednym ogniu piecze :bigsmile:
a może w ten sposób odkryjesz to co możesz robić?
w sensie powołanie życiowe twoje
może zajmij się takimi działaniami na większą skalę
Jak tu się nie cieszyć????
Renata w poniedziałek wylatuje na terapię.Oby sie udało...
Zmęczona, ale tak bardzo, bardzo pozytywnie - uwielbiam wycieczki :cool:
Za Renatę +++[/quote]
Tak.ja wiem,że wszystkim kojarzy sie to z "czary-mary",kadzidełkami i ziółkami,ale to nie tak.To szpital onkologiczny. jak mi sie uda,wkleję coś na ten temat.
DRUKUJ | MAPA STRONY | SZUKAJ | POLECAM TA STRONE
Tianjin Cancer Hospital jest największym i najbardziej znanym szpitalem onkologicznym w Chinach.
Każdego dnia wykonuje się tu około 160 operacji, z czego około 60 to wyłącznie operacje raka piersi.
W szpitalu znajduje się 1400 łóżek i leczy się tu wszystkie rodzaje nowotworów.
Każdy oddział w szpitalu zajmuje się innym rodzajem nowotworu i posiada profesjonalna kadrę lekarską.
Szpital nie może przedstawić konkretnego planu działania jeszcze przed przyjazdem pacjenta na leczenie do Chin.
Każdy przypadek jest inny i trudno jest określić dokładny plan leczenia lub jakie leki będą potrzebne, dopóki pacjent osobiście nie pojawi się w szpitalu.
Dopiero po wstępnych badaniach lekarze sa w stanie określić plan leczenia i jego przybliżone koszty.
W lewym menu możecie Państwo znaleźć informacje o rodzajach leczenia oferowanych przez Tianjin Cancer Hospital, ale zachęcamy serdecznie do skontaktowania się z nami bezpośrednio â?? z przyjemnością odpowiemy na Państwa pytania.
Tianjin Medical University Cancer Institute and Hospital
(Instytut i Szpital Onkologiczny Uniwersytetu Medycznego w Tianjin)
Ludzie zazwyczaj nazywają szpital po prostu Tianjin Cancer Hospital (Szpital Onkologiczny w Tianjin):
Szpital mieści sie na powierzchni 62,570 m2 i ma 80,000 m2 powierzchni użytkowej.
Znajduje się w nim 1,452 łóżek i pracuje tu 1,382 pracowników.
Ostatnie statystyki z 2005 roku pokazują, ze w szpitalu znajdowało się:
227,815 pacjentów ambulatoryjnych
26,508 pacjentów hospitalizowanych
10,103 pacjentów poddano operacji
Szpital podzielony jest na różne oddziały, każdy z nich specjalizujący sie innym rodzajem nowotworu.
Każdy departament ma swojego ordynatora/starszego konsultanta, któremu podlegają lekarze, pielęgniarki i obsługa szpitala.
Szpital może zaoferować badania i leczenie z wykorzystaniem najnowszej technologii z zakresu:
Radioterapii, badań MRI, tomografii komputerowej (CT), tomografii komputerowej PET (PET CT), Cyber Knife, mammografii i badań USG.