No powidła.. te z konfiturami nie ciekną.. mogę smażyć te pociekniete czy w śmietnik? Jak w gatki poznać ze odpowiednio smalec się nagrzał? Jestem zirytowana i mokra bo moje dzieci dzis jak na zlosc nie śpią wiec wszystko robię biegając do nich i na sygnale i mokra.
@MAFJa te cieknące możesz upiec. Wyjdą pyszne bułeczki z nadzieniem, a przy pieczeniu nie ma problemu pryskającego tłuszczu i przypalających się powideł.
A przepis na jakieś mega szybkie paczki, ale żeby paczkami smakowały, a nie serem, ziemniakiem, nie z piekarnika, bo to jak bułki smakuje.
A już idealnie, żeby mógł je zrobić, 8 latek i 5 latek, ja im usmaze albo tata, ale żeby sami zrobili. Mi paczki nie są potrzebne, bo ja nie lubię za bardzo, a Oni by chcieli.
Mam jakieś pączki w domu, nie nasze, nie hand made, z kremem budyniowym, słodkie są bardzo. Nie robimy jednak, mąż się zapowiedział późno dziś, to przewazylo.
Kupiłam w wybranej cukierni w centrum miasta, do której pojechałam specjalnie. Teraz jadę autkiem z mężem (mam prowadzić) z tymi pąkami w objazd po rodzicach...
Mam pytanie- czy reczne wyrabianie mozna zastapic maszyna? W przepisie, ktorego uzywa Malgorzata32 kobieta wyrabia recznie mimo, ze ma maszyne (uzywa jej na poczatku przez chwile). Czy od rak paczki nabieraja jakichs innych specjalnych wlasciwosci?
Komentarz
PS @MAFja, ja nie smażę, Ty to naprawdę masz jakieś supermoce, że się porywasz na takie czasochłonne zajęcia.
A już idealnie, żeby mógł je zrobić, 8 latek i 5 latek, ja im usmaze albo tata, ale żeby sami zrobili. Mi paczki nie są potrzebne, bo ja nie lubię za bardzo, a Oni by chcieli.
Jest taki przepis?
W sprzęty jesteśmy tutaj niestety ubodzy.
Edit : On ma siły, aż za dużo.
może niech spróbują z mniejszej ilości składników?
@Skatarzyna, a często jest alkohol w paczkach, można czymś zastąpić?
Mam kilka butelek spory zapas. Do walki z robactwem się przydaje.
Nie robimy jednak, mąż się zapowiedział późno dziś, to przewazylo.