A kiedy jest pierwszy kryzys laktacyjny??? Dzisiaj mam poczucie pustych piersi (Lucja ma 10dni)... ona czesto sie budzila dzisiaj. Najchetniej ciagle na cycu. Mleko niby jest bo slysze jak przelyka no i jak przycisne to leci ale... dobra bez ale, bo mi glowa oszaleje... kiepskie doswiadczenia nie pomagaja...
w szpitalu miałam podobnie, pielęgniara wzięła oliwkę i wlała na siusiaka i pupę, kazała obficie smarować oliwką super szybkiej poprawy nie było, ale gorzej też nie było
Kurde. Jak on ryczy jak mu tyłek dotknąć... Zmiana pampersa to jeden wielki ryk... Sprobuje wszstkiego, dzięki za pomysły. @Agnicha masz jeszcze te maść pośladkowa?
U nas na odparzenia u takiego maluszka w szpitalu smarowali fioletem ( brudzący, ale synuś szybko doszedł do siebie). Potem też stosowałam gdy było źle i zawsze pomagał.
Maść pięciornikowa jest ekstra, ale u nas w jednym przypadku poprawę było widać dopiero po Clotrimazolum. Ale dziewczę było już ponadroczne, więc nie miałam obaw stosować.
To musze jeszcze jakoś tak zrobić żeby zajechac dziś do apteki. Powinno się udać bo odebrałam wcześniej Z.z powodu nie spania chłopaków. No dobra, biere wszystko i będę próbować. Niestety, mamy już krwiste małe ranki. Od soboty mu się pogorszylo okropnie, a niby cigle smarowane i jak.się da wietrzone... Myje go tylko woda. Ok czy cos powinnam.stosować?
Chyba najgorsze że on co 15-20min wali kupe a ja w.trasie/korku nie mam tak często okazji na każde zawołanie się zatrzymywać i przebierać... No.ale może najbliższe 3dni będą spokojniejsze bo potem znów go będę ciagac wszędzie...
F. mial raz krwawą rankę (oczywiscie jak polozna przyszła pierwszy raz ). A wietrzyłam, fioletowałam itd. Wtedy dostepny byl jeszcze w aptekach TORMENTALUM - pomogło w ciągu 24h. Naprawdę.
Komentarz
do tego stan podgorączkowy
edit:wyguglałam
Ano i podejrzewałam na początku (jak zwykle) jakąś nietolerancję ale tego to już w ogóle nie zgadnę czy i na co...
kazała obficie smarować oliwką
super szybkiej poprawy nie było, ale gorzej też nie było
po tygodniu zeszło wszystko i do tej pory jest ok
@Agnicha masz jeszcze te maść pośladkowa?
@Dorotak
Rany mam nadzieję nie ma...
nie wiedziałam
mojej G. stosowałam chyba 10 lat temu
Nam uratowało zycie!
Tylko i wyłącznie to.
Do przemywania fiolet i wielorazowki (ja brałam jakiś woreczek i poza domem tez zmienialiśmy).
Niestety, mamy już krwiste małe ranki. Od soboty mu się pogorszylo okropnie, a niby cigle smarowane i jak.się da wietrzone... Myje go tylko woda. Ok czy cos powinnam.stosować?
F. mial raz krwawą rankę (oczywiscie jak polozna przyszła pierwszy raz ).
A wietrzyłam, fioletowałam itd.
Wtedy dostepny byl jeszcze w aptekach TORMENTALUM - pomogło w ciągu 24h.
Naprawdę.
Teraz tormentalum nie ma, ale to z ziaji jest.
Do tego fioletowalam przy przemywaniu.
tylko tormentalum juz nie ma - wycofali
Ale ta z Ziai , to to samo prawie