[cite] uJa:[/cite]I jak Bereniko podobają Ci się nasze rejony?
My do Białki mamy 10 km ale jeszcze na basenach nie byliśmy - czekam może coś stanieją.
Zawsze mi się podobały.
Co do basenów. Terma Bania oferuje bilet rodzinny: 129 złotych za dwoje dorosłych, dwoje dzieci. Każde następne dziecko 5 zł. Za 3,5 h. W tej konfiguracji uznałam cenę za przystępną.
ja tez nie narzekam - jak tylko nikt mnie po cichu nie otruje krowim bialkiem, bo wtedy nie spi, placze i wymiotuje - to jest calkiem jak u Ciebie :bigsmile:
ze starsza nieco gorzej, wlasnie sie zbieram zeby zalozyc stosowny watek...:sad:
[cite] Marcelina:[/cite]Berenika, a w termach bukowiańskich byłaś? Masz porównanie?
Nie.
Z internetu wiem, że Bukowina nie ma w ofercie biletu rodzinnego, dlatego zdecydowałam się na Białkę. Wyliczyłam, że wstęp dla mojej rodziny w Bukowinie, kosztowałby 270 zł na 4,5 h, więc to był koronny argument za Białką (3,5 h za 134 zł). Jeśli chodzi o bilety pojedyncze, Białka także nieco tańsza.
Są jeszcze Szaflary, nie wiem o nich nic.
Szaflary są jeszcze tańsze, ale najmniej rozbudowane basen na zewnątrz i w środku - kilka zjeżdżalni - więc najmniej atrakcyjne, ale żeby się pomoczyć to warto
My w zeszłym roku byliśmy 2 razy w Szaflarach i polecam to miejsce dla rodzin z mniejszymi dziećmi . U nas (rok temu) bardziej się sprawdziło niż Bukowina .
Jestem zadowolona, bo nareszcie jest piękna pogoda. i dziewczyny takie jakieś bardzo letnie - miniówki, etniczne, powiewne sukienki... czułam dziś tę aurę letnią, kanikułową... nie wiem, co na to kolega Brawario :shocked:
Moja ulubiona bluzeczka zielona na ramiączkach z aplikacją
a dziś kupiłam na wyprzedażach intensywnie różową bluzko-sukienkę z marszczonkami falbankami zamiast rękawków.
Mnie się podoba :cool:, bo ożywia :cool:
Acha, odrastają mi włosy na głowie, a także brwi i rzęsy, więc wyglądam jak "Conan Barbarzyńca" z plakatu
sorry za pisanie o sobie
Małż ;pogodniejszy, działa coś troszkę w tematachz awodowych, to cieszy
Nabyłam też dla nas zeszyty i długopisy na rekolekcje, a także pocztówki z wyd św. pawła z naszym Ojcem św. JP II
Wybrałam się z moimi trzema chłopakami rowerami na działkę do rodziców. (Antek został w domu z tatą).
Jedziemy spacerowo na rowerach w trójkę + Szymek u mnie na bagażniku i rozmawiamy a na przeciwko nas idzie chodnikiem pani. Kiedy była jakieś 2 metry przed nami, któryś z chłopców zawołał do mnie głośno "mamo".
A pani otworzyła szeroko oczy i mówi: a ja myślałam, że oni z siostrą jadą :crazy:
Z trzy razy to powtórzyła, oglądając się za nami.
- To pani ma trzech synów?
A ja na to:
- Czterech! Najmłodszy w domu został :bigsmile:
Na działeczce zastaliśmy babcię. Najedliśmy się malinek. Zerwaliśmy pierwsze dynie od Ani D. oraz gruszki Klapsy. Babcia dała nam jeszcze wiaderko pomidorów na przecier i aronię na sok.
Potem pojechaliśmy na plac zabaw - dzieciaki się wyszalały. Do domu wróciliśmy po 21.
Sprawdziłam pocztę, bo miałam ustawionego Snajpera, żeby wylicytował mi na allegro liścia fiołka bardzo rzadkiej i praktycznie nieosiągalnej odmiany, którego sprzedawała pewna przemiła moja fiołkowa klientka. Niestety ktoś mnie przebił. Napisałam więc do Pani, że gdyby miała tę odmianę dostępną to ją rezerwuję a Pani mi odpisała, że w poniedziałek wysyła mi liścia i w dodatku nie chce ode mnie za niego pieniędzy.
Po tym czarnym początku zeszłego tygodnia Pan Bóg leje miód na moje serce - a zaczęło się oczywiście od żyworódki :heartbounce:
Poznałem dziś powołAnię z Frankiem, Felek go karmił herbatnikami, ale nie pozwolili mu. Bardzo dobre spotkanie, szkoda, że tak krótko( musiałem iść do pracy). Dostaliśmy suszoną guavę, przysmak brazylijski, podobno pyszny, tak mówi żona.
Agnieszka to z tą siostrą dobre. Niedawno podeszłam do syna na placu zabaw i słyszę : Ty siora do Ciebie idzie. Na co Kuba pełnym oburzenia głosem - Jaka siostra to moja mama! ha ha
Agnieszko fajna wycieczkę miałaś,można sobie wyobrazic. Maniek super uczucie co nie tak poznac stąd kogoś ? Tomira ja byłam na Mszy pewna pani ciągle obserwowała Igę i po chwili do mnie tak-cóz pani ma za radosne i pogodne dziecko..dawno nie widziałam -pierwsze? 4rte mowie po cichu a ona och jak pieknie!!!po 3 synach córeczka:bigsmile: A dzis mnie zaskoczył mily widok-cała 4ka w jednym łożku a chłopcy po kolei całowali w rączkę malutką:bigsmile:
Bridget- jakbym czytała o nas:):):) I reakcja ludzi podobna...i zdziwienie,ze czwarte;) i chłopaki obcaływujące ksiezniczkę:D W jakim wieku masz chłopców?
AgaMaria- super,ze wybieracie sie na rekolekcje. Nam się udało być w Porszewicach na mszy prymicyjnej jednego jezuity:) Małej sie trafiło błogosławinstwo prym. juz w trzecim miesiącu zycia:bigsmile: Modle sie za dobry czas dla WAS i wiele łask:):):):):)
@Duke -Najstarszy ma 16i pól,2gi syn 15,3ci prawie 7lat:bigsmile::bigsmile:a księżniczka 17mies:eb: Juka ta dama taka pracowita?fajnie masz:db: Nasi narazie żartuja -mała do garow!mała do sprzątania!bo zaczyna sie u niej jakaś dziwna pasja -naprawa i jazda na motorze:bn:
A!!i gra w pilkę!!gra z chłopcami i zaczyna lapać o co w tym chodzi .Wozeczek ma do lalek!ale lala ma chodzic pieszo ewentualnie misia powozi :bigsmile:
juka to ja poproszę tę młodą damę - choć na tydzień - zapewniam wakacje w górach, dostęp do internetu, zabałaganione mieszkanie ( ale tylko jeden pokój) i najlepszy lody na świecie - codziennie
Jukówna jest nieziemska, jeszcze śniadanie do końca nie zjedzone, a ona już się rwie, żeby naczynia do zmywarki wstawiać.
Do wiadomości swatek i matek chłopców w stosownym wieku - jest też bardzo ładna, rozsądna i uprzejma.:cool:
Komentarz
Zawsze mi się podobały.
Co do basenów. Terma Bania oferuje bilet rodzinny: 129 złotych za dwoje dorosłych, dwoje dzieci. Każde następne dziecko 5 zł. Za 3,5 h. W tej konfiguracji uznałam cenę za przystępną.
Do tematu: Jędruś jest dzidziusiem ze złota.
ja tez nie narzekam - jak tylko nikt mnie po cichu nie otruje krowim bialkiem, bo wtedy nie spi, placze i wymiotuje - to jest calkiem jak u Ciebie :bigsmile:
ze starsza nieco gorzej, wlasnie sie zbieram zeby zalozyc stosowny watek...:sad:
Nie.
Z internetu wiem, że Bukowina nie ma w ofercie biletu rodzinnego, dlatego zdecydowałam się na Białkę. Wyliczyłam, że wstęp dla mojej rodziny w Bukowinie, kosztowałby 270 zł na 4,5 h, więc to był koronny argument za Białką (3,5 h za 134 zł). Jeśli chodzi o bilety pojedyncze, Białka także nieco tańsza.
Są jeszcze Szaflary, nie wiem o nich nic.
szef mnie chce na stale zatrudnic, jak tylko oficjalnie szefem zostanie
Moja ulubiona bluzeczka zielona na ramiączkach z aplikacją
a dziś kupiłam na wyprzedażach intensywnie różową bluzko-sukienkę z marszczonkami falbankami zamiast rękawków.
Mnie się podoba :cool:, bo ożywia :cool:
Acha, odrastają mi włosy na głowie, a także brwi i rzęsy, więc wyglądam jak "Conan Barbarzyńca" z plakatu
sorry za pisanie o sobie
Małż ;pogodniejszy, działa coś troszkę w tematachz awodowych, to cieszy
Nabyłam też dla nas zeszyty i długopisy na rekolekcje, a także pocztówki z wyd św. pawła z naszym Ojcem św. JP II
Wybrałam się z moimi trzema chłopakami rowerami na działkę do rodziców. (Antek został w domu z tatą).
Jedziemy spacerowo na rowerach w trójkę + Szymek u mnie na bagażniku i rozmawiamy a na przeciwko nas idzie chodnikiem pani. Kiedy była jakieś 2 metry przed nami, któryś z chłopców zawołał do mnie głośno "mamo".
A pani otworzyła szeroko oczy i mówi: a ja myślałam, że oni z siostrą jadą :crazy:
Z trzy razy to powtórzyła, oglądając się za nami.
- To pani ma trzech synów?
A ja na to:
- Czterech! Najmłodszy w domu został :bigsmile:
Na działeczce zastaliśmy babcię. Najedliśmy się malinek. Zerwaliśmy pierwsze dynie od Ani D. oraz gruszki Klapsy. Babcia dała nam jeszcze wiaderko pomidorów na przecier i aronię na sok.
Potem pojechaliśmy na plac zabaw - dzieciaki się wyszalały. Do domu wróciliśmy po 21.
Sprawdziłam pocztę, bo miałam ustawionego Snajpera, żeby wylicytował mi na allegro liścia fiołka bardzo rzadkiej i praktycznie nieosiągalnej odmiany, którego sprzedawała pewna przemiła moja fiołkowa klientka. Niestety ktoś mnie przebił. Napisałam więc do Pani, że gdyby miała tę odmianę dostępną to ją rezerwuję a Pani mi odpisała, że w poniedziałek wysyła mi liścia i w dodatku nie chce ode mnie za niego pieniędzy.
Po tym czarnym początku zeszłego tygodnia Pan Bóg leje miód na moje serce - a zaczęło się oczywiście od żyworódki :heartbounce:
Maniek super uczucie co nie tak poznac stąd kogoś ?
Tomira ja byłam na Mszy pewna pani ciągle obserwowała Igę i po chwili do mnie tak-cóz pani ma za radosne i pogodne dziecko..dawno nie widziałam -pierwsze?
4rte mowie po cichu a ona och jak pieknie!!!po 3 synach córeczka:bigsmile:
A dzis mnie zaskoczył mily widok-cała 4ka w jednym łożku a chłopcy po kolei całowali w rączkę malutką:bigsmile:
U mnie dziś łzy na końcu nosa - ale to na inny wątek.
Bridget- jakbym czytała o nas:):):)
I reakcja ludzi podobna...i zdziwienie,ze czwarte;) i chłopaki obcaływujące ksiezniczkę:D
W jakim wieku masz chłopców?
AgaMaria- super,ze wybieracie sie na rekolekcje.
Nam się udało być w Porszewicach na mszy prymicyjnej jednego jezuity:)
Małej sie trafiło błogosławinstwo prym. juz w trzecim miesiącu zycia:bigsmile:
Modle sie za dobry czas dla WAS i wiele łask:):):):):)
Juka ta dama taka pracowita?fajnie masz:db:
Nasi narazie żartuja -mała do garow!mała do sprzątania!bo zaczyna sie u niej jakaś dziwna pasja -naprawa i jazda na motorze:bn:
Jeszcze tylko pozostale cztery zdam i moge rodzic :cool:
a noi drobną opłątę
a powaznie to gratuluję córki.
Do wiadomości swatek i matek chłopców w stosownym wieku - jest też bardzo ładna, rozsądna i uprzejma.:cool:
Mam dziś wyjątkowo grzeczne dziecko:cool: