Berodual na receptę, niestety. Mój dwulatek też miał ostatnio zaczerwienienie przy cewce, przemylam po kąpieli rivanolem, posmarowalam na noc grubiej sudokremem, rano było ok
8-tygodniowy maluch i schodzace paznokcie... co to moze byc? wyglada dziwnie, od jakiegos tygodnia czy dwoch. dwa palce tylko, u obu rąk te same dwa palce. Lekarz powiedział, żeby nic nie robić, ale bardziej ufam Wam. Ktos coś? moja pierwsza dwojka miala podobnie kiedys, ale zeszly im wszystkie na raz, i odbudowaly sie jednoczesnie nowe, ladne. a te jakby brzydkie rosna...
czy 3% sól fizjologiczna dla malego bobasa za mocna?
Czy normalne, ze podczas inhalacji nebulizatorem z roztworem sody (4g na 100g wody) maly czlowiek kaszle? Podczas nebulizacji solą 0,9% nic takiego nie wystepuje. :-?
Moi kasłali jak mieli 8%. Po zmniejszeniu do 4% kasłać przestali. Może Twój bardziej wrażliwy? Rozcieńczyłabym do 2% na próbę i sprawdziła, co się będzie działo. Soli bym używała 0,9%
Maly wlasnie zwymiotowal. Winny albo katar,albo pomidory,które w zupce były pierwszy raz (jadl mniej wiecej 2h temu). Albo wirus? Temp wczesniej nie miał,teraz po "akcji" wydaje sie moze ciut bardziej ciepły.moze byc,ze to od samych wymiotów?
Nam wlasnie w poniedzialek pediatra Lipomal zapisala, synek ma lekki kaszel, a wszyscy w domu ostatnio chorowalismy, starszy bierze antybiotyk. I ten Lipomal tak na wszelki wypadek. Nie bardzo lubie takie specyfiki, wolalabym lipe zaparzyc i na niej np. kaszki robic. No ale w syropie moze koncentracja wieksza.
Komentarz
@Aniuszka ja bym poszla do lekarza, ale jam tylko jednego syna I sia jakos nie bardzo w temacie siusiaka odnajduje.
Mój dwulatek też miał ostatnio zaczerwienienie przy cewce, przemylam po kąpieli rivanolem, posmarowalam na noc grubiej sudokremem, rano było ok
czy 3% sól fizjologiczna dla malego bobasa za mocna?
Czy normalne, ze podczas inhalacji nebulizatorem z roztworem sody (4g na 100g wody) maly czlowiek kaszle? Podczas nebulizacji solą 0,9% nic takiego nie wystepuje.
:-?
ale ten kaszel to na skutek czego?
tak z ciekawości-rozumiem,ze nie jest wskazany..to podrażnienie?
ale krzywdy nie robi?
od kataru mogą byc wymioty?
Maly wlasnie zwymiotowal.
Winny albo katar,albo pomidory,które w zupce były pierwszy raz (jadl mniej wiecej 2h temu).
Albo wirus?
Temp wczesniej nie miał,teraz po "akcji" wydaje sie moze ciut bardziej ciepły.moze byc,ze to od samych wymiotów?
zasnal teraz przy cycu.zachowanie normalne.
on zwrócił najpierw mlekiem(akurat konsumowal),a potem zupa.
samej flegmy jako takiej nie zaobserwowalam.
i kurde,sporo tego bylo...
jak go "zabezpieczyć" podczas snu? leżenie na boku?poduszka-klin?
o czym świadczy skacząca temperatura?
Raz 38 z groszami,raz 37.. i to nie tylko kwestia termometru,ale na "macanie" to samo wrażenie...
ogolnie oprócz tego tylko katar bezbarwny..juz kolo tygodnia trwa.
czy jakies zapalenie oskrzeli/pluc moze byc bez kaszlu?
@Agnicha
@Katarzyna
?
to "ne wirus" tzn ? :>
a i czy katar,goraczka i od czasu do czasu wymioty mogą byc sponsorowane przez 3 dolne i górne,które chyba wychodzą?
Wiem, ze kolejny moge za 6h.
A kiedy mogę (jeśli będzie trzeba) podac cos z paracetamolem?
Bidzia z Niego sie zrobiła… wolałam juz nie czekać. ( z tym pierwszym czopkiem).
Co do wymiotów, mąż mi uświadomił, ze jak on ma goraczkę, to prawie zawsze kreci mu sie w głowie i ma nudnosci, wiec może synek ma to samo?
Ja za bardzo sie nie wypowiem, bo z zasady nie goraczkuję. Pamiętam raz, jak miałam anginę i złapałam 38, to myslałam, ze padaam.
Ps. Gorączka od ząbkowania ile moze trwac?