@chabrowa, u nas katar to trauma ostatnio. Jak Zosia była w wieku F. (i starsza), to trwało nawet do 3 tygodni (do wygaśnięcia wszystkich objawów, kaszlu itd.). Nigdy się źle (antybiotykiem) nie skończyło.
@Kotek, u nas Mąż zdecydowanie grypa, z temperaturą przez prawie tydzień. 3-latka doszła do 39, raz dostała nurofen, ma katar, ale zdrowieje (dostaje ok 50-100ml mojego mleka na dobę). Niemowlaczka 9-mcy, pije mleko i po 6 dniach jest bezobjawowa, mimo, że ząbkuje! Ma od 36,4 do 37,2 pod pachą.
Syn lat prawie 2. Stan podgorączkowy, ale idą też trójki Kataru brak Płacze przy robieniu siku, mówi, że jest "ał" i pokazuje na siusiaka. Wybudza się w nocy - po sikaniu (płacz gwałtowny) Brak wyraźnego zaczerwienienia cewki moczowej.
Tak bym zrobiła. Jak Ci w b.o. wyjdzie, że są bakterie i nabłonki - to ani poznasz, co, ani ile tych bakterii. Tylko się będziesz zastanawiać, czy te bakterie to z infekcji, czy z zanieczyszczenia próbki.
Jasne, skórę koniecznie odkazić, po prostu komentarz mi wszedł za późno ;-) Powodzenia, Haku. Ja moim dziewczynom z woreczkami moczyłam nogi, albo polewałam na przemian ciepłą i chłodną/zimną, w umywalce.
Mam pytanie odnośnie mojego 5 latka, cos mnie b.niepokoi. Nie byłam jeszcze u lekarza, ale sie wybieram- zastanawiam sie tylko czy do pediatry iść czy do dermatologa.. Młody ma nazwijmy to plamy na twarzy. Czasem mniej jest to widoczne, czasem bardziej. Myśleliśmy po wakacjach ze to opalenizna nierówno schodzi, ale juz troche czasu minęło a ostatnio dosc mocno to widać- na czole i przy skroniach jakby opalony cera a reszta biała. No dziwnie to strasznie wyglada. Jakby brak pigmentu?? Gdzie najlepiej z tym sie udać?
@Katarzyna modlę sie zeby nie ( Nie chce, nie chce nie chce Skąd takie licho? Nigdy w żadnej rodzinie u nas nie było czegos takiego. Nie chce zeby moj syn tak wyglądał
Zacznę od pediatry bo do dermatologa i tak chwile trzeba poczekać..
pytanie z działu poniemowlęcego, ale nie wiem gdzie pytać, więc piszę tu:
od kiedy dajecie dzeiciom czosnek??? bo ostatnio usłyszałam od lekarza (no dobra, podsłuchałam...), że dzieci do któregoś roku (nie dosłyszałam którego...) życia nie mają enzymu trawiącego czosnek?!? wiecie coś na ten temat?
Komentarz
po inhalacjach można delikatnie,odpowiednio oklepywac.
Jak Zosia była w wieku F. (i starsza), to trwało nawet do 3 tygodni (do wygaśnięcia wszystkich objawów, kaszlu itd.). Nigdy się źle (antybiotykiem) nie skończyło.
@Kotek, u nas Mąż zdecydowanie grypa, z temperaturą przez prawie tydzień. 3-latka doszła do 39, raz dostała nurofen, ma katar, ale zdrowieje (dostaje ok 50-100ml mojego mleka na dobę).
Niemowlaczka 9-mcy, pije mleko i po 6 dniach jest bezobjawowa, mimo, że ząbkuje! Ma od 36,4 do 37,2 pod pachą.
Stan podgorączkowy, ale idą też trójki
Kataru brak
Płacze przy robieniu siku, mówi, że jest "ał" i pokazuje na siusiaka.
Wybudza się w nocy - po sikaniu (płacz gwałtowny)
Brak wyraźnego zaczerwienienia cewki moczowej.
Zapalenie pęcherza?
Zum?
Co można zrobić?
POtem się poddałam.
Ale teraz może jakoś się zmotywuję.
To jest huragan, nie dziecko.
Moze go wybudzcie i jeszcze nim zdąży sie rozkrecic, dacie rade?
Wybudzcie, zoctaniseptujcie, zlapcie w pojemnik ?
Juz sie pewnie rozkręci, co?
http://www.doz.pl/apteka/p429-Worek_na_mocz_jalowy_dla_chlopcow_100_ml_1_szt
Mocz na posiew i b o?
Młody ma nazwijmy to plamy na twarzy.
Czasem mniej jest to widoczne, czasem bardziej. Myśleliśmy po wakacjach ze to opalenizna nierówno schodzi, ale juz troche czasu minęło a ostatnio dosc mocno to widać- na czole i przy skroniach jakby opalony cera a reszta biała. No dziwnie to strasznie wyglada. Jakby brak pigmentu??
Gdzie najlepiej z tym sie udać?
A to nie bielactwo (nabyte, nie albinizm) czasem?
Nie chce, nie chce nie chce
Skąd takie licho? Nigdy w żadnej rodzinie u nas nie było czegos takiego. Nie chce zeby moj syn tak wyglądał
Zacznę od pediatry bo do dermatologa i tak chwile trzeba poczekać..
od kiedy dajecie dzeiciom czosnek???
bo ostatnio usłyszałam od lekarza (no dobra, podsłuchałam...), że dzieci do któregoś roku (nie dosłyszałam którego...) życia nie mają enzymu trawiącego czosnek?!?
wiecie coś na ten temat?