Podoba mi się ten zwyczaj w zakonach, choć widzę, że coraz więcej sióstr zostaje przy swoich imionach. A jeszcze piękniejsze są te predykaty, np. od Jezusa,od Najś. Sakramentu itp.
Jesteśmy tam co roku ,,,bo tam braliśmy ślub ...
zresztą to dla mnie miejsce wyjątkowe tak się jakoś składało ,że zazwyczaj mięsiac po wizycie w Czernej okazywało się .. że jestem w ciąży (oczywiście nie każdego roku )
Piękna Droga Krzyżowa .
Zadalam egzamin! Jeszcze trzy przede mna, ale cel (zostanie ekspertem) coraz blizej. Dziekuje Wam wszystkim za modlitwy, baaardzo mi pomogly. Ale chyba przesadziliscie : pierwszy raz mialam wiecej punktow niz moj szef.
wspaniale dziewczyny ! A ja się dzisiaj dowiedziałam że moja serdeczna przyjaciółka spodziewa się drugiego dzidziusia - uff myślałam, że pozostanie po drugiej stronie mocy z tym jedynakiem :ih:
Komentarz
Klasztor ojców karmelitów bosych.
to karmelitanka klauzurowa?
jej....
Ja tam je tylko podziwiam.
Ducha pokory brak mi, więc niewiele z tego wszystkiego rozumiem.
Ale mogę choć czasem poświecić odbitym światłem.
Jesteśmy tam co roku ,,,bo tam braliśmy ślub ...
zresztą to dla mnie miejsce wyjątkowe tak się jakoś składało ,że zazwyczaj mięsiac po wizycie w Czernej okazywało się .. że jestem w ciąży (oczywiście nie każdego roku )
Piękna Droga Krzyżowa .
Berenika gratuluje siostry ...
Dziekuje Wam wszystkim za modlitwy, baaardzo mi pomogly. Ale chyba przesadziliscie : pierwszy raz mialam wiecej punktow niz moj szef.
Dziękuję za modlitwę.
Edit: podziękowałam
Celinko, brawo i +
A ja się dzisiaj dowiedziałam że moja serdeczna przyjaciółka spodziewa się drugiego dzidziusia - uff myślałam, że pozostanie po drugiej stronie mocy z tym jedynakiem :ih: