Może nie od razu Ducana, bo jeszcze dziecię najmłodsze na moim mleku i trochę się obawiam.
Wymyśliłam sobie fazę przygotowawczą do diety tzn. całkowita rezygnacja ze słodyczy, ziemniaków i białego pieczywa. Do tego picie dużej ilości płynów. To na początek.
Tempo utraty wagi jest rewelacyjne, choć możnaby było być bardziej ortodoksyjnym przy przestrzeganiu reguł. Ponad 20 kg w niecałe 2 miesiące - to za ...14 miesięcy nie będę już wogóle ważył....
Tak trzymaj! Na jakims forum znalazlam linka do oficjalnej str. dukanowskiej i tam obliczyli mi jaką wagę mogę osiągnąć, (musialam sie wspierać tłumaczami, bo tylko "parlewufranse?"...;) ), biorąc pod uwagę wagę wyjściową, wzrost, gr. kości itd. , wiek itd. Wyliczyli mi ,ze jeszcze ze 3 powinnam dobić, więc od nowa na diecie....:cu:
O tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,95274,105583973,105583973,TEST_DUKANA_link_i_tlumaczenie.html
Myślę też, że te wszystkie przeliczniki nie uwzględniają grubych, bo stracić 10 z 90 jest trudniej, niż 25 ze 150. Mnie się wydaje, że trzeba patrzeć elastycznie, a najważniejsze, żeby sie dobrze czuć w swojej wadze.
Ja francuskiego nie znam, ale na podanej przez Bogusię stronie
bez problemu wypełniłam co trzeba i ....obliczyli mi, że powinnam schudnąć 10 kg z kawałkiem:shamed:.
Od 10 dni próbuję jak Agagaw bez słodyczy, ziemniaków, białego pieczywa i dużo więcej ruchu niż zwykle i nic. Jak tak dalej pójdzie to odstawię od cyca moją dwulatkę i zacznę Ducana :boogie:
Brawo Maniek! Super! Podobno jak człowiek z "konkretną wagą" zgubi choćby 5% masy i utrzyma to, to jest to sukces b duży i dla szczupłego niewyobrażalny
5 minut takich bzdur mi wystarczy, pani dr sama sobie przeczy i wymyśla coś, co nie jest w diecie Np. faza uderzeniowa trwa od 1 do 7 dni, za zgodą lekarza 10. Poza tym cały czas mam wrażenie, że przeciwnicy diety, zapominają, że walczą z nadwagą ludzie grubi, a nie normalni.
Dobrze, dziś spadłem poniżej 136, więc tempo osłabło, ale tak chyba musi być. Niedługo będę robił badania,więc okaże się "ile zdrowia straciłem". ATW to zamiast schabowego w panierce jem grillowane kotlety z kurczaka, zamiast kartofli duszone warzywa(brokuł, fasolka szparagowa, cukinia) , zamiast kapusty zasmażanej ze smalcem pekińską z jogurtem. Jakich składników do życia mi brakuję?
Komentarz
ooojjjj ProMamo ja bym Cię z przyjemnością odwiedziła ale nijak nie mam jak
ale może latem przy okazji wyjazdów wakacyjnych?
Może nie od razu Ducana, bo jeszcze dziecię najmłodsze na moim mleku i trochę się obawiam.
Wymyśliłam sobie fazę przygotowawczą do diety tzn. całkowita rezygnacja ze słodyczy, ziemniaków i białego pieczywa. Do tego picie dużej ilości płynów. To na początek.
Zobaczymy czy będą efekty:bigsmile:
O tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,95274,105583973,105583973,TEST_DUKANA_link_i_tlumaczenie.html
To tak, zeby wiedziec kiedy skończyć....:hs:
Też mogę pomóc z francuskim jak wiecej osób będzie chciało coś do przetłumaczenia.
bez problemu wypełniłam co trzeba i ....obliczyli mi, że powinnam schudnąć 10 kg z kawałkiem:shamed:.
Od 10 dni próbuję jak Agagaw bez słodyczy, ziemniaków, białego pieczywa i dużo więcej ruchu niż zwykle i nic. Jak tak dalej pójdzie to odstawię od cyca moją dwulatkę i zacznę Ducana :boogie:
o cholera, ciekawe co powie moja, niby "trochę" ważę, ale do Mańka mi ciut brakuje....:bigsmile:
rola białka w organizmie i zagrożenie z nadmiaru spożywania białka
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24521