Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Problemy okresu noworodkowego i niemowlęcego

1313314316318319452

Komentarz

• Bardzo dziękuję! Wszystko przekażę.
  • A kiedy jest pierwszy kryzys laktacyjny??? Dzisiaj mam poczucie pustych piersi (Lucja ma 10dni)... ona czesto sie budzila dzisiaj. Najchetniej ciagle na cycu. Mleko niby jest bo slysze jak przelyka no i jak przycisne to leci ale... dobra bez ale, bo mi glowa oszaleje... kiepskie doswiadczenia nie pomagaja...
  • Przystawiaj wedle potrzeby dziecka i będzie OK.
  • edytowano czerwca 2016
    Małemu od rana "gotuje się" w nosie, ale smarków nie widać :(
    do tego stan podgorączkowy
  • Katarka użyć?
  • edytowano czerwca 2016
    @Katarzyna co to katarek???

edit:wyguglałam
  • Upały, pampersy i odparzony tyłek. Sudocrem.nie pomaga. Wietrzymy, myjemy woda, smarujemu a i tak jest coraz gorzej... Macie jeszcze jakieś patenty?

Ano i podejrzewałam na początku (jak zwykle) jakąś nietolerancję ale tego to już w ogóle nie zgadnę czy i na co...
  • edytowano czerwca 2016
    w szpitalu miałam podobnie, pielęgniara wzięła oliwkę i wlała na siusiaka i pupę,
    kazała obficie smarować oliwką
    super szybkiej poprawy nie było, ale gorzej też nie było

po tygodniu zeszło wszystko i do tej pory jest ok

• J.się utrzymuje od 2tygodni. Zaczynało się niegroźnie a teraz ma cale pośladki odparzone...
  • uuu, współczuję
  • Clotrimazol w kremie, Bephanten krem i wietrzenie?
  • A mąka ziemniaczana. Do kąpania i do posypania?
  • Kurde. Jak on ryczy jak mu tyłek dotknąć... Zmiana pampersa to jeden wielki ryk... Sprobuje wszstkiego, dzięki za pomysły.
    @Agnicha masz jeszcze te maść pośladkowa? :D
  • może zrezygnujcie z pampersów do czasu wyleczenia?
  • W domu go trzymam bez. Tylko w domu jestem dziś między 11 a 13, a potem po 19. I to jest kłopot bo my od 2tyg ciągle jezdzimy...
  • Wielorazówki znacznie zdrowsze dla skóry. Choć wiem, że kłopotliwe.
  • @Dorotak raczej natłuszczaj Linomagiem w maści, albo Bepanthenem-też w maści.
    Rany mam nadzieję nie ma... :(
  • http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-szkodliwy-tormentiol.html#

nie wiedziałam :(
    mojej G. stosowałam chyba 10 lat temu
  • http://www.aptekagemini.pl/ziaja-masc-pieciornikowa-zlozona-20g.html

Nam uratowało zycie!
    Tylko i wyłącznie to.

Do przemywania fiolet i wielorazowki (ja brałam jakiś woreczek i poza domem tez zmienialiśmy).
  • U nas na odparzenia u takiego maluszka w szpitalu smarowali fioletem ( brudzący, ale synuś szybko doszedł do siebie). Potem też stosowałam gdy było źle i zawsze pomagał.
  • edytowano czerwca 2016
    Maść pięciornikowa jest ekstra, ale u nas w jednym przypadku poprawę było widać dopiero po Clotrimazolum. Ale dziewczę było już ponadroczne, więc nie miałam obaw stosować.
  • To musze jeszcze jakoś tak zrobić żeby zajechac dziś do apteki. Powinno się udać bo odebrałam wcześniej Z.z powodu nie spania chłopaków. No dobra, biere wszystko i będę próbować.
    Niestety, mamy już krwiste małe ranki. Od soboty mu się pogorszylo okropnie, a niby cigle smarowane i jak.się da wietrzone... Myje go tylko woda. Ok czy cos powinnam.stosować?
  • Chyba najgorsze że on co 15-20min wali kupe a ja w.trasie/korku nie mam tak często okazji na każde zawołanie się zatrzymywać i przebierać... No.ale może najbliższe 3dni będą spokojniejsze bo potem znów go będę ciagac wszędzie...
  • @Dorotak

F. mial raz krwawą rankę (oczywiscie jak polozna przyszła pierwszy raz ;) ).
    A wietrzyłam, fioletowałam itd.
    Wtedy dostepny byl jeszcze w aptekach TORMENTALUM - pomogło w ciągu 24h.
    Naprawdę.

Teraz tormentalum nie ma, ale to z ziaji jest.

Do tego fioletowalam przy przemywaniu.
  • U nas działała maść Tormentalum. Smarowalam dość grubo. A jak było ok, to profilaktycznie na noc bepanthen.
  • @Katanna

tylko tormentalum juz nie ma - wycofali :(
    Ale ta z Ziai , to to samo prawie :)
  • A, ok nie wiedziałam :-)
  • Maść pięciornikowa? Tak się nazywa?
  • Tak, tylko nie daj sobie tormentiolu wcisnąć.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.